reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

U nas juz chyba jesien nadeszla, zimno, leje.... Do bani, bo mialam dzis do centrum dylac, z podatkowego prosili o dostarczenie kilku dokumentow. No i w taki deszcz to mi sie nic a nic nie usmiecha bieganie po miescie.

W dodatku glowa mnie boli od wczoraj potwornie - chyba wlasnie na ta pogode. Gdybym mogla nie ruszalabym sie dzis z lozka.........

reklama
Witam:-)

Ja właśnie napisałam podanie o dodatkowy urlop macierzyński i przy okazji o wypoczynkowy... dzięki któremu wracam do pracy 3 listopada:tak::-D

Ale masz fajnie z tym urlopem, ja też chyba bym mogła na uczelni przedłużyć sobie macierzyński o 3 miesiące wakacji,ale sobie odpuściłam bo by się chyba wkurzyli...

My się tez witamy z ranka:-)

Helenka zasnęła po gigantycznej histerii :szok: już sama nie wiedziała co ma ze sobą zrobić ze zmęczenia.Udało się i mam chwilę spokoju, no powiedzmy bo starszaki znowu dostają szału:rofl2: ale jeszcze tylko kilka dni;-)

Miłego dnia kobietki

Gosieńko cierpliwości przy swoich pociechach, jeszcze kilka dni i szkoła więc będzie ci łatwiej.
Pozdrawiam!!!

Się wypogadza :DDD Czekam aż Bartuś wstanie i mykamy na spacerek :DDD A potem grilla robimy.
Babcia doniosła z frontu (czyli z domu), że kot pitolca już dostaje i mam wracać... zaczął miałczeć... co jest o tyle dziwne, że mu się to w zasadzie nie zdarza ;) Zaś pies (upchnięty u teściówki) siedzi pod furtką i czeka :( No bidulki moje!

Aniez to będziecie mieli powitanie stęsknionych zwierzaków jak wrócicie :)

basiu, ja też wracam do pracy od 06/09 ale tylko na dwa tygodnie (to te dwa fakultatywne oddałam mężowi) a później biorę dwa tygodnie wypoczynkowego... no i na stałe do pracy od października... kurcze cieszę się z powrotu, a zarazem boję... heh...

Kici mam to samo, też się niby troche cieszę, troszke się boję i troche mi się nie chce.

ja nawet bym się cieszyła gdyby nie to że chcieli mnie zwolnić ale im to nie wyszło bo okazało się że jestem w ciąży. Nie wiem czy nie spróbują mnie zaraz zwolnić niby prawo mówi ż przez 12m nie mogą ale jak się uprą to na pewno im się uda wieszjak teraz jest pracodawca robi co chce.

Hej.
Akurat jak mnie tu brak to wy produkujecie :-D Przeczytałam wszystko. Niestety mam dziś zapier...... więc nie odpisuję. Jestem jeszcze w pracy, natomiast wieczorem szybko się pakuję i wyjeżdżam, więc do środy mnie nie będzie, aczkolwiek jeszcze się waham nad tą podróżą, więc kto wie...

Dzień doberek moje Panie :)

Dziękuje wszystkim serdecznie za życzenia :) jesteście cudne!

Rocznica mineła całkiem miło, pomijając wyjątkowo upierdliwe dziecięcie, ale nie mogło byc idealnie ;)

Dziś na spacerek czas i dom ogarnąć, a jakoś od rana sie zabrać nie mogę...

Zielona- przykro mi że tak ta "polska rzeczywistosc"ciągnie sie za Tobą w taki sposób...

Co do powrotu do pracy to ja nie wracam bo mi firma upada- biore wychowawczego ile sie da, bo i tak nie mam z kim małej zostawić, a pewnie od stycznie moja praca przestanie istniec...

Miłego dziewczyny :)

witam porannie
AsiaBB życzymy dużo zdrówka dla maluszka
Iza wracaj do nas szybko już jako paryżanka :) i się nie stresuj teraz będzie już tylko lepiej
Zielona współczuje takiej sytuacji walcz o swoje!!!

a nam uciekł kot ehhh...:-(

Ale masz fajnie z tym urlopem, ja też chyba bym mogła na uczelni przedłużyć sobie macierzyński o 3 miesiące wakacji,ale sobie odpuściłam bo by się chyba wkurzyli....
to jest wlasnie nasza polska rzeczywistosc
mój maz tez po urodzeniu Tymka dostal od mojego lekarza zwolnienie-opieke na 14 dni a musial z 7 zrezygnowac, bo "by sie wkurzyli" !!!!!!!!

kiedy bedziemy mogli spokojnie korzystac z tego co nam sie nalezy tak jak w innych krajach?
kiedy nasi pracodawcy pojmą ze oprócz tego ze jestesmy pracownikami to jestesmy tez ludzmi, chorujemy, rodzimy dzieci i chcemy wypocząc?

ja nawet bym się cieszyła gdyby nie to że chcieli mnie zwolnić ale im to nie wyszło bo okazało się że jestem w ciąży. Nie wiem czy nie spróbują mnie zaraz zwolnić niby prawo mówi ż przez 12m nie mogą ale jak się uprą to na pewno im się uda wieszjak teraz jest pracodawca robi co chce.

nie mogą tylko wtedy kiedy zmienisz etat. czyli z pełnego np na 7/8. bo jeśli wracasz na swój wymiar czasowy to mogą Cię zwolnić od razu

Mamusia pewnie na zaloty mu się zebrało;-) Wróci jak się wyszaleje

Kwiatuszku ja już się nie łudzę że u nas będzie inaczej:-(

Ella coś cię mężuś wczoraj wymęczył:-p .Ja też biorę wychowawczy bo mój Sebciu tyle pracuje że jak by mnie jeszcze w domu nie było to marnie to widzę.

reklama
mamusia mam nadzieję, że kot się znajdzie... a dawno uciekł ? bo koty czasami tak mają, że znikają i wracają po dwóch dniach ;-)

Do góry