reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
ja tak z innej beczki ale sie zmartwilam,bo mam okropne wyniki moczu:(( w poniedzialek do gina wiecie moze cos na ten temat czy to moze zaszkodzic w jakis sposob fasolce?juz mialam przeszlo miesiac temu zle ale gin kazal powtorzyc,bo moze zle pobrana probka albo cos a teraz sa jeszcze gorsze

ja tak z innej beczki ale sie zmartwilam,bo mam okropne wyniki moczu:(( w poniedzialek do gina wiecie moze cos na ten temat czy to moze zaszkodzic w jakis sposob fasolce?juz mialam przeszlo miesiac temu zle ale gin kazal powtorzyc,bo moze zle pobrana probka albo cos a teraz sa jeszcze gorsze

lepeij niech lekarz powie:-) jesli jest cos nie tak to na pewno cos zaradzi. najważniejsze to TY sie nie nakręcaj na jakies złe historie. a nasze forumowe analizy Twoich siuśków i tak nic nie dadza:-). zostawmy lekarzą to co do niech należy.

uszka do góry i sie nie martw

:-)

Ja też mam złe, ale co masz na myśli - u mnie znaczny bakteriomocz. Piję żurawinkę, a jak nic nie da, to trza bedzie antybiotyk. Ale puki nie dojdzie do nerek, to nic strasznego. Masz objawy? To dosc częsta przypadłość (jesli o bakterie chodzi)

dzieki:) tak teraz mysle,ze ja dlugo czekalam zanim zanioslam probke moze to tego przyczyna,powtorze jeszcze w poniedzialek i zobacze,a na 13 do gina

witam moje drogie właśnie wróciłam z obrony no i chcę się wszystkim pochwalić że jestem dyplomowaną absolwentką Wyżej Szkoły Administracji Publicznej ze specjalizacją Prawo Pracy !!!!!!!!!!! huraaaaaaaaaaa dostałam dwie 5 i jedną 4 :-)
odrazu lżej mi na sercu tyle stresu było a tu hop siup i już po obronie :) pozdrawiam was serdecznie!!
ŚWIAT JEST PIĘKNY!!!!;-)

Ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

:tak: losos wedzony, to nasze typowe sniadanko niedzielne... Pieke buleczki, a na jeszzce cieple serek smietankowy, losos, i cytrynka... Mmmmm pychotka. Ale - od poczatku ciazy przestalo mi smakowac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My nie jedziemy... 24 godziny w samochodzie u progu 7mego miesiaca pewnie nie naleza do komfortowych. Jedziemy za 3 tygodnie i to bedzie nasza ostatnia wizyta w Polsce przed pojawieniem sie Maluszka.
Potem czekaja nas Swieta we dwojke tylko z mezulkiem , ktory na dodatek w Wigilie ma urodzinki. Niestety, nikt z rodzinki nas nie odwiedzi, bo jak pokapowalismy sie w sytuacji okazalo sie, ze bilety na samolot sa juz kosmicznie drogie.
Juz mamy obiecana paczke na swieta z kilkoma przysmakami, bo pomomo tego, ze na codzien gotuje, i to nawet zjadliwie, nie wyobrazam sobie przygotowac Wigilijnych potraw od a do z sama...

Rybki dobrze dziecku na mózg działają jedz na zdrowie :tak:
Co do tego samochodu to tak naprawdę zalezy czym jeździcie i jak sie będziesz czuła , wiem że to może wariactwo ale w poprzedniej ciązy mój mąz stracił prawko za punkt , do samego końca jeździłam z nim po całej Polsce niejednokrotnie robiąc po 2 tyś kilometrów tygodniowo za kierwonicą . Na ostatnim takim wyjeździe byłam 2 tyg przed terminem . Potrafiliśmy ze śląska jechac do gdańska . Ja się czułam świetnie i mi to kompletnie nie przeszkadzało:tak: Teraz tez sporo jeździmy i to najcześciej ja bo obecnie mieszkam 50km od wawy a jestem w niej conajmniej raz w tygodniu. Nawet do szpitala na CC pojechałam sama ( mąż obok ) a pare dni potem na zdjęcie szwów :-D. Ale ja kocham autem jeździć :tak: Nie namawiam oczywiście na wyjazd absolutnie ale wcale nie jest powiedziane ze nie będziesz mogła takich tras robić . Synek tez kocha jeździć , trasa 7-8 godzin to dla niego nie problem , chyba pamieta z brzucha:-)

Dziewczyny ale się najadłam....
Byłam w aptece. Skończyły mi się witaminy te zalecane do końca 12tc, więc wypadało by kupić na 7 dni jedną paczkę a od 13tc drugą. Myślę sobie -od razu kupię po 13tc -30 tabletek cena 56zł w tej aptece (na necie 47). Ale patrzę a są jeszcze Feminal na całą ciążę -60szt za 35 zł:eek: pytam czym się różnią -te na całą ciążę mają więcej witamin... hmm nie kumam czaczy. Kupiłam te na całą ciążę -moje dziecię i tak sobie weźmie co chce a reszta dla mnie zostanie. A i m&m's przyniosłam z "apteki" jeszcze:-)

Ja tam nie wiem skąd Wy macie takie ceny tych usg nt -tzn super i popieram ale ja jestem albo jakaś lewa w szukaniu albo ktoś tu (w stolycy) mnie w konia robi:-) a dziewczyny z Wawy ile płaciłyście za takie usg?

Aniam141 gratuluję!!! 6kg to ładnie:tak:nie przejmuj się -nie wszyscy kieliszek wina uważają za alkoholizm -ja też jestem wyrodną matką bo robię tipsy i farbuję włosy co miesiąc a przecież nie wolno. Ale jak ktoś szoruje podłogi i okna chemią to w tym smrodzie nic złego nie widzi:confused2:

Ja u fryzjera byłam 2 tyg temu :-D USG mam w pakiecie w przychodni i nie wiem ile kosztuje ale normalne coś koło 100zł , a 3d 200 kosztowało jak byłam poprzednio w ciązy. Witaminy kuouje zwykłe Polskie za 25 zł 60 tabsów bo kiedyś porównałam z pania z apteki kilka i praktycznie kazde maja podobny skład . Wie po co bulić . Teraz mam jakiś falvit bo nie było nic innego . BYło tylko centrum za 100zł

Oj dostało mi się od wielu z Was za moje mocne przekonania o szkodliwości używek ;-) Może i oszalałam na punkcie dziecka, ale ono jest moim centrum wszechświata i nigdy świadomie go nie skrzywdzę, nawet niewielką ilością używek.

Nikogo nie umoralniam, wyrażam tylko moje twarde poglądy, z których jestem dumna (i nie jestem jedynaczką ;-))
Z mojej strony to koniec dyskusji na ten temat, akurat w tym temacie zdania nigdy nie zmienię i nie sięgnę ani po alkohol, ani papierosy.

Mam do Was pytanie z innej beczki: co mówią Wasi lekarze na temat szczepienia się przeciw grypie? Czy odradzają czy zachęcają?
Nie mogę się zdecydować - szczepić się czy nie. Ostatecznie pewno i tak zdam się na decyzję mojego lekarza, ale jestem ciekawa, czy inni są za czy przeciw?

Tak z innej beczki to współczuje Twojemu dziecku , jak bedziesz taka mocno poglądowa jak teraz to będzie miało już ustawioną przyszłość ( zaplanowaną ) i zero odchyłek poza Twoje reguły:-D
Ja nigdy się nie szczepiłam , bo nigdy też nie byłam chora na grypę , a znam przypadki gdy ktoś nie chorował zaszczepił się i potem złapał . Poczekam na rozwój wypadków bo podobno jakby miała byc epidemia tej swińskiej to mogą szczepić wtedy kobiety w ciązy , choc pewnie też się nie dam zaszczepić . każdy organizm reaguje inaczej na szczepienia i różne są powikłania poszczepienne .

Idz do lekarza i sie dopytaj :tak: Może jakaś próbka byla zanieczyszczona albo masz np jakis drobny stan zapalny który zaraz się zlikwiduje i tyle . Nie ma co panikować ;-)

Ja też mam złe, ale co masz na myśli - u mnie znaczny bakteriomocz. Piję żurawinkę, a jak nic nie da, to trza bedzie antybiotyk. Ale puki nie dojdzie do nerek, to nic strasznego. Masz objawy? To dosc częsta przypadłość (jesli o bakterie chodzi)
mi pisze,ze mam bardzo liczne moczany bezpostaciowe i flora bakteryjna reszty nie umie doczytac

reklama
Ja wczoraj bylam na zwyklej wizycie u gina i w koncu mam karte ciazy:) troche pogadanki bylo i samolocik. Teraz czekamy na 5 pazdziernika na usg genetyczne. Podobno 200zl kosztuje..no ale dla dziecka i wlasnego spokoju warto. Za zwykle usg 70zl place...
Oj ja o Bozym Narodzeniu jeszcze nie mysle. Choc zawsze wigilia jest u mnie w domku. Narazie zastanawiam sie co zrobic z 13 pazdziernika (2 rocznica slubu) i 22 pazdziernika (moje urodzinki) zwarzajac uwage na to ze mam jak najwiecej lezec w lozku...

Do góry