reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zosia też zaczęła się ślinić. Myślę, że to jednak zapowiedź ząbkowania, ślinienie pojawia się na długo przed pierwszymi ząbkami.

Długie spacery nam też nie straszne, w razie co w parku albo w centrum handlowym bufet na wierzch i jedziemy:-)

reklama
sospetossa tak jak dziewczyny pisały zgłoś koniecznie lekarzowi. Alicja też wydaje czasem takie odgłosy jak przy bezdechu, nasza lekarka powiedziała, że jest ok jeśli nie sinieje. A skoro Adasiowi się zdarza to lepiej, żeby lekarz się temu przyjrzał.
witaj monja

U nas juz sie skonczylo poranne stekanie. Ale 2 pierwsze miechy to tak bylo- godzina 5,6 i pojekiwania i stekania. Ogolnie zauwazylam, ze tak bylo tylko w kolysce, najczesciej jak bralam ja po porannym karmieniu do nas do lozka, to byla cisza, i piekny sen.
Od jakiegos czasu to calkiem minelo, teraz zdarza sie , ze po karmieniu kolo 4 Polus zasypia takim snem, ze ja bydze sie wystraszona kolo 8-9 o co chodzi, ze tak cicho...

Justa
- my co prawda na cycku, ale od 2 dni mam to samo - Pola sie wydziera jak ja przystawiam. Zanim zassie musi sie powydzierac troche. Nie wiem o co chodzi. I tez dzis dziasla macalam na wszystkie strony, bo slinotok u nas okropny. Juz z miesiac sie slinila duzo, ale to co sie dzieje od kilku ostatnich dni to juz jakis sajgon jest.
jak ja nad ranem biorę Małą do łóżeczka to wtedy też najlepiej jej się śpi.

wszystkiego najlepszego dla Polusi

Od trzech dni staram się nauczyć Alicję zasypiania w łóżeczku. Pierwszego dnia poszło super, wczoraj już gorzej, a dzisiaj idzie tak sobie. Za to w końcu troszkę się wysypiam, zdarza się Małej pospać 4-4,5h i matka szczęśliwa:-)

o ślinieniu:

"Ślinienie się niemowląt nie zawsze jest objawem ząbkowania. Między 2 a 3 miesiącem życia rozpoczyna się normalne wydzielanie śliny. Maluch musi jednak nauczyć się połykać wydzielaną ślinę, by jej nadmiar nie wyciekał z buzi. Jednak nie wszystkie dzieci opanowują sztukę połykania śliny od razu. Część z nich dość długo tego się uczy. Zanim dojdą do perfekcji – nadmiar śliny wycieka im z ust. Ślinienie jest czasem tak obfite, że może budzić niepokój opiekunów. Wycieki śliny znacznie się zmniejszają, kiedy niemowlę zacznie kontrolować jej ilość w ustach i opanuje odruch połykania wydzieliny ślinianek."

moja Laurunia dłuuugo się śliniła, zanim zakumała co się z tym robi :-)...a potem nawet jak umiała, to wolała pluć niż połykać:-), także wiecznie mokra pod dziobem chodziła...na szczęściew wyrosła :-D

My też załatwiliśmy obywatelski obowiązek. Karty Igor powrzucał, cały dumny, że prezydenta wybiera;-):-)
Potem gości mieliśmy, bo Alicja ma jutro imieniny. U mojego męża w rodzinie obchodzą i urodziny i imieniny, ja przejęłam zwyczaj, bo fajnie podwójnie prezenty dostać:-). Alicja dostała ciuszki - sukieneczki i tuniczki i matę. Ja bardzo się z zestawu jeansowego ucieszyłam, bo w środę jadę z dziecięciem do pracy na prezentację i już jutro po sklepach miałam lecieć coś jej kupić, bo tak się ochłodziło, że brrr
:eek:

Też tak mam:-)
Przy jednym dziecku naprawdę można odpocząć.
Jak Olcia ląduje u dziadków cieszę się, że spokoju trochę będzie, ale jak tylko zamkną się za nią drzwi tak cicho i smutno się w domu robi
też tak mam. jeszcze jak Alicji nie było i gdzieś szliśmy na wieczorno-nocny wypad i niby rano się mieliśmy wyspać, to ja i tak z samego rana się budziłam i już chciałam po niego jechać:crazy:. nie wiem jak przeżyje ten tydzień jak Igor będzie z dziadkami:eek:

my po chrzcinach :-)

padam na pyszczek i zaraz uciekam spac. nadrobilam produkcje, ae sil brak na pisanie- jutro wbije sie na nowo w rytm i fotki powklejam :-)

buziaki i dobrej nocy

hej dziewczyny! Wybory zaliczyliśmy.
Synek markotny jak cholera, co godzinę cycać chciał i poraz pierwszy tak się darł na spacerze,a prawie cały dzień na świeżym powietrzu. Może mu coś dolega,albo taki spragniony. Sama nie wiem.
W domu wylądowaliśmy dopiero o 19. Kąpiel, znowu cyc i teraz leży tak 40 min, kwiczy i ssie piąstkę tak,że aż słyszę w drugim pokoju :eek:
Dzis nareszcie podjelismy decyzje co do daty chrztu i miejsca ; nastawiamy sie na 18 lipca. A postanowilismy robic w domu. Błagam dajcie jakiegoś pomysła na potrawy! Gibos i sałatka jarzynowa to już zbyt monotonne.
jestesaniolkiem jak ta przepuklina pępkowa się objawia???

Alicja padła...
Tata razem z nią....

Dziś się zmówili jakoś i wszystko razem....
Jeśli jutro zmieni się pogoda to znaczy ze moja córka to mały barometr pogodowy bo dziś smerfuś maruda trochę był... podejrzewam że tak reaguje na zmiany pogody -przynajmniej z obserwacji mi to wynika...

No nic uciekam:)
Miłej nocki

Moja też sie slini i językiem przebiera ciągle...
A ręka jest lepsza i smaczniejsza od smoka ostatnio...

Co do karmienia -ja mogę wszędzie cyca wyciągnąć tylko... moje dziecię nie wszędzie chce jeść!!!!
w samochodzie ok
W łazienkach królewskich -nie ten klimat...
wstydzi się czy co???

Dobranoc i do jutra:)

reklama
sospettosa - ja bym kupiła monitor oddechu na Twoim miejscu . dla pewności . Obudzi was jakby mały przestał oddychać .
Najlepsze sa podobno takie :
Monitor angel Care AC300-wysyłka GRATISSSSS (1087237872) - Aukcje internetowe Allegro
nie sa tanie ( nowe ) ale możesz przecieć kupić używany taki jak ten . lepiej nie ryzykować a lekarzowi oczywiście też musisz powiedzieć koniecznie.

Justa - co do butli to ja zawsze miałam taki patent termos ( 0.5 l ) z gorącą wodą i mała buteleczke z zimną . mieszałam wsypywałam mleko z czegoś takiego
AVENT pojemnik/dozownik na mleko w proszku A.1 (1051206646) - Aukcje internetowe Allegro
i nie raz potrafiło mnie pół dnia nie być w domu ( byłam u kolezanki itp ) .
A jesli na krócej to takie pojemniki
Tommee Tippee POJEMNIK miarka NA MLEKO 4szt 0%BPA (1075817083) - Aukcje internetowe Allegro
i to z wodą już przygotowaną do termoopakowania wkładałam

Do góry