reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kfiatek, branie braniem ale ja moze zaloze garmazerke wysyłkowa to taniej nam wyjdzie :-)

i na allegro bede sprzedawac buhahahahhahahahahahahhahahahahahahha

juz to widze " pyszne domowej roboty Ruskie pierogi od ss - przy zakupie pozyzej 50 szt.smazona cebulka gratiss " buhahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhaha

reklama
Daga- a czemu Ty jej na śpiocha na ten spacerek nie wieźmiesz??? Skoro już się przygotowałaś, to co się będzie make up w domu marnował, co??? :-D

U nas bez względu na to, czy Anielka zaśnie o 20 czy o 22, pobudka jest o 1 i o 4, a o magicznej 5.30 przerwa na qpe. Także w ciągu doby jest tylko jedna dłuższa przerwa w jedzeniu - max 5h, a tak to bardzo regularnie co 3h. Ale, że nie jedzenie trwa długo to nie narzekam. Tylko o tej 4 jak wstaję, to nieprzytomna jestem ;-)

Ostatnio mam schiza, że za mało uwagi poświęcam obu dziewczynom, to znaczy każdej z osobna - czuję się tak, jakbym je zaniedbywała. Staram się wykorzystywać ten czas, który mogę, żeby pobawić się tylko z Manią (jak Anielka śpi), albo z Anielką (żeby nie było tak, że ją nakarmię i od razu odkładam). Ale wydaje mi się, że to za mało... Tylko czasem też muszę usiąść i odpocząć... Zapisaliśmy Manię na listę rezerwową do żłobka - jest 61...

Gosia, u nas najlepsze są teraz układanki, kolorowanki (kredki w ogóle), oczywiście zabawki do piachu wszelakie, do ciastoliny dorosła i też jest uciecha. I książeczki oczywiście, tylko bajki muszą być krótkie ;-) czyli to co pisały dziewczyny i jeszcze kubeczki i inne przyrządy do przelewania wody w czasie kąpieli.

po fatalnej gorączkowej nocy i wizycie porannej u lekarza czuję się lepiej, tzn mam problem z przełykaniem, ale gorączki nie mam i samopoczucie lepsze. dostałam antybiotyk i mam nadzieje, że szybko mi przejdzie.

super, że Polusia już bez szeleczek, w końcu pełna swoboda

Cześć dziewczyny:-):-):-)
Potrzebuje pomocy:szok: muszę dzisiaj kupic prezent urodzinowy dla chrzesniaka męża ma 2 latka co takie maluchy interesuje bo ja już zapomniałam:-D
Dodam że samochodziki i inne pojazdy odpadają bo on ma dwóch starszych braci i samochodzików u nich dostatek.
Mam nadzieję że pomożecie.

poza klockami u nas hitem były takie zestawy z ciastoliną (chyba z playdoh), Młody do tej pory potrafi siedzieć przy tym naprawdę dłuuugi czas. plusem jest też to, że ciastolina nie klei się tak do wszystkiego jak plastelina.

Też słyszałam o ciastolinie że ponoć jest hitem u maluchów:tak:
Alicja kima na balkonie:-)
mamuśka idzie się pakować i nałogowo będe do Was zaglądała:-p

Ciastolina to faktycznie hicior nie z tej ziemi. Janek dostał od nas na Boże Narodzenie. Oczywiście Playdoh bo innej bym się raczej bała. Poza tym wiem że można dokupić nowe kubełki z kolorami. Nie klei się tak do wszystkiego jak plastelina. Poza tym łatwiej jest ją wydrapać nawet z ubrania. A w praniu schodzi bez problemu. Z panela zbieram szpatułka i po sprawie... A już najlepszy ubaw u mnie jak zacznie mieszać kolory i sprawdzać co wyjdzie jak zmiesza to z tym albo z tamtym :tak:

Witam się dzisiaj.
U mnie pobódkę zrobili dzisiaj obaj o 5 :szok: no pogrzało ich... Młody na jedzenie niby ale że jasno to się mu na gadanie zebrało i ni w cholere nie pójdzie spać a starszakowi się użalilo. Najpierw chciał żebym się obok niego położyła a potem stwierdził że "Już jest dzień mamusiu wstajemy"... no myślałam że zabije bo nieprzytomna byłam na maxa. Tłumaczenia nie pomogły ... no bo przecież słonko świeci ... :confused: Oprotestowałam się i odwróciłam do niego kuprem... nie wiem jak długo walczył bo zasnęłam w mig. Ważne że nie wychodził z łóżka. W końcu obaj padli. Bo o 8 obudził mnie płacz głodnego Marka :-p
Teraz siedze i zajadam wczoraj upieczone ciasteczka. Posprzątałam całą chatę, pranie nastawione, śniadanie zjedzone, dzieci nakarmione, Marek śpi, Janek okupuje babcią bo ma urlop :-p.
Jeśli pogoda dopisze (bo na popołudnie zapowiadają deszcz :dry:) to chcę zabrać Janka na festyn rodzinny do przedszkola... Marek z babcią zostanie... No w szoku bylam jak mi wczoraj teściowa zaproponowała że ona z Markiem zostanie...

dziewczyny, czy ktoras raczyla sie juz moze owocami morza? bo mam pol zamrazalnika tych smakolykow, ale troche boje sie tego jesc (cala ciaze nie tknelam).
Seb kima, a ja ciagle pakuje nasze rzeczy. Bosz, ilez sie tego nazbieralo! ciezko to wszystko ogarnac. a jeszcze ciezej spakowac siebie i Mlodego na 2 tyg do 1 walizki...

Dzieki dziewczyny:-):-):-)
Zapakowałam Helenkę w chustę i szybciutko poszłysmy do sklepu z zabawkami.Powiem wam że czułam się jak ktos z innej planety:-Dtak sie ludzie patrzyli na tą chustę:szok:
Kupiłam Kajtusiowi zabawki do piachu bo wiadomo tego ngdy za dużo, zestaw modeliny i malutką ksiązeczkę:tak:

Agnieszka
U nas też furorę robi modelina ale też tylko z Playdoh inne tak jakoś brzydko pachną i szybko wysychają.Naprawdę mają super zestawy,nasi chłopcy mają dentystę i fryzjera:tak:super zabawa nawet dla dorosłych:-D

Katik cudownie że bioderka Poli już zdrowe:-)

Ella, annaoj kce szybkiego powrotu do zdrowia

Ulanka wiem co czujesz bo ja też jestem rozdarta a wogóle jak teraz bedą wakacje i chłopcy bedą cały czas w domu to dopiero sie zacznie ale damy radę nie ma innego wyjscia:tak:Moja Helenka ma dokładnie taki sam rytm dnia jak twoja Amelka:-D

Miłego dnia dziewczyny, przesyłam wam słoneczko i ciepełko za Złotoryii i jeszcze raz Dziekuję:tak:

reklama
13x13, Ty czarownico :-D

dziece mi wstalo, a nad chałupom chmury jak na burze stulecia, wiec zostajemy w domu.. ot i mi przygnałaś znad stolycy deszcz... ;-)

z hitowych zabawek siostrzenicy K. to fajna jest piaskolina, ale masakra w sprzataniu - no ale swojemu dziecku w koncu tego nie kupujesz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry