reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Pięknie piszecie dziewczyny:tak:
Wierzyć się nie chce, że to już rok od poczęcia minął. Dla nas wynik testu był zaskoczeniem, ciąża nie była taka do końca planowana, ale dziś nie wyobrażam sobie, że mogłoby mojego Zosiaczka nie być. Cudownie być mamą

Dziś na spacerku wytrzymałyśmy godzinkę, mimo, że jeszcze 8 nie było - duchota nieziemska, zero wiatru, masakra dzisiaj.
A jeszcze P dzwoni z pracy, że mu zimno i wyszedł na dwór się ogrzać:baffled:
Z nad morza dzwoni mama, że właśnie wyszła z wody i zaraz znowu idzie się kąpać, a mnie tylko wanna pozostaje:baffled:

reklama
Ladnie napisane Dagus!

codzien mam to samo uczucie...
Potwierdzaja sie slowa , ktore kiedys mi babcia powiedziala: Ty sie ciesz, ze w ciazy jestes- bo tylko teraz wiesz gdzie jest Twoje dziecko i masz pewnosc, ze jest bezpieczne. Potem juz nigdy tego pewna byc nie bedziesz.......

świete słowa.. takie małe berbecie a taka rewolucje w nas zobiły...

Pięknie piszecie dziewczyny:tak:
Wierzyć się nie chce, że to już rok od poczęcia minął. Dla nas wynik testu był zaskoczeniem, ciąża nie była taka do końca planowana, ale dziś nie wyobrażam sobie, że mogłoby mojego Zosiaczka nie być. Cudownie być mamą

Dziś na spacerku wytrzymałyśmy godzinkę, mimo, że jeszcze 8 nie było - duchota nieziemska, zero wiatru, masakra dzisiaj.
A jeszcze P dzwoni z pracy, że mu zimno i wyszedł na dwór się ogrzać:baffled:
Z nad morza dzwoni mama, że właśnie wyszła z wody i zaraz znowu idzie się kąpać, a mnie tylko wanna pozostaje:baffled:

kobieta wstala wczesniej, wozek pcha przed soba a tu takie wiesci do niej naplywaja...mąż wykazal sie brakiem taktu w stosunku do żony, ale mama to juz sadyzm w kierynku corki rozpoczela.... :-D :-D :-D

Magda,ja własnie wyszlam z wanny i jak dla mnie to byla chwila prawdziwego luksusu :-) polecam na ochlode, oj polecam:-)

hej dziewczynki wieki mnie tu nie było stęskniłam się za wami :-)
byliśmy na wczasach pod gruszą u babci było super codziennie grill, wylegiwanie się na podwórku, bujanie na huśtawce totalna beztroska. Extra wypoczynek bo Natalka miała mnóstwo nianiek a ja miałam chwilę relaxu i odpoczynku. Moje dziecko to anioł ani razu przez 2 tyg nie zapłakała po prostu urodzona turystka;-)
lecę nadrabiać zaległości jestem ciekawa co tam u was słychać

Paulka coś widze że nie masz szczęścia do lekarzy... a pediatre bym zmieniła na takiego co wie co robi... No i powodzenia w szukaniu mieszkania

Witam Was!
Ależ tu romantycznie... Katik, przepięknie to opisałaś!
Paulka, moja niunia też tylko na jedną stronę główkę kładzie, przez to ma trochę krzywą, od niedawna na spiocha jej delikatnie przekręcam w drugą stronę żeby się wyrównała.
Czy to możliwe że w tym wieku już ząbki dają o sobie znać? Zosia strasznie się ślinić zaczęła od niedawna i uwielbia memlać wszystkie smoczki(nie mylić z ssaniem) wydaje mi się że troszkę szybko jak na ząbki...

Mam do was pytanie? Dobrze się czujecie? Ja od kilku tygodni zauważyłam że coraz gorzej ze mną, rano nogi jak z cementu, ledwo chodzę, boli mnie kręgosłup, kark, mięśnie, mam zawroty głowy... Czytałam w necie że niektórym mamom też się tak dzieje więc się nie przejmowałam. Jednak przedwczoraj wracaliśmy od dziadka ze wsi i postanowiłam kierować, po ok 60km normalnie ręce zaczęły mi mdleć, w głowie się kręcić i na szczęście był zjazd na stację bo czułam że mdleję. Odetchnęłam powietrzem chłodnym (była 4rano), napiłam się i zwymiotowałam. Dalej już M kierował, całą drogę się tak czułam a widok mijanych tirów bardzo źle na mnie działał. Wystraszyłam się, zrobiłam sobie badania krwi i moczu i do lekarza w przyszłym tygodniu idę.

Judysia u nas też tak jest od ok 2 tygodni. Maja pcha do buzi wszystko, najlepsze są sukienki :) Ślini się też niesamowicie i robi baloniki ze śliny :)))

reklama
dzieci to najcudowniejsze skarby na swiecie :tak:

oj zdecydowanie tak

Katik, Daga pieknie piszecie, kiedy ten rok minął??

judysia ja sie czuję zupełnie normalnie, dobrze ze się zdecydowalaś na badanka i lekarza!!

studiująca mamo ależ ja Cię dawno nie "widziałam", a z tym śmieciowym jedzeniem to przerażajace...

u nas juz lepiej, może w niedzielę uda nam się wyjść do domku:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry