reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Judysia- lekarz koniecznie! Pogoda co prawda do luftu i sprzyja złemu samopoczuciu, ale lepiej mieć pewność, że wsio OK.
Ewka- dobrze, że Jerzyk zdrowieje. A jak Ty sobie dajesz radę?

My dzisiaj poszliśmy na spacer... na balkon :tak: nigdzie dalej puppy nie ruszę, bo gorąco, a tak lap w łapce, dziecię na bujaczku, książeczka pod nosem, kawusia blisko... podaruj sobie odrobine luksusu :-D

Mierzenie dzisiaj było (do mojej kiecki wizytowej) no i się okazało, żem taka sama, jak przed ciążą, czyli do zgubienia mam to, co zawsze (hehehe) :-D W przyszłym tyg. jedziemy szukać materiału, a potem szyjemy.

reklama
Judysia mnie tylko strasznie nogi bolą tzn. od tyłu że się tak wyrażę dolna część uda, pod kolanami i łydki i nic nie pomaga. Do tego kręgosłup ale wiem że przejdzie mi to bo to związane z "powracaniem" kręgosłupa do stanu sprzed ciąży a do tego częste schylanie się i podnoszenie dziecka. Czasem czuje się jakbym miała odpłynąć ale ja tak reaguje na małą ilość plynów... może te upały tak na ciebie działają?? Jesteś odwodniona? Spróbuj pić więcej płynów. A kontrola u lekarza nie zaszkodzi

ale się sentymentalnie zrobiło. Ja nie wiem kiedy, chociaż powinnam, bo u nas to tak szybko idzie;-), ale to bez znaczenia, najważniejsze, że skarb jest z nami. I już zawsze się będę niepokoić i ten niepokój chować gdzieś głęboko w sobie, żeby czasem go dzieciom nie przekazać. One muszą być odważne, ciekawe świata. I to w sumie w byciu mamą jest najtrudniejsze, przynajmniej dla mnie, bo taki czarnowidz ze mnie niestety.
Plażowanie zaliczone. Nie było źle, ale też to nie to. Po prostu Alicja jest za malutka i tyle. Igor był pierwszy raz na plaży jak miał 11 miesięcy i było oki. Więc byle do przyszłej wiosny i gdzieś polecimy:-), już w październiku poprzeglądam sobie oferty i coś wybiorę, wtedy takie miłe oczekiwanie przede mną:-)
U nas dalej gorąc, rano myślałam, że będzie troszkę chłodniejszy dzień, ale około 9 okazało się, że nic z tego. Znikam na spacerek i potem na jedzonko.

Daga i Katik, chyba nie dalo sie lepiej ujac istoty rzeczy. Lezka mi sie w oku zakrecila. Sciskam.

Katik
, ja zapomnialam sie jakis czas dopytac. Dawno temu czytalam, moim zdaniem, najlepsza ksiazke Gretkowskiej - Polka. To o jej o dziecko staraniach, ciazy i uczuciach wszelakich. I tak sie zastanawiam czy Twoja Polka to Pola czy Apolonia :-)

Judysia mnie tylko strasznie nogi bolą tzn. od tyłu że się tak wyrażę dolna część uda, pod kolanami i łydki i nic nie pomaga. Do tego kręgosłup ale wiem że przejdzie mi to bo to związane z "powracaniem" kręgosłupa do stanu sprzed ciąży a do tego częste schylanie się i podnoszenie dziecka. Czasem czuje się jakbym miała odpłynąć ale ja tak reaguje na małą ilość plynów... może te upały tak na ciebie działają?? Jesteś odwodniona? Spróbuj pić więcej płynów. A kontrola u lekarza nie zaszkodzi

Staram się pić ile tylko wlezie, bo i tak połowa odparowuje ze mnie przy tych upałach.
Właśnie gadałam z moim M. trochę rozmyśla o tym moim złym samopoczuciu a najbardziej o wymiotach i postanowił że jak będzie wracał z pracy to do apteki zajdzie, tak dla spokojności, mam nadzieję że się rano nie załamie! Kocham strasznie mojego małego Zosiaczka i jakoś sobie nie wyobrażam żebym mogła pokochać tak drugie dziecko, jeszcze do tego nie dojrzałam, absolutnie! Wątpię żeby to było możliwe ale skoro zaczął się temat czy przypadkiem nie jestem znowu w ciąży to i ja się teraz nad tym zamyślam...

Ale burza była przed chwilą, szkoda tylko że trwała z 15 minut:-(

Daga i Katik, chyba nie dalo sie lepiej ujac istoty rzeczy. Lezka mi sie w oku zakrecila. Sciskam.

Katik
, ja zapomnialam sie jakis czas dopytac. Dawno temu czytalam, moim zdaniem, najlepsza ksiazke Gretkowskiej - Polka. To o jej o dziecko staraniach, ciazy i uczuciach wszelakich. I tak sie zastanawiam czy Twoja Polka to Pola czy Apolonia :-)

Moja jest Pola. Od zawsze chcialam Pole, choc przez pewnien czas chcialam Ł na Apolonie nakrecic, ale sie nie dal.
Tak wiec mamy Pole Katarzyne.

Najlepsze bylo jak przyszedl pierwszy list do Poli. Tutaj - jak pewnie pamietasz- lubia poslugiwac sie tez pierwsza litera drugiego imienia. Na kopercie bylo
POLA K NAZWISKO
No i wyszlo, ze jestesmy mega patriotami bo nawet imie dziecka wskazujena to, ze jest Polak :-D:-D:-D

reklama
Ja też mam zawroty i bóle głowy, a dół brzucha boli mnie jak na miesiączkę, w ciąży napewno nie jestem. Myślicie, ze możliwe, że okres dostanę mimo karmienia piersią?
Aha, forum mi sie dziś śniło:)

Do góry