reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

waniliowa Kubusiowi też czasami mocno pulsuje - najczęściej wieczorem.
My jesteśmy na butli i dajemy vit D codziennie. w naszym klimacie należy dawać vit D codziennie aż dziecko skończy rok, a później od października do maja codziennie chyba, że pediatra zaleci inaczej. co 2-3 dni to za rzadko, czemu tak dajesz ?? aby dziecko samo wytwarzało vit D w odpowiedniej ilości musiałabyć wysawiać Idkę codziennie po 30min na BEZPOŚREDNIE słońce! karmiąc butlą nie trzeba dawać vit. K.

Kici my od miesiąca podajemy co drugi dzień i to zalecenie potwierdzila nasza pediatra, a potem lekarka która ją zastepowała. Mamy tak postępować do końca lata. Moje dziecko z racji tego że mamy ogród jest przy ładnej pogodzie od 3 do 4 godzin na zewnatrz. Oczywiście nie smażę jej na słońcu.

reklama
Kinguunia- bardzo smutna historia... mam nadzieję, że Twoja koleżanka się pozbiera, ale to na pewno potrwa.

My podajemy po jednej kropli wit. D i tak m abyć, aż do skończenia 2 roku życia (jeśli nie wystawia się dziecka na słońce i stosuje się mocne filtry (od 30 w górę) to powinno się uzupełniać wit. D.

Urodzin część II :))) dziś były racuchy, ciastka owsiane i kiełbasa z grilla z sałatką... jeny puppy w fotel nie wsadzę, jak tak będziemy świetętować w odcinach. A jeszcze będzie cz. III, bo jutro brat z bratową się zapowiedzieli... będzie pretekst, coby znowu pojeść.

Kwiatuszek- lecę na zamknięty foty oglądać :)

KITTEK
trzymam kciuki zeby wszystko było ok

KICI
my byliśmy na kontroli bioderek u ortopedy
było ok i kazał podawać jedną kroplę Devikap co drugi dzień

czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, udzielałam sie już tutaj na poczatku ciąży. Było to dawno wiec macie prawo nie pamietać. Termin miałam na 23 kwietnia, ale zatrucie ciążowe nie pozwoliło mi donosić ciąży do konca. Urodziłam synka Mateuszka 23 marca, miesiac wczesniej. Dziekuje Bogu ze stało sie tak jak sie stało, chłopczyk urodził sie zdrowy!!
Podczytuje Was b. czesto, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie. Moje dzieciątko, pomimo iż urodziło sie w marcu, jest bardziej kwietniowem jesli chodzi o rozwój.

czesc ciotki, ja tylko na chwilkę.Dzis mieliśmy chrzciny- było super a Antoś istny Aniołek nawet nie zakwękał- kilka fotek na zamkniętym.
Reszte napisam jutro bo padam na cyce
buziaki wielkie\kittek- trzymam kciuki za Majunie

czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, udzielałam sie już tutaj na poczatku ciąży. Było to dawno wiec macie prawo nie pamietać. Termin miałam na 23 kwietnia, ale zatrucie ciążowe nie pozwoliło mi donosić ciąży do konca. Urodziłam synka Mateuszka 23 marca, miesiac wczesniej. Dziekuje Bogu ze stało sie tak jak sie stało, chłopczyk urodził sie zdrowy!!
Podczytuje Was b. czesto, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie. Moje dzieciątko, pomimo iż urodziło sie w marcu, jest bardziej kwietniowem jesli chodzi o rozwój.

Ja Cię pamiętam :))) witaj ponownie! Gdzie w końcu rodziłaś? Zapraszamy na inne wątki.

witam, urodzilam na brochowie we wro ale po tym jak na własne zadanie wypisalam sie ze szpitala w trzebnicy! czułam, ze dzieje sie ze mna cos dziwnego, lekarze czekali a ja w wielkiej panice, z cisnieniem 180/150 szukalam pomocy! nie było wesolo, ale dzieki Bogu szczesliwie!!

reklama
Katik,wronka,agnieszka moj maly tez strasznie sie wierci przy cycu i czasem musze go kilka razy uspakajac
.
u mnie też tak jest

Kingunia
to strasznie smutne
dziękujmy Bogu że wszystkie doczekałyśmy się zdrowych dzieciaczków
ja mam dwójkę po terminie i przez te ostatnie dni ciaży bardzo sie martwiłam że z tego powodu moze sie cos stac, nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić takiego uczucia, armagedon

Elvie
super że Lenka się tak dobrxzze rozwija
my zaszczepiliśmy Tymusia w czwartek i waży 6450 g więc też sie ciesze że łądnie przybiera
i jak z tą Twoją premią?

Do góry