reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

wronka zazdroszcze ci jak jasna ch..era.Gdzie moj by mnie puscil?Tak to przeczytalam i tak mi sie smutno zrobilo,bo moj m prawie w ogole sie mala nie zajmuje.Przyjdzie z pracy wezmie ja na chwilke i idzie spac pozniej wstaje znowu wezmie ja na piec minut i idzie do pracy.
Dzis mnie wq...il bo wstal wzial ja wlasnie na chwilke i zaraz mi oddaje bo zaraz jedzie.A tu do wyjazdu bylo jeszcze pol godziny wrrrrrr ale jestem zla.Nie chodzi mi o to ze sobie nie poradze bo jakos mi to idzie mimo ze ona dzis spala przez caly dzien tylko godzine i reszte dnia tak marudzila ze mialam dosc.Nie mozna nic zrobic bo co poloze ja i wezme sie za jakas robote to ona w ryk i tak w kolko.nawet na spacerze mialam dosc bo uszlysmy kawal drogi i ona w ryk.No i wracalysmy do domu na rekach?Dobrze ze jest siostrzenica mojego to mi wozek pchala bo nie wyobrazam sobie ja niesc na rekach i wozek ciagnac.
Ale facet ma dobrze zabierze sie do pracy i wszystko ma w nosie.Nic go nie obchodzi i jeszcze zle.
Ale sie wyzalilam nie mam komu to wam sie pozale.Bozeee jak ja chce jechac do Polski.

reklama
Witam was kochane :-)
Trochę was poczytałam ale nie odpowiem tym co bym chciała bo już sie pogubiłam :-p
Nie ma to jak wczasy z rodzinką :-D wczoraj było wprawdzie zimno i deszczowo ale od czego sa kurtki i folia na wózek ;-) Teraz duże chłopaki śpią a młody od godziny już rozrabia... no i odpowa mu ewidentnie powietrze... odblokował się z qupsztalami...codziennie wali przynajmniej jedną a tak to byl problem nawet przez 4 dni...
ehhhhh glodna jestem a do śniadania jeszcze 2 godziny... ide po jakiegoś zapychacza :-)
Miłego dnia

dzieńdoberek,

my już wstane, pospane i pośniadane (tzn. Hanusia, mamusia jeszcze nie). W nocy znów mi się zastój zrobił, cierpiałam niemiłosiernie, bo mój dzieć ani myślał współpracować, więc laktator poszedł w ruch, ale g***o dał... jakoś przetrwałam do 6, rano tatus zapodał mamusi ciepluteńki termoforek na cycusia, potem mamusia wstała, zatorek igła potraktowała (mnie się zatyka ujście gruczołu i to trzeba igłą przebić - od razu mówię - nie boli) no i dzieć już chciał współpracować, opróżnił całe nocne zapasy i teraz guga do karuzelki :-)

miłego dnia mamusie...

witam lejdis.
ostatnio nie mam czasu na pisanie- ale zagladam w miarę możliwości i podczytuje.
u nas jakoś leci- mały ma lepsze i gorsze chwile- raz się śmieje w głos, za chwile wali focha i nawet cyc nie pomaga. Pogodę mamy do doopy więc nawet spacerować się nie chce- noo ale lepsza ta niż ta tropikalna sprzed kilku dni...
ide poczytać resztę póki dzieć mój śpi.buuziaki

Jestem :-D Nie wracam do domu :-D:-D:-D Jest BOSKO!!! Dziadek zajmuje się Kubą, więc dziecię zniknęło z moich oczu, Bartek bawi się i śpi- REWELACJA. Pogoda spacerowa, ale ja tam lubię, więc zaraz gdzieś dygamy :laugh2: Wczoraj z mężem pogalopowaliśmy na 'miasto' bezdzietnie- mąż na piwo, ja na piwo (alc free... w knajpie nas wyśmiali to sobie kupiłam w sklepie wlazłam do knajpki i oświadczyłam, że jak się zaopatrzą, to będę kupować u nich, nawet z marżą, a tak piję cudzesa i niech się nie czepiają,:-p).
Podróż minęła bez problemu na dwa postoje :szok: Bartek jadł i spał, zaś Kuba gadał, jadł i spał, ale żadne z dzieci nie marudziło :laugh2::laugh2::laugh2:

Katik- współczuje... a to Polska właśnie :-p Nie łam się urzędami... to taki lokalny koloryt. A rodzinka spragniona Poli i bezmyślność ją ogarnia. Wiem o czym piszesz, bo Bartek przy pierwszych spotkaniach z Kubą miał przerąbane, ale musiał się przyzyczaić, no a Pola nie ma takich doświadczeń.

Wronka- BRAWO!!! Widzisz- jak byłaś zdeterminowana i zmotywowana, to i Borysek butelkę polubuł :-D A tak z ciekawości- którą? Bo masz ich całe multum.

Gosiek- smutno mi jak to czytam, bo to WASZE dziecko.

Zielona- spis treści powiadasz? :laugh2::laugh2::laugh2:

W kwestii porządkowo- rozwojowej: może zarzućmy wątkiem POWROTY DO PRACY bo coraz więcej tego będzie :-D

Dobra zmykam, bo Kuba z tatą skręcili rowerek i będzie spacer.

Witam sie i ja.
Ale chyba tylko się przywitam bo cos weny do pisania brak.

Noc jak noc; a dzień jakiś niby słoneczny ale pochmurny...

idę zrobić sobie kawę, może będzie lepsiej mi.

Aniez super, ze jest super.

Witajcie mamusie
Za nami niezla nocka.Po wczorajszej kapieli maly zasnal o 20 i obudzil sie kolo polnocy,i nie chcial spac do 1 szej:confused2:.Polozylam go obok siebie na swoim lozku w sypialni i sama padlam,obudzilam sie o 2 i maly spal juz slodko (jemu sie rzadko zdarza usnac samemu),zgasilam nocna lampke i poszlam spac.Wstalam o 8.30,zjadlam z Szymkiem snaidanko i poszlam z Samuelkiem do pediatry zapytac o szczepienie.Po 1 szym wrzesnia mial byc szczepiony,ale my juz wtedy bedziemy we Francjii i malego zaszczepimy we wtorek,i bede spokojniejsza :tak:
U nas pochmurno ale duszno jest i nie ma czym oddychac,oby popadalo

Witamy się :-)
Brzydko dzisiaj u nas , deszczowo i zimno:-(

Aniez witaj:-) baw się dobrze i odpoczywajcie:tak:

Wronka brawo ;-)nie ma to jak zakupy od razu widać że poprawiłaś sobie nastrój:-D

Gosieksmutno mi jak to czytam:-(mam nadzieję że uda ci się męża przekonać aby więcej czasu spędzał z dzieciaczkiem.Mój M też teraz ma mało czasu bo to czas żniw ale ustaliliśmy że kąpiel małej należy do niego i zdarza się ze nawet specjalnie przyjeżdża na kąpiel.

Monia biedna ty jesteś z tymi zastojami:no: Nie wyobrażam sobie tego przebijania:szok:

Agnieszka miłego wczasowania i pogody życzę:tak:

Pozostałe kobietki gorąco pozdrawiam i cierpliwości życzę dla małych marudek:-)

Mój starszak mnie dzisiaj zszokował bo on tęskni za szkołą:szok: i od rana męczy mnie zadaniami z matematyki;-) :rofl2:

Dobra uciekam poczytać co na innych wątkach.
Miłego dnia:tak:

Witamy się :-)
Brzydko dzisiaj u nas , deszczowo i zimno:-(

Aniez witaj:-) baw się dobrze i odpoczywajcie:tak:

Wronka brawo ;-)nie ma to jak zakupy od razu widać że poprawiłaś sobie nastrój:-D

Gosieksmutno mi jak to czytam:-(mam nadzieję że uda ci się męża przekonać aby więcej czasu spędzał z dzieciaczkiem.Mój M też teraz ma mało czasu bo to czas żniw ale ustaliliśmy że kąpiel małej należy do niego i zdarza się ze nawet specjalnie przyjeżdża na kąpiel.

Monia biedna ty jesteś z tymi zastojami:no: Nie wyobrażam sobie tego przebijania:szok:

Agnieszka miłego wczasowania i pogody życzę:tak:

Pozostałe kobietki gorąco pozdrawiam i cierpliwości życzę dla małych marudek:-)

Mój starszak mnie dzisiaj zszokował bo on tęskni za szkołą:szok: i od rana męczy mnie zadaniami z matematyki;-) :rofl2:

Dobra uciekam poczytać co na innych wątkach.
Miłego dnia:tak:

a to dobre, za kilka lat mu się odmieni

Kawa wypita, cistka zjedzone, dzieć śpi
a miałysmy iść na spacer i kupić coś na obiad... hmm no nic wiecej czasu na relaks mamy przed kompem :-)

aaaaaaaaaaa właśnie dostałam paczuszkę hipp!!!!!!!! :-D ;-D a wniej mleko po 6 m-cu życia, herbatka jabłkowa i słoiczek z jabłuszkiem, łyżeczka, próbka kremu do twarzy i ciała(mamy juz duzy ale malusi zawsze przyda się mamie do torebki) no i jakies ulotki.
No i humor mam lepszy

A propo opieki tatusiów na maluchami. Mój po tamtej rozmowie co mu wygarnęlam wszystko od a do zet, jest jak aniołek, pomaga jak tylko może, sprząta, prasuje, zajmuje się dzieckiem, a jak nie może to pyta się czy poradzę sobie sama itp. Czasem jednak dobrze tak wykrzyczeć chłopu....
tylko abym nie zapeszyła tfu tfu

reklama
Witam się
Miałam wyjść na spacer ale dzieć mi padł:-)
Wiec czekam....

Pogoda dziwna -jak słońce to gorąco, jak chmury to chłodno...
Pogoda w sam raz na choroby

Wronka super:-D oby tak częściej:-)

Do góry