reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a tak wroce jeszcze do jedzenia - ja dzisiaj na obiadek szykuje gotowanego kalafriorka z buleczka tarta.....
Wczoraj szabelek z bulka tarta....
Nie wiem co na jutro wymysle.... Ale pewnie tez cos z warzyw.... - moze jakas salatke z kapusty pekinskiej (uwielbiam ja) ;d!!!

reklama
A tak wogole to zapomnialam napisac, ze dzis w nocy od 1 do 7mej nie spalam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Psiurowi cos zaszkodzilo i stanelo na zoladku. Od pierwszej przychodzil co pol godzinki pod lozko, popiskiwal i sapal jak najety. Poczatkowo maz biegal z nim na ogrodek, a od okolo 3ciej juz ja. Najpierw go tylko czyscilo,potem doszlo jeszcze zyganko. Alez sie meczyl biedaczek, a my razem z nim. Rano zadzwonilam do pracy ze nie przychodze, i jak przed 8ma psu sie poprawilo, tak dopiero zasnelam snem kamiennym...

Z tym niespaniem to taka mala zaprawa na kwiecien chyba :-D:-D:-D

Dziekuje za mile powitanie,postaram sie tu zagladac jak najczesciej,a narazie lece poszalec w ogrodzie z moim 2 letnim urwisem.Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie i fasoleczki

Dziewczyny ale się najadłam....
Byłam w aptece. Skończyły mi się witaminy te zalecane do końca 12tc, więc wypadało by kupić na 7 dni jedną paczkę a od 13tc drugą. Myślę sobie -od razu kupię po 13tc -30 tabletek cena 56zł w tej aptece (na necie 47). Ale patrzę a są jeszcze Feminal na całą ciążę -60szt za 35 zł:eek: pytam czym się różnią -te na całą ciążę mają więcej witamin... hmm nie kumam czaczy. Kupiłam te na całą ciążę -moje dziecię i tak sobie weźmie co chce a reszta dla mnie zostanie. A i m&m's przyniosłam z "apteki" jeszcze:-)

Ja tam nie wiem skąd Wy macie takie ceny tych usg nt -tzn super i popieram ale ja jestem albo jakaś lewa w szukaniu albo ktoś tu (w stolycy) mnie w konia robi:-) a dziewczyny z Wawy ile płaciłyście za takie usg?

Kwiatuszek a widzisz -w mojej klinice mój gin nie zrobi tego usg. Bo tu jest inny fachowiec od tego i inny od badań krwi do testu -no to jak ich wszystkich policzyć to faktycznie nie 100 a 300zł:eek: masakra

Martucha28 witaj:-) gratuluję i trzymam kciuki -jak się czujesz?

Olapolap
czytałam że jak się leży to nogi powinny być na poduszce ale mój gin mi powiedział ze to ma znaczenie od ok 20tc jak dziecko jest już duże i może uciskać cośtam cośtam:confused2:

Dagsila bez nerwów, dodzwonisz się i zapytasz

Elvie jak ja bym chciała tak poszaleć do 2.30.... trzeba bylo korzystać jak było można:cool2: gratuluję rocznicy -takie okazje są świetne:tak:

Jestesaniołkiem bo mały łobuziak jest i będzie zdrowy. Nie ma się co zamartwiać na zapas -ja uważam że muszę wierzyć we własne dziecię od początku -ja tam bym nie chciała żeby ktoś we mnie wątpił:tak: jeśli chodzi o jedzenie -dlatego kobiety które nie czytają netu są szczęśliwsze, najedzone i nieświadome:-);-)

Kici69 wzrosnie chyba sprzedaż produktów sporzywczych w marcu jak ak wszystkie do garów zasiądziemy:-) trzeba się najeść na zapas bo przy karmieniu beziemy sie bardziej pilnowały;-) też muszę zjeść rybę -już dawno jej nie jadłam -chyba S w weekend zagonie do rosołu i łososia:cool2:

Wronka warto skorzystać z takiego badania jak jest, w sumie to mój S nie był za tym podgladaniem ale ostatnio był program o tych badaniach i zmienił zdanie w 5 minut:eek:

Studiującamama jak studia;-)

Aniam141 gratuluję!!! 6kg to ładnie:tak:nie przejmuj się -nie wszyscy kieliszek wina uważają za alkoholizm -ja też jestem wyrodną matką bo robię tipsy i farbuję włosy co miesiąc a przecież nie wolno. Ale jak ktoś szoruje podłogi i okna chemią to w tym smrodzie nic złego nie widzi:confused2:

Akaata jak mi się śnił pączek taki pachnący, swiarzy i z lukrem to wstałam tak mi niedobrze było:baffled::baffled: i po spaniu. Ale ostatnio jak mi sie zachciało pączka to w cukierni kupiłam pół wystawy -zjadłam tylko paczka i drożdżówkę a resztę S wcinał;-) mówi że sie czuje jak dmowy śmietnik:-)

Mamusia87 braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawooo!!! to jesteście magistrami we dwójeczkę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D super super super

Katik
jakie bułeczki?:eek::eek::eek::eek::eek: pieczesz ułeczki!!!!! A JAK TO SIĘ PIECZE JE????? uuuuuu mniam

Uciekam na weekend -w poniedzialek wrócę. Jutro u siostry łazanki zamówiłam sobie a w niedzielę będę spacerowała z S ile wlezie bo pogoda ma byc piękna i mąż u boku;-)
Miłego weekendu i uśmiechów -jak mamusia uśmiechnięta to i dzidziuś radosny:tak:
PAPAPAPA

hehehe.... chyba sie odetne od neta i najem sie za trzech.... moja mama jak jej wymienilam czego nie moge jesc i wogole - to powiedzial ze powinnam sie leczyc, ze ona jadla to na co miala ochote i kiedy chciala, i wsio bylo ok....
zawsze jak do niej jezdze to szykuje mi wuchte owocow i warzyw, a dla P szynki i kielbasy (nie lubie mies ;/)....

mamusia87 GRATULUJĘ!!!:-)
martucha28 WITAJ!!!
Odpoczęłam po obfitym obiadku frytki i jajeczko mmnniiam i mogę troszkę poszperać w kompie.Zrobiłam też dziś porządek w swoich szmatkach bo biodrówki poszły w odstawkę:))no nawet dziś mam wenę żeby cokolwiek robić.Mój kochany M od rana grzebie przy samochodzie to druga jego żonka:-D

a ja sie zaczełam martwić, bo.... Wy wszytskie z tym usg genetycznym, a mój gin nawet nic nie wspomniał... i sama nie wiem co mam zrobić... wszedzie pisze, ze najlepiej do 13 tyg zrobić... ja będe w 15 dopiero na wizycie.... może do niego zadzwonie i sie dowiem co i jak...kurcze, no i znowu stresik..... ech....
To nie do konca tak. Mi na przyklad lekarka powiedziala tak - jest pani mloda, nie ma wad gen w rodzinie (mojej ani meze), to 1sza ciaza, planowana i uwazam na siebie wiec nie ma powodu zeby "panikowac" i robic wszystko o czym sie w necie przeczyta. USG zrobic trzeba, ale "normalne" wystarczy. Ja sama chce genetyczne, bo tak sobie juz do glowy wbilam, ale nawet jak cos nie tak wyjdzie, to nic przeciez to nie zmieni, Kropek i tak sie urodzi. Co wiecej, wiem ze czasami wychodza falszywie pozytywne wyniki i rodzice zamartwiaja sie cala ciaze ze cos nie tak, a okazuje sie ze zdrowsze dziecko byc nie moglo, wiec spokojnie. Jak nie sygerowala pojscia, to nie idz, chyba ze sama mocno chcesz (i nie masz na co kasy wydawac:-D)

Cierp cierp :-p Pomysl, ze wiele z nas ma mdlosci od 5-6 tygodnia :-p Sprawiedliwosc w swiecie musi byc ;-);-);-)
Dziekuje za slowa otuchy ;-) Jest mi jeszcze gorzej niz bylo i wymiotuje po wszystkim co zjem, nawet po jablku :-( Naprawde wspolczuje tym, ktore maja te okropne objawy przez kilka tygodni. Medal dla Was za znoszenie tego !! :laugh2:

Aga2010 nie zamykajmy wątku;-) też niedawno chciałam, ale przecież są też radosne osoby z którymi można radośnie porozmawiać. A i poradzić się też można bez stresu że Cie oplują zaraz wiec może poczekamy jeszcz trochę z tą decyzją co?
Mnie chodzilo jedynie o watek uzywek, nie o calosc. Zle sie wyrazilam ;-)

Witam wszystkie Kwietnioweczki.
Mam na imie Marta i jestem mama 2 letniego Brunia oraz szczesliwa kwietniowka 2010 termin drugiego dzidziusia mam na 12 Kwietnia,mam nadzieje ze tak jak przy pierwszym dziecku znajde tutaj wielu przyjaciol i bede mogla skorzystac z wielu cennych rad.
Pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie, masz termin na ten sam dzin co ja !! :-D

witam moje drogie właśnie wróciłam z obrony no i chcę się wszystkim pochwalić że jestem dyplomowaną absolwentką Wyżej Szkoły Administracji Publicznej ze specjalizacją Prawo Pracy !!!!!!!!!!! huraaaaaaaaaaa dostałam dwie 5 i jedną 4 :-)
odrazu lżej mi na sercu tyle stresu było a tu hop siup i już po obronie :) pozdrawiam was serdecznie!!
ŚWIAT JEST PIĘKNY!!!!;-)
Serdecznie gratuluje Pani ... licencjat o ile dobrze pamietam. Jakies plany co do dalszej edukacj? Bo ja wlasnie probuje magisterke skonczyc, ale idzie mi to jak po grudzie :-(

(...) kurcze dziewczyny, naprawde nie slyszalyscie o czerwonym na zakwasie? Pyyyyszny... I tylko taki kroluje na Wigilijnym stole...
Naprawde!! Barszcz czerwony z uszkami tak, ale taki normalny, nie na zakwasie. Szkoda ze gotowac nie umiem i nie lubie, bo bym sprobowala. Moze Sz namowie :-p

Katik - mam nadz ze z psiunciem juz lepiej!!

13x13 -a gdzie ty taka apteke znalazlas, co w niej M&M's srzedaja, ci? :p
Ja od razu kupilam takie witaminki "na cala ciaze", z jodem i kwesem omega 3. Tez mi powiedziano ze na pewno nie zaszkkodza nawet bardz mlodemu Kropkowi, a sa duzo tansze niz te "wynalazki" podzielone na okreslone tygodnie. To chyba tak tylko, zeby jeszcze wiecej kasy z nas wyciagnac, ja mysle... :wściekła/y:
Co do USG gen, to ja za samo badanie place 170 zl (tez w Wwie), ale badanie robi jedna osoba, a na wizyte do kogo innego trzeba isc i to dodatkowe 120zl. Oczywiscie mozna z wizyty zrezygnowac, ale jakos wole sie wybrac na wszelki wypadek. A gdzie ty w stolycy chodzisz? bo ja za tydz wybieram sie do Pl i moze zasiegnalabym opini innego lekarza oprocz mojego...

Katik jakie bułeczki?:eek::eek::eek::eek::eek: pieczesz ułeczki!!!!! A JAK TO SIĘ PIECZE JE????? uuuuuu mniam
wiesz co... rozczaruje Cie pewnie troszke... Nie robie buleczek sama, choc chlebek zdarza mi sie wypiekac wlasnorecznie. Bulki kupuje w sklepie, takie gotowe drozdzowe, ale surowe (nie wiem jak lepiej to opisac), i jak tylko mamy ochote na swiezutkie pieczywko, to wrzucam do piekarnika na 8 minut. Pachnie jak w piekarni, smakuja wysmienicie. Chrupiace, przyrumienione. Az mi sie zachcialo , ide wstawic i zaserwuje sobie z drzemikiem truskawkowym :-D

reklama
Do góry