reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Spacerek nam nie wyszedł, bo jakeśmy się zebrali to zaczęło padać, ale wylądowaliśmy u znajomych. Kubula się wybawił z ich córcią, a Bartuś popatrzył, posłuchasł, pojadł i padł- to samo zrobił ich półroczny synek :-D Baaardzooo udana wizyta, bo starzy sobie pogadali, jak dzieciaki miały zajęcia w podgrupach :-D:-D:-D

Tymczasem zmykam nadrobić korespondencję, bo zebrało się mejli do ponapisywania :-p

reklama
wszystkiego najlepszego dla Polusi
a dziekujemy :tak:

o ślinieniu:

"Ślinienie się niemowląt nie zawsze jest objawem ząbkowania. Między 2 a 3 miesiącem życia rozpoczyna się normalne wydzielanie śliny. Maluch musi jednak nauczyć się połykać wydzielaną ślinę, by jej nadmiar nie wyciekał z buzi. Jednak nie wszystkie dzieci opanowują sztukę połykania śliny od razu. Część z nich dość długo tego się uczy. Zanim dojdą do perfekcji – nadmiar śliny wycieka im z ust. Ślinienie jest czasem tak obfite, że może budzić niepokój opiekunów. Wycieki śliny znacznie się zmniejszają, kiedy niemowlę zacznie kontrolować jej ilość w ustach i opanuje odruch połykania wydzieliny ślinianek."

moja Laurunia dłuuugo się śliniła, zanim zakumała co się z tym robi :-)...a potem nawet jak umiała, to wolała pluć niż połykać:-), także wiecznie mokra pod dziobem chodziła...na szczęściew wyrosła :-D
kurcze mam nadzieje, ze moja zakuma szybko, bo krztusi sie ta slina czasem, a mi serce staje!

Opalilam dzis Malej kostke. I tylko jedna w dodatku. W kapieli patrze, a ona cala kostka czerwona. Dotykam, krece, ogladam... juz myslalam, ze to moze od skarpetek...ale nie,opalone jak nic. Po sloncu dzis spacerowalismy, staralam sie tak nia odwracac by byla w cieniu, no ale ta lewa noga widocznie jakos wystawala,i ponizej lini spodni sie zalapala na slonko.
Matka z ojcem zjarani rowniez. I pogodzeni. Bo my to sie jednak kochamy nad zycie hahahaha......

Ufff...i po Chrzcinach...Ludziuffff duzo i masakra ale wszystko sie udało i było fajnie :)

Cześć dziewczyny :)

Szalony weekend bo w piątek szczepienie było, wieczorem mała dostała gorączkę 38,5'C i taka biedna była...pomógl czopeczek z paracetamolem :) niestety w sobote dalej podgorączkę miala.

Za to dziś spoko, wszystko się udało.

No i qpa byla...nota bene gości nam wyrzuciła bo to byl znów 2dniowy armageddon ;) body do prania ale na szczęście rozcinać nie trzeba było ;D

Sospettosa- bezdech to bardzo poważna sprawa... ja sie boje tego bardzo i jako, że Julkę będizmey lada moment przenosic do jej pokoiku, który z resztą w tym tyg będzimey remontować troszkę, to zakupiliśmy w prezenci na chrzciny monitor oddechu z nianią angelcare AC401- fajnie działa :) Ja bedę zdecydowanie spokojniejsza wiedząc, że jest taki "aniołek" który oddech sprawdza

W ogóle to walczymy z nia żeby zasypiała w tym łóżeczku...ehhh...ciężka sprawa...wczoraj poległam i wkoncu wrzucialam ją do tego bujaczka ukochanego, bo tak sie darla...zasnela w 3 minuty :/ grrrr... dziś walczył Ł i w końcu po godzinie wrzasków jeków i marudzenia jakoś się udało...potem ja jeszcze pół godz poszurałam do uszka i śpi...ehhh...juz mi słabo na mysl o jutzr ze znow trzeba bedzie tą akcje powtarzac...zobacyzmy czy i kiedy sie uda, że bedei sama normalnie zasypiac...? :( Jak ja wam zazdroszcze, że maluchy w łóżeczkach zasypiają....a ta w dzien tak, a wieczorem ni cholery! :/ wiedziałam, że te pieprzone ataki bolu zepsują mi dziecko no i tak jest...

Ps. Juleczka tez sie slini ;)

Dobra, nadrobiłam, a teraz czas powoli karmić dziecięcie na śpiocha i sama padam, bo ciężki ten weekend był bardzo...
Pozdrowionka :)

Zosia też zaczęła się ślinić. Myślę, że to jednak zapowiedź ząbkowania, ślinienie pojawia się na długo przed pierwszymi ząbkami.

mi lekarz powiedzial ze malemu sie zabkowanie zaczyna i mamy specjalny zel na recepte bo w aptece sa inne bez recepty ale od 3 miesiecy. maly slini sie strasznie juz od ok miesiaca... i pluje strasznie... a paluchy to caly czas w buzi... :) za to bardzo lubi jak mu masuje dziaselka... wiec u nas zabkowanie... juz moglyby mu te zabki powychodzic :)

Hej mamuśki śpicie jeszcze:-);-)
Ja wstałam Alicja dosypia (biedne zmęczone dziecię:-D)
No i mamy zmianę pogody -słońce i duszno się robi powoli -więc jednak mały barometr z mojego dziecka:tak:

Baaardzooo udana wizyta, bo starzy sobie pogadali, jak dzieciaki miały zajęcia w podgrupach :-D:-D:-D

Aniez Twoje teksty mnie rozwalają:-D :-D :-D

Opalilam dzis Malej kostke.

:eek::eek: no zdarza sie:tak::-D

Matka z ojcem zjarani rowniez. I pogodzeni. Bo my to sie jednak kochamy nad zycie hahahaha......

A jakżeby inaczej:-D
u nas też miłość kwitnie
S mówi ze częściej na zakupy musimy chodzić:-D :-D :-D

Justa - co do butli to ja zawsze miałam taki patent termos ( 0.5 l ) z gorącą wodą i mała buteleczke z zimną . mieszałam wsypywałam mleko

świetny patent:tak:

kurcze mam nadzieje, ze moja zakuma szybko, bo krztusi sie ta slina czasem, a mi serce staje!

moja też:eek: zaczyna kaszleć a mi serce staje:confused2::sorry:

Ufff...i po Chrzcinach...Ludziuffff duzo i masakra ale wszystko sie udało i było fajnie :)

gratuluję:-D

mi lekarz powiedzial ze malemu sie zabkowanie zaczyna i mamy specjalny zel na recepte

Lekarz się raczej nie myli ale jak się myli (bo niestety ślinienie i rączki są normalne moja nie lubi dotykania dziąseł tylko się drze jak próbuję dotknąć) to nie wiem czym będziesz smarowała jak sie zacznie na dobre:sorry: mam nadzieję ze dziąsła się nie uodparniają na działanie leków...

Opalilam dzis Malej kostke. ......

a ja Olce na dzien dziecka pol twarzy opalilam :eek::eek: pozniej mascia z pantenolem smarowalam i drzalam co by jej pol buzi sie czekoladowe nie zrobilo...

Hej mamuśki śpicie jeszcze:-);-)

wstalam o 5 i mi juz spac nie dali...

Ja wstałam Alicja dosypia (biedne zmęczone dziecię:-D)

no moje tez dosypia, cos to spanie meczy dzieci...

No i mamy zmianę pogody -słońce i duszno się robi powoli -więc jednak mały barometr z mojego dziecka:tak:

:-D

K. jutro wyjezdza w delegacje i mi smutno.. wkurza mnie jak cholera, ale jak wyjedzie to plakac mi sie chce samej i czuje sie jakby bez reki...:confused2::confused2:

no ale nic to- jakos przezyje. tylko tesciowa z nami zostaje (tfu tfu na psa urok..)

ide mu naszykowac walizke na podroz i cos zjem bo aura na szamanie sprzyja..

A mnie jakieś choróbsko łapie, gardło boli, katar się zaczyna i ogólnie do d... jestem:-(
A nie mogę sobie w tym tygodniu na spadek formy pozwolić, bo cały dom i inwentarz na mojej głowie, bo P do 20 w robocie:-(, no i dzieciaków nie chciałabym zarazić.
Nie wiem za bardzo czym się ratować, wszystko co mam w domu dla mnie nie dozwolone. Ech, marnie mi się ten tydzień zaczyna

reklama
Bry :)

U nas grzeje od rana, mamusia robi pranie i popija kawusie, corcia od 7mej na zabawy ochoty miala, i wlasnie padla.
Chyba nigdzie sie dzis nie wybieram, lenistwo na ogrodku.

Aha - co za masakra z tymi wyborami. W Polsce to jednak debilizm na potege. Zupelnie jak przy ostatnich wyborach - wygral ten na ktorego nikt nie glosowal.

Do góry