reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziękuję za to Bogu każdego dnia!
dziewczyny mam takie pytanko czy myślicie, że rozwolnienie może byc spowodowane ząbkowaniem? wprawdzie bylam juz u lekarza, ale lekarka nie odpowiedziała mi jasno na to pytanie, zauważyłam, ze dziecko jest bardziej marudne, płacze bez powodu.

reklama
Kinguunia- bardzo smutna historia... mam nadzieję, że Twoja koleżanka się pozbiera, ale to na pewno potrwa.

My podajemy po jednej kropli wit. D i tak m abyć, aż do skończenia 2 roku życia (jeśli nie wystawia się dziecka na słońce i stosuje się mocne filtry (od 30 w górę) to powinno się uzupełniać wit. D.

Urodzin część II :))) dziś były racuchy, ciastka owsiane i kiełbasa z grilla z sałatką... jeny puppy w fotel nie wsadzę, jak tak będziemy świetętować w odcinach. A jeszcze będzie cz. III, bo jutro brat z bratową się zapowiedzieli... będzie pretekst, coby znowu pojeść.

Kwiatuszek- lecę na zamknięty foty oglądać :)

No wlasnie z tymi filtrami to ja nie wiem sama ostatnio wyczytałam że wg jakiś nowych badań do pół roku nie powinno się za bardzo smarować bo kremy działają jakoś na DNA skóry i nie wiadomo jakie mogą mieć działanie przy tak delikatnej skórze że nawet raka mogą filtry powodować .
I bądz tu mądry eehh

Kurcze dziewczyny, ale się wyspałam dziś. Mała wstała dziś wyjątkowo o 2, później o 7. Teraz jeszcze smacznie śpi. A ja wstałam o 10:30 :-):-):-):-) Wyspałam się za wszystkie czasy.

Aniam pochwal się co kupiłaś w ikei.

Kingunia to bardzo smutne. Nie zbadane są wyroki boskie. Niektórzy rodzice nawet nie doceniają jaki skarb mają w domu, dopóki coś się nie stanie. Wczoraj siedziałam przed blokiem na ławce. I taka jest rodzinka, jak dla mnie to patologia. Nie wiem czy piją, czy nie, ale to straszne buraki. Wrzeszczą cały czas, chamsko się zachowują itp. I wczoraj matka do swojego dziecka, które jej uciekało, powiedziała: cytuję "wracaj tu bo dostaniesz w mordę". Do dziecka 2 letniego. Nasze spojrzenie z mężem nie musiało komentować tych słów...

Witaj wśród nas. Mamy dzieciaczki z tego samego dnia. Niezłe te nasze dowcipnisie :-):-D

Kittek Mam nadzieję, że to nic strasznego. Dużo zdrówka dla Majeczki. Informuj nas co się dzieje.

waniliowa - my podajemy VITAD - to takie kapsułki z witamina D - niby trzeba podawać jedną kapsułkę dziennie, ale nie powiem czasem zdarza mi się zapomnieć.

A powiedz mi dlaczego robiliście badanie moczu - Mała płakała, czy jakieś inne objawy miała

kupiłam dwie lampy do pokoju
IKEA | Lampy sufitowe | Lampy wiszące i zawieszki | KRYSSBO | Lampa wisząca
IKEA | Oświetlenie | Lampy podłogowe | KRYSSBO | Lampa podłogowa
takie cudaczki ale wygladają ładnie :)

kingunnia - kurde straszna historia :( aż nie wiem co napisać :(. dlaczego tak sie musi dziać :(

Pozatym - wczoraj zdarzylo sie po raz drugi cos, i sama nie wiem, jak to tlumaczyc.
Pola poszla spac po 20stej, a my z Ł do pozna film ogladalismy. Przed 1 poszlam sie kapac, i wyczulam, ze ta piers z ktorej nie karmilam na noc pelna "po brzegi" i nie ma szans by dotrwala do 4 czy 5 na pobodke Malej. Wiec nagrzalam prysznicem, i lekko upuszczalam. W tym samym momencie Pola zaczyela kwekac, stekac i po chwili wybudzila sie z rykiem calkowicie.
Jakies 3 tygodnie temu sytuacja byla identyczna.
Nie wiem czy to kwestia przypadku, bo nigdy indziej Mloda nie wybudzala sie w taki sposob, od bardzo dawna sypia do okolo 4 czy 5.
Myslicie, ze jest szansa, ze ona wyczuwa jakos, ze ja dobieram sie do jej piersi i jej mleka???
Przez moze miesiac na poczatku gdy karmilam, mialam tak, ze moje piersi reagowaly na pobodke Poli, i nawet gdy nie bylo mnie w domu - wiedzialam ze sie budzi. Albo na sama mysl o niej. No ale nie sadzilam, ze takie cos moze dzialac i w druga strone....
qrcze niesamowite jest to co opisujesz Katiczku
ja takiego czegoś nie przeżyłam
to jakaś metafizyka
ps, pięknie Ci w nowej fryzurce

idka kilka tygodni temu baaardzo ulewała,wymiotowała i nie przybierała na wadze.podejrzewali zwężenie odźwiernika(czy jakoś tak) i robiliśmy usg brzuszka-WSZYSTKO było ok.miała wtedy ok miesiąca.kazano nam ''na wszelki wypadek''powtórzyć usg.i na usg pokazały sie kamienie.mocz -juz po usg...żeby zobaczy jakie składniki mineralne są i czy jest infekcja dodatkowo...idka popłakuje czasami bez powodu ale czy to przez nereczki to nie wiem

Waniliowa u nas jest podobnie, zobaczymy co jutro pokaże USG. Dziś Maję w szpitalu przebadali, ale umówiliśmy się,że będziemy przyjeżdzać na badania. Jesteśmy w domku, a jutro o 8 jedziemy na USG brzuszka, w nocy lub rano muszę 'złapać' mocz do badania.
Buziaki i do jutra :)

tak właśnie myślałam, bo to niemożliwe, syn ma już tydzien rozwolnienie, dostał lekarstwo od lekarki, ale pomimo tego nie jest ani osłabiony, marudny wieczorem, płacze bez powodu. Dopiero co sie cieszyłam bo wyszłam z kolek a tu zęby muszą wyjść?!

Waniliowa u nas jest podobnie, zobaczymy co jutro pokaże USG. Dziś Maję w szpitalu przebadali, ale umówiliśmy się,że będziemy przyjeżdzać na badania. Jesteśmy w domku, a jutro o 8 jedziemy na USG brzuszka, w nocy lub rano muszę 'złapać' mocz do badania.
Jeszcze raz: trzymajcie sie dziewczynki!!!!!!

Ciekawa jestem jak tam Karolcia daje rade. Ostatnio pisala, ze dostaja kolejne antybiotyki, i licza na poprawe... Biedna i ona, i Zuzia.

Ojjj biedna Majeczka.Trzymam kciuki aby usg i reszta badan wyszly pomyslnie :)

Kittek- 3mam kciukasy i daj znać, jak coś będzie wiadomo!
Aniam- ja tam wolę niepewne filtry, niż zafundowanie dziecku wstępu do raka skóry (promienie przechodzą przez tkaniny więc nawet dziecię w tzw. cieniu jest na nie narażone).
Gosia23- a ząbki wyglądają, jakby były już wysoko? W sumie jak dziecko pogodne, to niby nie ma czym się martwić. Można zrobić badanie kału- gdyby było coś nie tak w układzie pokarmowym, to wtedy wyjdzie...

Zgaga mnie dopadła :baffled: zdecydowanie przedawkowalam jedzenie :baffled::baffled::baffled: A już miałam nadzieję nigdy więcej nie mieć do czynienia z panną Z.

reklama
witam wieczorkiem:-)
Wszyscy śpią a mi sie nie chce;-)wiec zajrzałam co u was.
Kittek trzymam kciuki za Majeczkę, mam nadzieję że to usg coś wyjasni.Bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Katik też ciagle myslę o Karoli, mam nadzieję że pomalutku Zuzia dojdzie do siebie bo dosyć się już wycierpiała:-(

gosia witaj.Zdrówka dla Mateuszka.Tak to jest że my mamy ciągle musimy się czymś martwić.Jak nie kolki to ząbki to kupa albo jej brak i tak juz niestety będzie.

Aniez widzę ze ty prawidłowo świetujesz urodziny, trzy dni przed i trzy dni po:-p

Elvi super że Lenka rośnie i jest radosna:tak: ale przecież takie są Złotoryjskie dziewczyny:-p:-D

Aniam super te lampy, ja też chcę do Ikei;-)

Dobra uciekam zrobić sobie goracą kąpiel może po niej zechce mi się spać.
Spokojnej nocy dziewczyny:-)

Do góry