reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam dziewczęta...
Ależ ta pogoda mnie wkurza...albo upał że oddychać się nie dało albo leje i zimno :dry:

Mąż mi wybył na szkolenie do piątku więc zostałam z dzieciakami sama.
Spać mi się chce...

reklama
czapeczke zakładamy po kąpieli - jak mała ma mokre włosy, ale dosłownie na jakies 20 minut, jak jest zimno na zewnątrz to też zakładamy - chodź teraz w zasadzie już nie jest zimno więc czapka została w szufladzie

Dziewczyny fajny temat o projektach domów na tym wątku:-D Ale domki suuuuperaśne.
My mamy identyczny ten bok z wykuszem,ale reszta domu inna bo sam domek jest chyb mniejszy (143m)

hehehhe
no może Aniam wpadnie i rozgoni towarzystwo jako przykładny moderator :-D:-D:-D

13x13, Dagsila - ja już 2 lata mieszkam w domu który wybudowalismy

Najchetniej zaczęłabym budowę od nowa bo już mnie wkurza kilka rzeczy w naszym wymarzonym domku :-D:-D:-D

Ja z teściową Olę zostawiam tylko w kryzysowych sytuacjach. Jakoś mam opory żeby mi dziecię bawiła bo też mamy różne poglądy na temat wychowywania dzieci. Ostatnio chodziła za mną po pokoju i przytrzymywała Oli główkę pomimo że ja trzymałam karczek więc nic nie mogło się stać i kazała mi uważać na główkę, bo jej nie trzymam, więc powiedziałam że trzymam karczek i to w zupełności wystarczy, normalnie krew mi się gotowała w żyłach. A co dziennie rano przyjdzie akurat jak robię poranną toalete OLi tzn. myjemy pupulkę, paszki, dłonie, stópki buzię ubieramy się, kremujemy i czeszemy a ona za każdym razem mówi "ale mama Cię pucuje, już pewnie masz dosyć itp..." :wściekła/y:
MASAKRA!

A z dobrych wiadomości to przelali nam dziś beciokowe i tą jednorazową zapomogę + rodzinne z 2-óch miesięcy i można coś sobie kupić hihi lub odlożyć na chrzciny bo pewnie bedę 11 lipca. Tylko chrzestnej brak :-( nie mamy pomysłu, może któraś chętna? :-D

czapeczke zakładamy po kąpieli - jak mała ma mokre włosy, ale dosłownie na jakies 20 minut, jak jest zimno na zewnątrz to też zakładamy - chodź teraz w zasadzie już nie jest zimno więc czapka została w szufladzie

u mnie wczoraj piździlo jak w Kieleckiem. 16 stopni i wiatr,,,,brrr. Dzisiaj troszke lepiej, ale szłu nie ma

Witam dziewczęta...
Ależ ta pogoda mnie wkurza...albo upał że oddychać się nie dało albo leje i zimno :dry:

Mąż mi wybył na szkolenie do piątku więc zostałam z dzieciakami sama.
Spać mi się chce...

Tez mnie ta pogoda wkurza. Taka róznica temperatur nie wplywa na mnie dobrze. już mnie boli gardło i zauważyłam rope na migdalkach. Angina jak nic. w zeszłym roku cały czerwiec walczyłam z anginą ropną, brałam trzy antybiotyki bo pierwsze dwa w ogóle nie dzialaly. Wtedy tez róznica teperatur mnie dobiła, bo wróciliśmy z mężem z Madery, tam ciepełko, a w Polsce czerwiec zimny i deszczowy byl...Teraz psikam tantum verde i mam nadzieje,że się nie rozwinie i antybiotyk będzie zbędny, bo przecież karmię mojego bąbelka...

Ja z teściową Olę zostawiam tylko w kryzysowych sytuacjach. Jakoś mam opory żeby mi dziecię bawiła bo też mamy różne poglądy na temat wychowywania dzieci. Ostatnio chodziła za mną po pokoju i przytrzymywała Oli główkę pomimo że ja trzymałam karczek więc nic nie mogło się stać i kazała mi uważać na główkę, bo jej nie trzymam, więc powiedziałam że trzymam karczek i to w zupełności wystarczy, normalnie krew mi się gotowała w żyłach. A co dziennie rano przyjdzie akurat jak robię poranną toalete OLi tzn. myjemy pupulkę, paszki, dłonie, stópki buzię ubieramy się, kremujemy i czeszemy a ona za każdym razem mówi "ale mama Cię pucuje, już pewnie masz dosyć itp..." :wściekła/y:
MASAKRA!

A z dobrych wiadomości to przelali nam dziś beciokowe i tą jednorazową zapomogę + rodzinne z 2-óch miesięcy i można coś sobie kupić hihi lub odlożyć na chrzciny bo pewnie bedę 11 lipca. Tylko chrzestnej brak :-( nie mamy pomysłu, może któraś chętna? :-D

łojeju...to ja jakaś wyrodna chyba jestem bo rano tylko przebieram i bużkę przemywam. Toaleta jest wieczorem razem z kąpielą, ale ciałka niczym nie smaruje.

Jeny dziewczyny jakie duze te domy macie albo wybralyscie.Ja to mam taki malutki,a raczej bede miec.Teraz w lipcu zaczynamy budowe i mysle ze do zimy juz stanie przykryty.Dobrze ze mam tate ktory sie na wszystkim zna to dopilnuje jak my bedziemy siedziec tutaj.

Dobre pole czy dwor???U nas sie mowi i tak i tak.

A czapke to moja mala miala na glowie jak sie urodzila i raz w domu przy pierwszej kapieli i tyle.Co bede dziecko zmuszac.
Uszka tez tylko z wierzchu patyczkiem do srodka nie wkladam bo nie wolno.

reklama
Do góry