reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Oj dostało mi się od wielu z Was za moje mocne przekonania o szkodliwości używek ;-) Może i oszalałam na punkcie dziecka, ale ono jest moim centrum wszechświata i nigdy świadomie go nie skrzywdzę, nawet niewielką ilością używek.

Nikogo nie umoralniam, wyrażam tylko moje twarde poglądy, z których jestem dumna (i nie jestem jedynaczką ;-))
Z mojej strony to koniec dyskusji na ten temat, akurat w tym temacie zdania nigdy nie zmienię i nie sięgnę ani po alkohol, ani papierosy.

Mam do Was pytanie z innej beczki: co mówią Wasi lekarze na temat szczepienia się przeciw grypie? Czy odradzają czy zachęcają?
Nie mogę się zdecydować - szczepić się czy nie. Ostatecznie pewno i tak zdam się na decyzję mojego lekarza, ale jestem ciekawa, czy inni są za czy przeciw?

reklama
oj dostało mi się od wielu z was za moje mocne przekonania o szkodliwości używek ;-) może i oszalałam na punkcie dziecka, ale ono jest moim centrum wszechświata i nigdy świadomie go nie skrzywdzę, nawet niewielką ilością używek.

Nikogo nie umoralniam, wyrażam tylko moje twarde poglądy, z których jestem dumna (i nie jestem jedynaczką ;-))
z mojej strony to koniec dyskusji na ten temat, akurat w tym temacie zdania nigdy nie zmienię i nie sięgnę ani po alkohol, ani papierosy.

Mam do was pytanie z innej beczki: co mówią wasi lekarze na temat szczepienia się przeciw grypie? czy odradzają czy zachęcają?
Nie mogę się zdecydować - szczepić się czy nie. Ostatecznie pewno i tak zdam się na decyzję mojego lekarza, ale jestem ciekawa, czy inni są za czy przeciw?
forget me not po co znowu zaczynasz temat używek skończmy go w końcu bo to już zaczyna być nudne.
A odnośnie szczepienia to moja ginka mi zabroniła zawsze brałam co roku ale w tym kazała nie brać bo dzidzia jest za mała więc ja bastuje ze szczepionką w tym roku.

To nie do konca tak. Mi na przyklad lekarka powiedziala tak - jest pani mloda, nie ma wad gen w rodzinie (mojej ani meze), to 1sza ciaza, planowana i uwazam na siebie wiec nie ma powodu zeby "panikowac" i robic wszystko o czym sie w necie przeczyta. USG zrobic trzeba, ale "normalne" wystarczy. Ja sama chce genetyczne, bo tak sobie juz do glowy wbilam, ale nawet jak cos nie tak wyjdzie, to nic przeciez to nie zmieni, Kropek i tak sie urodzi. Co wiecej, wiem ze czasami wychodza falszywie pozytywne wyniki i rodzice zamartwiaja sie cala ciaze ze cos nie tak, a okazuje sie ze zdrowsze dziecko byc nie moglo, wiec spokojnie. Jak nie sygerowala pojscia, to nie idz, chyba ze sama mocno chcesz (i nie masz na co kasy wydawac:-D)

w sumie u mnie taka sama sytuacja jak u Ciebie. wszystko planowane, pod kontrolą, wyniki krwi i moczu mam idealne, wrecz książkowe. czuje sie już lepiej, w porównaniu z ost dwoma miesiącami. no i mam na co pieniązki wydawać - jest tyle pięknych bąblowych ciuszkow na tym swiecie:-D
rozmawiałamz lekarzem - powiedział zebym nie czytała za dużo, bo w nerwice wpadne:-) i ze z nami wszytko jest ok, więc mam sie nie martwić. wszytkie niezbedne badania zrobimy 5 pazdziernika, a w związku z tym, ze mam nieregularne okresy, to wszystko jest u mnie dosyc ruchome i wszystkie terminy sa jeszcze orientacyjne.

no i już jestem spokojniejsza:-)

zjadłąm talerz kapusniaku i wygladam jak...hmm... conajmniej 6 miesiąc :-D:-D tzn mega wzdęcie

p.s.
dzisiaj doszłam do niezwykle elokwetnej konkluzji, mianowicie fajnie jest nie miec okresu.... :-D:-D:-D to taki miły gratis do smerfusiatka naszego:-):-):-):-)

Jeśli chodzi o szczepienia przeciw grypie to właśnie sama się od paru dni zastanawiam i czytam... Zasada ogólnie jest taka- w Polsce lekarze są przeciwni szczepieniu ciężarnych, a za granicą- np. w USA kobiety w ciąży mają wręcz pierwszeństwo w szczepieniach i jest ono wrecz zalecane :eek: No i bądź tu babo mądra :eek: Nie wiem w sumie co robić??? Moja lekarka powiedziała mi "NIE szczepić" a ja się boje, że zachoruje i będzie jeszcze gorzej :no:
Piszcie dziewczyny co mówią wasi lekarze??????? :eek:

A z milszych tematów to dziś zaczęłam "wicie gnazdka" -zrobiłam porządek w szafkach i zwolniłam część miejsca na ciuszki małego lokatora :-)
No i natknęłam się przypadkiem na propozycję imienia dla dziewczynki - Layla - powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie????? - mnie się spodobało nawet, natomiast memu M nie :eek: jeszcze oczywiście nie wiadomo jak płeć ale powoli rozważam różne opcje :-)

Pozdrowionka :-D

biedne zieziatko... potargaj za ucho ode mnie:-) mój ramzik też pozdrawia, mimo ze to kot;-)
Chorowitek macha lapa w podziekowaniu... a za uszko lubi byc targany, oj lubi ;-)

p.s.
dzisiaj doszłam do niezwykle elokwetnej konkluzji, mianowicie fajnie jest nie miec okresu.... :-D:-D:-D to taki miły gratis do smerfusiatka naszego:-):-):-):-)
ja juz jakis czas temu na to wpadlam :-D malo tego, zaraz po ostatnim okresie jaki mialam, i skonczyli mi sie tampony dokupilam nowy zestaw - 2x32 sztuki. Nie otwarte leza na polce, i co na nie spojrze, to smiac mi sie chce... Na co najmniej rok moge je odstawic! Chyba sprezentuje kolezance :-):-):-)

Jeśli chodzi o szczepienia przeciw grypie to właśnie sama się od paru dni zastanawiam i czytam... Zasada ogólnie jest taka- w Polsce lekarze są przeciwni szczepieniu ciężarnych, a za granicą- np. w USA kobiety w ciąży mają wręcz pierwszeństwo w szczepieniach i jest ono wrecz zalecane :eek: No i bądź tu babo mądra :eek: Nie wiem w sumie co robić??? Moja lekarka powiedziała mi "NIE szczepić" a ja się boje, że zachoruje i będzie jeszcze gorzej :no:
Piszcie dziewczyny co mówią wasi lekarze??????? :eek:

A z milszych tematów to dziś zaczęłam "wicie gnazdka" -zrobiłam porządek w szafkach i zwolniłam część miejsca na ciuszki małego lokatora :-)
No i natknęłam się przypadkiem na propozycję imienia dla dziewczynki - Layla - powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie????? - mnie się spodobało nawet, natomiast memu M nie :eek: jeszcze oczywiście nie wiadomo jak płeć ale powoli rozważam różne opcje :-)

Pozdrowionka :-D

imię to kwestia indywidualna... ja wole prostotę i imiona kojazone z polską. najważniejsze jest wg zeby zastanowic sie czy "orientalne" imie nie zrobi krzywdy dziecku. tutaj najlepszym przykładem jest dziecko z przedszkola, gdzie chodzi syn moich znajomych.. o zgrozo Vanessa Kiełbasa to jka dla mnie zbyt dużo....
dzieci są rózne i bardzo mocno potrafią sobie nawzajem dokuczac..

a tak w ogole to imie bardzo ładne, takie romantyczne i delikatne... :-)

Ten brak okresu to piękna sprawa.
Coś zaczyna mnie brać, pociągająca jestem, w nocy gardziołko mnie bolało. Sama nie wiem czym się ratować, bo czego nie wezmę w ręce to piszą, że dla kobiet w ciąży niet.
Przede mną ciężki weekend - 2 imprezki urodzinowe mojej Olci - nie udało się każdemu z terminem dogodzić. Dziś spędziłam upojny dzionek w kuchni, trzeba było obiadek dla 12 osób ugotować.

Mamusia87 wielkie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

Magda Ciosek na przeziębienie w obecnej sytuacji to tylko trzeba się ratować babcinymi sposobami. Mleczko z miodem i czosnkiem, syrop z malin itd. Nie ma rady. :-)

Idę robic kolację, bo zaplanowalam pastę jajeczną i fasolę mam namoczyć bo znów mi się zachciao fasolki po bretońsku :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: mniamci

reklama
Do góry