reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczyny,idce dziś mocno pulsuje ciemiączko,wcześniej tego nie widziałam:-/ to znaczy nic nie pulsowało raczej...to podobno może mieć związek z krzywicą,tak?czy wasze maluszki karmione sztucznie dostają jeszcze witaminę d przeciw krzywicy?ja daję kropelkę co 2-3 dni...a może od tego te kamyki w nerkach?może za dużo wapnia?a ciemiączko z tyłu główki powinno być takie trochę wklęsłe?
pojutrze lecę z nią do lekarza...

reklama
Wronka, Aga, Gosienka- troche mnie uspokoilyscie, ze u Was tez walka przy piersi.
Moze faktycznie to na zebole?...
Ja juz sie martwilam, ze moze malo mleka jest, i Pola sie wkurza.......

Dobry dzien Kwietnioweczki!
Dzis mam wolne od kuchni - Ł serwuje poledwiczki na obiadek. Dlaczego mieso przygotowane przez niego zawsze smakuje lepiej niz moje ?:baffled:

Milego dnia :tak:

Wanilka- chyba za mało tej vit D - my dajemy 1kropelke codziennie. Z tych objawów co piszesz to moze cos to miec zwiazek z niedoborem vit D- zwłaszcza jesli ciemiączko jest wklęsłe ponoc...Pytaj lekarza- bedzie dobrze ;)

My walczymy z anemią...a mała dalej mało je i przybiera :/

Katik,wronka,agnieszka moj maly tez strasznie sie wierci przy cycu i czasem musze go kilka razy uspakajac

Co do ciemiaczka,ja codziennie podaje malemu 1 krople wit d3 a ciemiaczko ndala jest troszke wklesle.I niewiem czy to dobrze, czy zle...

ja wiem,że najlepiej jedną kroplę codziennie...ale podobno w sztucznym mleczku jest sporo tej witaminy i przesadzić z nią nie można...idka ma w nerkach kamienie wapniowe na 99%...tak wyszło z analizy moczu.i zastanawia mnie czy tego wapna nie za dużo-a co za tym idzie -czy nie za dużo wit d?ja przez całą ciąże jadłam sporo jogurtów,serów,piłam mleczko....gdy cycem karmiłam-również...może te kamienie od tego??????? aja jej jeszcze będę dokładać tej witaminy,hmmmm.....ale znów to ciemiączko wskazuje,że może jej być za mało...jutro mam wizytę u nefrologa,może on coś wyjaśni...obyśmy tylko w szpitalu nie musiały zostać...

waniliowa - my podajemy VITAD - to takie kapsułki z witamina D - niby trzeba podawać jedną kapsułkę dziennie, ale nie powiem czasem zdarza mi się zapomnieć.

A powiedz mi dlaczego robiliście badanie moczu - Mała płakała, czy jakieś inne objawy miała

idka kilka tygodni temu baaardzo ulewała,wymiotowała i nie przybierała na wadze.podejrzewali zwężenie odźwiernika(czy jakoś tak) i robiliśmy usg brzuszka-WSZYSTKO było ok.miała wtedy ok miesiąca.kazano nam ''na wszelki wypadek''powtórzyć usg.i na usg pokazały sie kamienie.mocz -juz po usg...żeby zobaczy jakie składniki mineralne są i czy jest infekcja dodatkowo...idka popłakuje czasami bez powodu ale czy to przez nereczki to nie wiem

dziewczyny,idce dziś mocno pulsuje ciemiączko,wcześniej tego nie widziałam:-/ to znaczy nic nie pulsowało raczej...to podobno może mieć związek z krzywicą,tak?czy wasze maluszki karmione sztucznie dostają jeszcze witaminę d przeciw krzywicy?ja daję kropelkę co 2-3 dni...a może od tego te kamyki w nerkach?może za dużo wapnia?a ciemiączko z tyłu główki powinno być takie trochę wklęsłe?
pojutrze lecę z nią do lekarza...

waniliowa Kubusiowi też czasami mocno pulsuje - najczęściej wieczorem.
My jesteśmy na butli i dajemy vit D codziennie. w naszym klimacie należy dawać vit D codziennie aż dziecko skończy rok, a później od października do maja codziennie chyba, że pediatra zaleci inaczej. co 2-3 dni to za rzadko, czemu tak dajesz ?? aby dziecko samo wytwarzało vit D w odpowiedniej ilości musiałabyć wysawiać Idkę codziennie po 30min na BEZPOŚREDNIE słońce! karmiąc butlą nie trzeba dawać vit. K.

reklama
Kinguunia ja nie umiem sobie wyobrazić ich cierpienia :-(

Pamietam tylko paraliżujący strach, który czułam przez ostatni miesiąc który spędziłam w szpitalu. Wg najnowszych danych 5% dzieci powyżej 36 tc u których matek wykryto cholestazę ciążową umiera w brzuchu, co spowodowane jest zatruciem kwasami żółciowymi. Ja miałam badaną krew (robilismy badania prywatnie - jedno badanie 120 zł, wiec szpitala przeciez nie stać) i wysyłaną do analizy do Łodzi. Poziom szedł w górę cały czas, a ja się modliłam, żebym nie była w tych 5%.

Codziennie dziekuję Bogu, że ona nie była wśród 5% i mam ją całą i zdrową.
Faktycznie przerazajace to co Kingunia napisala.
I momentalnie przypomnialo mi sie co sama czulam pod koniec ciazy, gdy podejrzewali cholestaze, i ciagle lekarze i polozne powtarzaly, ze musze miec pod kontrola ruchy dziecka...
To byly najgorsze chwile calej ciazy, i rowniez Bogu dziekuje za to, ze Polus urodzila sie cala i zdrowa.

Witam się na chwilkę i idę nas pakować do szpitala, Maja zwymiotowała dziś rano mocno, jedziemy z ciocią, która pracuje na oddziale więc może coś pomoże.
Jeśli zostaniemy wezmę ze sobą lapka.
Buziamy, 3majcie kciuki za Majeczkę.
Trzymajcie sie Sloneczka! Tulimy mocno!

Do góry