reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam wieczorkiem
Głowa mi pęka od tej zmiennej pogody, uroki bycia meteopatą:no:

Zielonaja nie pomogę ale może wyrzuć swoją wściekłość wiesz gdzie;-) może coś wspólnie zaradzimy

Kittek u ciebie to drzwi od gości pewnie się nigdy nie zamykają;-)Nie ma sie co dziwić bo fajnie u was jest:tak::-D

Akatta mam nadzieję że nospa pomogła.

13x13 niech ta wena twórcza wróci i to szybko:-p

Normalnie odliczam dni do rozpoczęcia roku szkolnego, kocham moje dzieci ale są dni że doprowadzają mnie do szału:rofl2:

Idę zrobić sobie relaksującą kąpiel .

Miłego wieczorku i spokojnej nocki.

mały zasnal, a je se pomyslałam ze nadrobie od południa... eeee a tu nie ma co nadrabiać... brak czasu czy wena ucieka?
ja tak po długiej nieobecnosci jak tylko znajde chwilke to tu zagladam czsem net mi tylko przeszkadza .
zielona--- ooo cos sie dzieje. moze nie tu sie dowiem o co kaman.... tak czy tak powodzenia

Witam:-)

Niestety nie dam rady nadrobić Was, bo po żniwach i zbiorach na FB się strasznie rozpisałyście:-p;-)

złożyłam dokumenty na studia podyplomowe
nie wiem jak to będzie bo Tymus jest na piersi i nie chce go z powodu tych studiów odstawiac
niech chłopak korzysta póki może
nie wiem jeszcze czy sie dostalam a juz sie chwale ;)
studia są od października wiec maly bedzie mial 6 miesiecy i bedzie juz jadł obiadki wiec mam nadzieje ze sobie z panem Tatą poradzą choć pan Tata jest panikarzem w dziedzinie zostawania z dzieckiem bez cycka no chyba ze jest to spacer
a calą sobotę od rana do wieczora plus piątek od 14 do wieczora co 2 tygodnie spacerowac sie nie da
on sie boi ze maly wpadnie w szal pt. "chce cycka i nic innego"
ja si eznowu boje ze mi cycki wysadzi
bede musiala w toalecie Uniwersytetu Szczecinskiego odciagac pokarm
i mam nadzieje ze to jakos przezyje
studia to Edukacja Wczesnoszkolna i Przedszkolna
1,5 semestru i dosc niedrogo
pomyslalam ze poszerzylabym troche kwalifikacje bo jako polonistka jak dotad nei mialam przyjemnosci pracowac bo wiecznie brak etatów a potem dzieci
teraz bedzie juz wiecej opcji jak skoncze te studia i moze wreszcie gdzies sie zalapie w zawodzie i odbede ten nieszczesny staz za grosze
nie wiem czy malemu wprowadzac juz teraz posilki stale
czy od wrzesnia wystarczy
dalam mu przed chwila 3 łyżeczki jabłuszka jadł troche niezdarnie
zobaczymy jak brzuszek przyjmie

dodam jeszcze ze po kąpaniu o 19:30 nauczył sie spać do mniej wiecej 23:00 a potem standardowo okolo 3 karmien nocnych
chyba juz sie z tym pogodzilam

Kwiatuszku, świetna decyzja i myślę, że dacie radę... Mam dla Ciebie coś jeszcze: jakbyś była zatrudniona w Urzędzie Pracy i tam by się znalazła oferta pracy ze szkoły czy przedszkola, że potrzebowałabyś pójść na podyplomówke, to UP by Ci dofinansował te studia... u nas nawet do 9 tys.:tak:
Ella, dużo miłości, namiętności oraz wielu wspólnych, szczęśliwych chwil na kolejne lata:-)
Najgorsze jest to, że jak już zobaczę się z Adasiem, to syn nie będzie mnie pamiętał :(.
Teraz tylko praca i pisanie magisterki :(, ehhh :( smutno :(

Z tego wszystkiego, po prawie pół roku od porodu postanowiłam się odchudzać!! :)
Zakupiłam już chrom ,płatki owsiane i jogurt :)
Od jutra dieta :)

Kochana, jak syn może Cie zapomnieć... przytulisz go, a on od razu rozpozna Cię po zapachu, dotyku... 3maj się kochana... przytulam mocno:tak:
powiem wam jeszcze jaka faza byla przy chrzcie, moja mała ma na imie alija, pisze sie aaliyah no i ksiadz oczywiscie nie skumal tego imienia i je czytal tak jak sie pisze, i chce chrzcic mala i mówi: aliahu jak ciebie chrzcze... aliahu buhahaha, wszyscy w kosciele zaczelismy sie smiac, ksiadz tez, poprawilam go i powiedzialam ze to dziewczynka... szkoda ze nie powiedzial allahu...

:-D:-D:-D:-D:-D

Basiu- pracodawca nie ma prawa zarządać takiego zaświadczenia... a jeśli masz takiego, który łamie przepisy, to powiedz pediatrze jak jest i większość dla dobra dziecka i tak wyda Ci zaświadczenie :tak: i dzięki temu będziesz mogła wyjść z robity o godzinę wcześniej (bo można te przerwy łączyć).

Też tak robiłam 2 lata temu:tak: ale ja miałam dodatkową godzinę płatną:-)
Ano! I starsze dziecko chce królika! nie wytrzymam, jeszcze tylko królika w mym domu nie było...tatuś oczywiście za królikiem, bo stwierdził, że trawy nie będzie musiał w ogródku kosić (bo to jego obowiązek)...taaaaaa...póki co idę w zaparte i królikowi mówię stanowcze NIE!

miłego dnia!

:-D:-D:-D :-DZapytaj, kto bobki będzie sprzątał po koszeniu trawy:-p:-p:-p:-p

jek kochane... ja tak totalnie z innej beczki... powiedzcie mi jak to jest u was... moj maly spi w ,,sleeping bag''... ale mam tez zestaw poscieli i kolderke dla niego... ale naczytalam sie ze nie wolno do roku uzywac kolderki :/ jak to jest u was?? czy ktorac z was uzywa kolderke dla maluszka?? czy to sie sprawdza na tym etapie dla malenstwa czy moze jeszcez za wczesnie??

Ja jeszcze nie używałam, bo u nas świetnie się sprawdza kocyk... myślę, że kołderka pójdzie w ruch podczas zimy:tak:

AsiaBB, witaj z powrotem... biedny synek:-(

Ja właśnie napisałam podanie o dodatkowy urlop macierzyński i przy okazji o wypoczynkowy... dzięki któremu wracam do pracy 3 listopada:tak::-D
Co do spania dziecięcia, to ja już mam dość:wściekła/y: dzisiaj wstała o 9, szamanko i myślałam, że pójdzie jeszcze w kimę, ale nie... potem przyszła koleżanka z córcią i jakoś tak się zagadałyśmy, że dałam Justce jeść o 11.30... no to myślę, że pójdzie spać, a przy okazji wybiorę się z dziewczynkami do sklepu... nie zasnęła całą drogę, a wracając dała taaaki koncert, że myślałam, że padnę... Jola oczywiście szła posłusznie przy wózku... wchodzę do domu, rozbieram, pakuję smoka i mała śpi w łóżeczku od 12.30:szok: godzinę... wstała: szamanko, zabawa i na dwór, bo przyszła druga koleżanka Joli... no, a panienka nie zasypia w wózku... do domu, zmieniałam pampka, odkładam wychodzę i zasnęła... od 15.30 do 16.10... A wrócił z pracy, więc ją wybudził ze snu karmieniowego i potem zasnęła dopiero przed 18 na chwilę, a teraz o 20... no niech mi ktoś powie, że nasze maluchy nie dają mamom popalić i mamy mieć czas na zrobienie obiadu, porządków i jeszcze czas dla starszego dzieciaczka... czemu nas nie nosza na rękach:dry:
No i wylałam swoje żale:tak:

reklama
Do góry