reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

no to prawda, ze w takich sytuacjach najbardziej docenia sie babcie i dziadkow...
a jeszcze jak sie wroci do pracy, a dziec sie rozchoruje (np ktorys raz z kolei w jednym miesiacu) i na L4 nie mozna isc, to wtedy dziadkowie to unikatowy towar na rynku :-)...
ale Katik, don't worry, moi dziadkowie tez daleko wiec musze sobie radzic sama :-(

reklama
PS Daga pokaż projekt -ja wybrałam taki Projekt Domu LK 664 (LK 664) Kup w GoldProjekt.pl™ ze zmianami moimi będzie ok;)

GALERIAPROJEKTOW.PL ť - AC Olcia - Gotowy PROJEKT DOMU

na gorze pomieszczenie nr 7 bedzie przerobione na lazienke dla nas :-)
moj wymarzony dom musi miec : spizarnie:-) (gibos bede sobie przechowywala hurtem) i zestwienie pomieszczen nasza sypialnia->garderoba-> lazienka

ten ma to wszytko :-)
2 lata poszukiwan a rozwiazanie bylo tak blisko... :-D

oczywiscie zmian tez jest sporo, bo likwiduje balkon - dzieci beda mialy tylko okna - malym smerfa nie pozwole na posiadanie balkonu...
rezygnujemy z garazu- przerobione na 3 pomieszczenia.
wyrownamy bryle domu- dom bedzie bardziej energooszczeny
itd..
itp..

ja juz nawet wiem jakiebede miala kafle w swojej lazience :-)
hehe czarne i zlota armature ;-) taka oldskulowa :-)

Dziewczyny fajny temat o projektach domów na tym wątku:-D Ale domki suuuuperaśne.
My mamy identyczny ten bok z wykuszem,ale reszta domu inna bo sam domek jest chyb mniejszy (143m)

No ja też nie rozumiem tej kąpielowej histeriii...przy zakładaniu czapki i czesaniu to juz w ogole masakra, ale wrzask jest juz wcześniej więc różnicy nie ma :no:
Dziwne jest to że jak ja przebieram albo smaruję czy przeczesuje w dzień to zawsze jest luzik i nie ma żadnych płaczów...dziwne to dziecięcie :eek::sorry2::-D choć czapki nawet w dzień nie lubi...:dry:

Wronka- to można nie zakładac czapeczki na pole??:confused: Bo ja czytałam że "małe dziecko a tym bardziej niemowle bez wzgledu czy zimno czy ciepło ma na głowie czapeczkę mieć ZAWSZE!":confused::eek: jak starsze to może mieć tylko opsakę lub chusteczkę:eek: ...no to kupiłam taką cieniuśką z naprawde cienkiej bawełny i zakładam zawsze...:sorry:
Po kapieli zakładam na godzinę...chyba przesadzam:eek:

heheheeh jak czytam "pole", to mam wrażenie ,że Wy wszystkie na wsi w domkach mieszkacie i z dziecmi na pole chodzicie...hehehe. Jakos nie mogę się przyzwyczaic,że u Was pole to to samo co u nas wyjscie na dwór;-)

Co do czapek, z Weroniką też nadgorliwa byłam i zawsze nakladalam, ąz mi pewnego razu lekarz (pediatra) w szpitalu powiedzial,że w taki upal (lipec), mogę sobie spokojnie darowac, zresztą zakładac jak zimno, albo wieje. Weronika miala straszną ciemieniuche, ktorej nie mogłam się pozbyc , no i pan doktor mi uswaidomil,że jak ma czapke a gorąco jest to główka się poci...itd itp. , chociaz miała najcieńszą z najcienszych:-). Daltego Borys ma czapkę tylko jak zimno, a po kapieli na 5- gora 10 min, a w upały nawet po kapieli nie miał. Gdyby był łysolkiem to w ogóle bym mu po kapanku nie zakładała;-)

Ja poki co, nie mam gdzie wracac. Zamykam firme zaraz po macierzynskim. Będę musiala szukac jakiejs pracy, no chyba ze wpadne na jakis genialny pomysł i cos otworze...ale na razie pomyslow brak. Co do dziadków, teściowa u mnie odpada, po pierwsze pracuje, po drugie nie odpowiadają mi jej metody pozwalania na wszystko, poźniej ciężko do ładu z dzieckiem dojśc, a do tego wszędzie słodycze, no i oszukala Nas kiedys ,że nie dala corci ptasiego mleczka jak ją prosiliśmy. Miała pecha bo córcia jak ją tylko zapytałam , sama nam powiedziała ,że jadła. Tego moja teściowa nie przewidziała:-)

A mama też raczej nie..... a a`propos...hej mamuska....pewnie prędzej czy poźniej to przeczytasz:-)

moje dziecko nie wie co to czapka, bo jej nigdy nie zakladam, probowalam na poczatku ale ciagle sie darla wiec dalam sobie spokoj i ona jest zawsze bez czapki, i dziecko zadowolone.

dziewczyny czym myjecie dzieciom uszka? i jak?

mam takie specjalne patyczki i tylko lekko z zewnątrz oczyszczam i to wszytko.

Co do czapki. To w domu w ogóle nie zakładam a na dworze tylko jak wiatr wieje albo chłodno jest. A w te upały jak wiało mocno to opaskę Markowi taką cienką założyłam i tyle...

13, Daga superaśne te domki :tak:

Widać że pada i chłodno bo Marek znowu śpi...

reklama
dziewczyny czym myjecie dzieciom uszka? i jak?
Lekusińko zwilżonym sola fizjologiczną dużym wacikiem na patyczku, ale tylko z zewnątrz!

Co do czapeczki- nawet na pole/dwór (;P) nie ubierasz??...no w upał to rozumiem (dla mnie to też bez sensu ale myślałam, że to konieczne) ale jak chłodniej??? Nie boisz sie o uszka?? słyszałam, że dziecko ma bardzo wrażliwe i czesto łapie zapalenia...ale ja jestem świeża i przewrażl;iwiona mamuśka więc zdziwiam...tylko się zastanawaiam...? :)

Do góry