reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zuzia była przestawiona na wysokości klatki piersiowej
Karola pisała ze mała wiecznie płakała i juz z braku pomysłów poszli do kręgarza
(mała spała najwyzej 15 minut, przy karmieniu puszczała cyca i główka jej spadała w lewą stronę, jak Karola ją brała to coś strzelało ale wiadomo jak jest z pediatrą... płacze bo małe i musi płakać...)
okazało się ze to właśnie jest przestawienie...
\Karoli serce pękało bo mała ciągle płakała
taką krzywdę dziecku zrobić -konowały pieprzone!!!
z 12 cm zostało 2 więc trzymam kciuki żeby już tylko lepiej było

!!!

sklonna do agresji nie jestem, ale chyba bym zatłukła za cos takiego, a na bank o blad w sztuce medycznej i zatajenie czy niedopatrzenie oskarzyla, zeby dopie**** sku**** jeb**ym......

az sie zagotowalam...

reklama
Cześć Dziewczyny :)

Ilonka- wow to chyba jakieś spa a nie siłownia ;D czad!

Monia- wspolczuje przezyc...dobrze, że M zdrowy prawie...

A mnie Dziecięcie dało popalić wieczorem...dzień był spoko, bo się bawiłyśmy ale wieczorm strasznie marudna była... ehhh... zaraz dodam pare fotek na zamknięty :)

ale najpierw ponadrabiam inne tematy :)
miłego wieczorku

a propo przewijania i ubierania dzieci to mój M przebił chyba wszystkich przyszedł po nocce z pracy ledwo przytomny i poprosiłam go żeby przewinął małą no i przewiną tylko Natalka miała założony pampers tył na przód tzn rzepy zapięte na plecach :eek: zapomniał z powrotem założyć jej skarpetki a kocykiem przykrył ją tak że akurat te golutkie stópki były na wierzchu jak się obudziłam i to zobaczyłam to myślałam że się posikam aha i nie zapiął jej body tłumacząc mi później że zrobił to celowo żeby wentylacja była lepsza :-D co wy na to :cool2::cool2::cool2:

13x13 Bartek nigdy nie płakał dłużej niż 5 minut, ale 15 to byłoby dla mnie niemiłosiernie długo, pamiętam jak Kubulek płakał i nie dało się go uspokoić- MASAKRA!
A mała może krócej jeść, bo jest coaz starsza i lepiej ssie- poza tym każde dziecko ma inny rytm. Mi wychodzi np. 6 karmień na dobę i podobno to w tym okresie mało, ale on nie chce więcej, a ja nie będę zmuszać, na wadze przybiera, wesoły, nie marudzi więc nie ma co kombinować.

hmmm trochę źle się wyraziłam -nie płakała cały czas ale od początku do końca akcji było 15 minut... ech -z drugiej strony raz dziennie to chyba nie tak źle z tym płaczem choć nie wiedziałam o co Jej chodzi:no: najbardziej jednak się skłaniam do zmęczenia... bo utuliłam, dałam pielusię, dydusia i padła...

drugi raz trwał 3 minuty dosłownie ale to przez moją ciekawość bo smoka nie chciała a rękę całą do buzi wkładała i paluszkami sobie jeździła po dziąsłach więc umyłam ręce i paluchem zaczęłam macać -jak się rozdarła:szok: loooosie -ale dolne dziąsła ma gładkie a na górze 2 grudki wyczułam -może to coś sie jej zrobiło i boli???

O kurcze to u nas wychodzi 5 na dobę... o 4, 7, 10, 13, 16, 19... ale o żadne nie woła, cyca częściej nie chce bo wypluwa a z karmienia o 20 po kąpieli sama zrezygnowała bo za diabła cycka nie złapie...

Daga sama bym nogi z dupy powyrywała:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Hej laski, ja tylko na moment, bo mała właśnie po kąpieli padła, a mnie sterta prasowania czeka i muszę to zrobić dzisiaj, bo jutro wyjeżdżamy na zakupy i wracam prosto do biura.
U nas wszystko dobrze, wczoraj Lenka zaliczyła szczepienie 6w1 - w udo, troszkę popłakała, podobno malutko, ale i tak mama z tatą trzymali - tato za nóżkę, a mama całowała i przytulała trzymając za rączki:-) Rotawirusy przy drugim szczepieniu, bo pediatra stwierdził, że 6w1 i jeszcze rota to wg niego za dużo.
Jutro jak znajdę więcej czasu to nadrobię Wasza produkcję, a teraz zmykam.
Dobranoc!

Aż mnie zmroziło jak przeczytałam o maleńkiej Karoli...jeeeezzzuuuu...masakra! Oby szybko doszła do siebie...

Poza tym nadrobiłam, ale napisałyście dużo i się pogubiłam :p

Dziecię Tatuś wreszcie ululał...

U nas też qpne sprawy dość nieregularne- przeważnie raz na 2 dni...z tym, że wtedy to jest qpny armageddon ;] tzw. "po pachy" :D

Co do przytulanek po cc, to nam lekarz kazał się wstrzymać te 8 tyg, ale za to teraz nadrabiałam...a dzis w nocy się matka natura o mnie przypomniała i prawie po 12 miesiącach dostałam okres...ehhh.. :/

Pozdrowionka dziewczynki :)

AAAAAAAA zapomniałam się pochwalić 11 czerwca odpadł nam wreszcie kikut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
grtulacje:-D

niech mi ktoras wytlumaczy co to znaczy????:eek:
Upal mamy, zrobilam dzis dziecku rumianek. Dzizas co za gehenna by wsadzic jej ta butle. A jak juz wsadzilam - to zapomnij mamuska ze bede ssala.
No to ugniatalam smoka by troche rumianku jej do buzi wylecialo - a ona sie krztusi i dlawi. Po 2 minutach to co jednak wlecialo do brzuszka ulala.
No to ja podziekuje jak narazie za dopajanie dziecka. Mlesio cycusiowe musi wystarczyc.
u nas tez dzis prrzegzalo. Bylismy prawie 5 godz na spacerze (znaczy po przyjscio do parku znalezlismy sobie przyjemny dzien i Sebcio spal, a mama plotkowala:-p To pewnie dlatego Mlody domagal sie jedzenia co godz:szok: chociaz jedzenia to za duzo pow, to ssal jakies 5 min (a normalnie je 15-20) wiec raczej pic sie biedakowi chcialo. Wcale mu sie nie dziwie, bo sama wypilam przez ten czas 2liry wody...

z netu o przesunięciu: "...chodzi zapewne o to że ktos(położna,lekarz,rodzic) wyrwali dziecku rączke lub nóżkę ze stawu.W czasach naszych rodziców często się to zdarzało... Efektem było np.kulenie w dorosłym życiu.Coś takiego można uczynić w czasie porodu,w trakcie przewijania dziecka itp.czynności.Kiedy dziecko ma np.osunietą rękę to leży ona bezwładnie przy każdej próbie dotyku dziecko bardzo płacze.Wtedy trzeba dany staw nastawić i masować."masakra...
az mi sie zimno zrobilo, jak to przeczytalam:wściekła/y:

O kurcze to u nas wychodzi 5 na dobę... o 4, 7, 10, 13, 16, 19... ale o żadne nie woła, cyca częściej nie chce bo wypluwa a z karmienia o 20 po kąpieli sama zrezygnowała bo za diabła cycka nie złapie...
jak dla mnie, to 6 razy;-):-D

u nas wychodzi 7: 3, 6, 9, 12, 3, 18, 21. Dzis bylo duuzo czesciej, ale zwalam to na barki upalu.

Co do kup, bo Sebek nie szczedzi mamie prezentow, bo prawie kazda pielucha jest brudna:tak: ale nadal ta 1sza kupa nad ranem jest poprzedzona jekami i stepaki:-( pozostale juz luzik, wiec nie wiem o co chodzi...

Jesli chodzi o przytulanki, to sie nie wypowiadam, bo u nas posucha w tej kwestii:zawstydzona/y: i to wylacznie z mojej winy, bo WOGOLE nie mam ochoty, nawet mi to przez mysl nie przechodzi. mam nadz, ze sie to szybko zmieni!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry