reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny ale u nas dzisiaj zimno.Przed chwila byla burza co tutaj rzadko sie zdarza i teraz pada.Ale wole taka pogode niz te upaly.Tylko ze spacerku nici no bo jak.

Zazdroszcze mam i tesciowych.Jeny jak ja sie ciesze ze jade do mamy chociaz na miesiac.Juz sie nie moge doczekac.Raz ze sie stesknilam przeogromnie bo 2 lata nie bylam w Polsce bo urlopu nie dostalam,a dwa ze mi pomoze ze troszke odpoczne bo mala sie zajmie i obiadow nie bede musiala gotowac:-):-):-)

Dziewczyny kiedys kolezanka mi mowila ze dostala becikowe w polsce mimo ze tutaj urodzila.Jak myslicie moge sie starac jak pojade czy nie dostane napewno.

reklama
GALERIAPROJEKTOW.PL ť - AC Olcia - Gotowy PROJEKT DOMU

na gorze pomieszczenie nr 7 bedzie przerobione na lazienke dla nas :-)
moj wymarzony dom musi miec : spizarnie:-) (gibos bede sobie przechowywala hurtem) i zestwienie pomieszczen nasza sypialnia->garderoba-> lazienka

ten ma to wszytko :-)
2 lata poszukiwan a rozwiazanie bylo tak blisko... :-D

superasne te domki
mnie sie marzy taki: Gotowy PROJEKT DOMU - KR Kwarc z garażem - DOM.PL byc moze juz niedlugo......
chcesz powiedziec ,że ja jako słuzba mieszkam na POLU i na DWÓR chodzę???? heheheeh

u mnie tez idziemy na pole :-)

u nas problem z czpką też jest. po kapieli to juz nie zakladam ostatnio bo wrzask wtedy jeszcze gorszy, przykrywam główke tylko tetrowa pielucha. jak na dwór idziemy to staram sie zakladac ale najczesciej juz po kilku minutach zdejmuje czapke bo Ola płacze, więc te ucho zakrywam pieluchą.
A wrzasków po kąpielowych nadal nie rozumiem, karmię pół godziny przed kąpielą, w domu ciepło bo nawet farelką dogrzewamy, więc o co kaman :confused: całe szczęście że wasze pociechy też tak mają to mi jakos lżej. :-)

Moja Polcia tez wlochata, ale czapki nigdy w domu nie zakladalam. Zreszta, juz od dawna na spacery tez nie chodzi. Jak mama z siostra byly, i siedzielismy dlugo na ogrodku, to kolo 20stej zakladalam malej czaspusie bo sie ochladzalo i wialo, ale by w dzien i slonce w czapce??? Bez przesady!

Musialam wlasnie dziecku nadprogramowo glowe umyc. Mialam ja w chuscie i wpierdzielalam kisiel.... i mi kaplo jej na glowe. Sierota ze mnie. Dobrze, ze cieplego nie lubie jesc.

Ja z teściową Olę zostawiam tylko w kryzysowych sytuacjach. Jakoś mam opory żeby mi dziecię bawiła bo też mamy różne poglądy na temat wychowywania dzieci. Ostatnio chodziła za mną po pokoju i przytrzymywała Oli główkę pomimo że ja trzymałam karczek więc nic nie mogło się stać i kazała mi uważać na główkę, bo jej nie trzymam, więc powiedziałam że trzymam karczek i to w zupełności wystarczy, normalnie krew mi się gotowała w żyłach. A co dziennie rano przyjdzie akurat jak robię poranną toalete OLi tzn. myjemy pupulkę, paszki, dłonie, stópki buzię ubieramy się, kremujemy i czeszemy a ona za każdym razem mówi "ale mama Cię pucuje, już pewnie masz dosyć itp..." :wściekła/y:
MASAKRA!

A z dobrych wiadomości to przelali nam dziś beciokowe i tą jednorazową zapomogę + rodzinne z 2-óch miesięcy i można coś sobie kupić hihi lub odlożyć na chrzciny bo pewnie bedę 11 lipca. Tylko chrzestnej brak :-( nie mamy pomysłu, może któraś chętna? :-D

Tez mnie ta pogoda wkurza. Taka róznica temperatur nie wplywa na mnie dobrze. już mnie boli gardło i zauważyłam rope na migdalkach. Angina jak nic. w zeszłym roku cały czerwiec walczyłam z anginą ropną, brałam trzy antybiotyki bo pierwsze dwa w ogóle nie dzialaly. Wtedy tez róznica teperatur mnie dobiła, bo wróciliśmy z mężem z Madery, tam ciepełko, a w Polsce czerwiec zimny i deszczowy byl...Teraz psikam tantum verde i mam nadzieje,że się nie rozwinie i antybiotyk będzie zbędny, bo przecież karmię mojego bąbelka...

łojeju...to ja jakaś wyrodna chyba jestem bo rano tylko przebieram i bużkę przemywam. Toaleta jest wieczorem razem z kąpielą, ale ciałka niczym nie smaruje.
A ja rano żadnej toalety Markowi nie robie :zawstydzona/y: tylko przebieram pampka

Dziewczyny kiedys kolezanka mi mowila ze dostala becikowe w polsce mimo ze tutaj urodzila.Jak myslicie moge sie starac jak pojade czy nie dostane napewno.

ooo wlasnie, kiedys Aga2010 zaczela temat, mialam sie podpiac i zapomnialam.
Jak to wyglada prawnie, orientuje sie ktoras?????

reklama
łojeju...to ja jakaś wyrodna chyba jestem bo rano tylko przebieram i bużkę przemywam. Toaleta jest wieczorem razem z kąpielą, ale ciałka niczym nie smaruje.
Ja to samo... Ale kurcze przeciez w nocy mi sie mala nie brudzi, wiec nie myje...

aha zapomniałabym, kwiatuszek, akaata...dziękujemy za głosy:-)
tez glosowalam , ale sie nie podpisalam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry