reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

My też się kochana łączymy z Tobą w bólu ! Jak tak czytam o Twoich problemach, to u mnie się chyba to samo szykuje (tzn. alergia, skaza białkowa, itd..), kurcze żebym tylko nie musiała odstawić cycka...
Ella na mleku modyf. u Ciebie lepiej ? I jakie podajesz ?

Mam nadzieje, że Was to ominie jednak...bo masakra...:no: Odkąd całkowicie odstrawiłam cyca 2 tyg temu i mała jest tylko na Nutramigenie to jest lepiej, nie było spektakularnych efektów, ale lepiej....ale od 2 dni.....nic nie mówię :-):-):-):-) oby tak dalej!!!:-) Wreszcie mogłam spędzić wieczór z męzusiem :-D
No i qpki już sa praktycznie codziennie a nie raz na 2-3dni jak wcześniej, ale nadal zielonkawe i ze śluzem.
Z leków dajemy Debridat na uregulowanie jelit, Lefax na gazy (moim zdaniem najlepszy z tych wszystkich preparatów, a przetestowaliśmy wszystkie prawie) no i na uspokojenie czopki vibrucol wieczorem i do picia od tygodnia herbatkę hippa uspokajającą bo mi się mała zbuntowała i wodę pić przestała :eek:

reklama
Niech mnie ktos walnie w glowe bym oprzytomniala...
Znow dzis dziecko budzilam po 5tej, bo jak zasnela przed 22ga tak obudzic sie nie chciala... A ja sie martwie, ze ona glodna, i od 3ciej zagladam jej do kolyski czy sie budzi czy nie. Przeciez to jeszcze maluszek, i to chyba przegiecie by cala noc przesypiala bez jedzenia...:confused:

Polusia już duża więc ja bym nie budziła :tak: Juleczka miała miesiąc jak mi raz 7h przespała i byłam przerażona że jej cukier spadnie czy cos, a tu nic wszystko było ok:tak: Teraz juz standartowo przesypia 6-7h w nocy. Ja wychodze z załozenia ze Dzień jest od jedzenia a noc od spania :-D Ostatnia butla przed połnocą a pierwsza o świcie :-)
Ja wiem, że przy karmieniu piersią powinna jeść częściej, ale w 3 miesiącu to juz luzik :tak:

czy ktoras juz moze ubiegala sie o becikowe? jak to jest z tymi zaswiadczeniami od gina? naprawde wystarczy to o 1 wizycie, czy nadal upieraja sie przy 3 i to 1szej przed 10 tyg? Kurcze, jeszcze to bede jakos musiala ogarnac. Ale tys zl piechota nie chodzi - na szczepionki bedzie:-p

Aga: www.becikowe.com :-)

A ja się witam...

pogoda do bańki, więc siedzimy w domku...ale przemieścilismy się 80 km do mamusi, dziś dzień tatusia / musi odpracować te moje niedospane noce/, więc mam czas dla Was Kochane...

Ella1 u nas też porażka z leżeniem na brzuszku. Poleży może z 5 min i płacz. Tak się przy tym wkurza, że aż głowę obraca wtedy aż miło patrzeć. Ale jest taki płacz przy tym, dopóki jej nie obrócimy. Nieraz tak długo walczy, aż się podda i uśnie przy tym. Ale lekarka mówiła, że nie chodzi o to żeby dziecko spało na brzuszku tylko ćwiczyło.

Ile razy w ciągu dnia kładziecie dzieci na brzuszku? I jak długo to trwa.

Ostatnia edycja:
wronka więc nie jestem sama z tym ciśnieniem i odgłosami. Nie cierpię doszukiwać się jakichś schorzeń, bo bym osiwiała i zawsze jak ktoś ma coś podobnego to jakoś lżej na duszy :-) bo coś co dla mnie może wydawać się chorobą, tak naprawdę jest normalnym zjawiskiem

buahaha
Pola tez takie dzwieki wydaje...

Kurcze, a ja uwielbiam jak moja wydaje dźwięki przy jedzeniu :-) mam wtedy wrażenie, że zajada coś pyyysssszzzznego i jestem z siebie taka mega dumna :-):-)

Jak to jest, ze w nocy wytrzymuje 7 godz bez jedzenia, a w dzien po 2 juz by najchetniej znowu piers dostal...

ja sie wlasnie tez nad tym zastanawiam...no i mam teorię, że jak te 5-7 godzin nie je, to potem musi nadrobić w dzien:-)

dziewczyny mój Kubek to chyba jakiś wadliwy egzemplarz... :eek:

ja nie wiem już co mam robić... dzisiaj w nocy obudził się o 0:30 i poszedł spać o 4 :szok: no i pospał do 7...
poza tym on non stop płacze... jest najedzony, przebrany, brzuch miękki i nóżkami nie macha, a ciągle ryczy... nie mogę go przecież ciągle nosić... poza tym jak się go przytuli to wcale nie przestaje płakać... jesteśmy już bezsilni... na huśtawce mu źle w foteliku mu źle w wózku mu źle... popsuł się czy co ?? gdzie on ma guzik off ??

Kici, zrób mu kochana badanie moczu...nie chciałabym tutaj doszukiwać się problemów, ale /tak jak wcześniej Wronka pisała/ problemy z ukladem moczowym maja podobne objawy do tych brzuszkowych, wiec zawsze warto wykluczyc ze to cos z siuskami...badanie moczu kosztuje max. 10 pln /prywatnie/ nie majatek - a bedziesz spokojniejsza...ja zrobilam mojej Hani, bo ona mega kolkowa no i teraz przynajmniej wiem, ze u nas to typowe kolki !

Ba co do czarnej sukienki... spróbuj ją czymś rozjaśnić... niekoniecznie białym. Może jakąś jasną szarością np. żakiet albo bolerko... bo sama czerń to chyba faktycznie trochę dziwnie.
a co do cery i włosów to na razie nie narzekam

A my dziś we trójkę urzędujemy, bo Olusię na dwa dni moi rodzice porwali coby się z nimi zintegrowała, bo za miesiąc zabierają ją na 2 tygodnie nad morze. Pusto w domu bez niej, nie wiem jak ja te dwa tygodnie przeżyję.

Spacerek zaliczony

Coś się mojej Zosi ze spaniem porypało, usypia dopiero po północy, potem pobudka o 4 i o 6. A tak już ładnie zasypiała przed 22.

Ba jak dla mnie mała czarna jest jak najbardziej ok. Z resztą mała czarna+perły+szpilki to dla mnie najlepsze zestawienie.

Niestety nie mieszcze sie z zadną z moich sukienek sprzed ciąży (nosiłam 36-38), wiec na chrzciny kupiłam sobie beżowy żakiet i czarną spódnicę w rozmiarze 42 :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Aga...normalnie jak to przeczytałam, to parsknęłam śmiechem. Coś te Nasze chlopaki podobny system mają, szok normalnie, ale Borys tez spał dzisiaj 7 h. Zasnął o 20.30, a obudzil się o 3.35. Pojadł i poźniej pobudka o 6.30. Co najdziwniejsze, ta druga pobudka, w ogóle bez płaczu, nawet nie za bardzo był skłonny do jedzenia :eek:. Wyspałam się i humorek mam od rana...hehehe

Mój kolejną noc też zaszalał- jak padł o 20:00 to podniosło go o 3:46 :-D No a potem obie sztuki wstały o 7:00.

dziewczyny mój Kubek to chyba jakiś wadliwy egzemplarz... :eek:

ja nie wiem już co mam robić... dzisiaj w nocy obudził się o 0:30 i poszedł spać o 4 :szok: no i pospał do 7...
poza tym on non stop płacze... jest najedzony, przebrany, brzuch miękki i nóżkami nie macha, a ciągle ryczy... nie mogę go przecież ciągle nosić... poza tym jak się go przytuli to wcale nie przestaje płakać... jesteśmy już bezsilni... na huśtawce mu źle w foteliku mu źle w wózku mu źle... popsuł się czy co ?? gdzie on ma guzik off ??

Kici nie wadliwy tylko mały :tak: w brzuszku wszystko miał podane 'na tacy', a teraz jego organizm musi nauczyć sobie radzić sam- no i może nie trawić dobrze i się źle bidula czuje między posiłkami. Takie malutkie dziecko jak płacze, to zawsze ma powód! Jeszcze trochę i będzie starszy i silniejszy :tak:i zainteesuje go świat dookoła!

Maonka- mój po 5 minutach też wrzeszczy. Głowę trzyma wysoko i wrzaskuli, bo się zmęczył, albo (opcjonalnie) ryje nosem w materacu... też bym wrzeszczała :-D Nie podchodź do tego jak do konkurencji sportowej, niech leży na brzuszku ile wytrzyma. A staraj się układać dzidzię jak najczęściej i tyle- to jest maluszek, ma jeszcze czas :-D:tak::-D

Do góry