reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

fakt, faktem,że mój klocuszek waży 6200, a jego siostra ważyła 6kg jak miała 3 m--ce:szok:
Jejku, a ja sie chwale, ze moj Sebus juz taki duzy i wogole, a on raptem na 4,300kg a jest tylko 11dni mlodszy od Boryska:shocked2:

Dagsilka co do tesciowych to mamy podobnie. Mnie nerwica bierze jak co chwile pyta czy karmie nadal piersia i wypytuje o mleko modyfikowane.. Jakie bede stosowac bo pewnie zaraz bede musiala dokarmiac... A jeśli chwile po jedzeniu Hania zaczyna marudzic to tesciowa od razu stwierdza bądź sugeruje ze niedojadla, ze mleko mam malotłuste.... Toż to moje drugie dziecię i laikiem w tych kwestiach raczej nie jestem:-)
Ja od swojej tez raz uslyszalam (bylo to przy 1szym kryzysie laktacyjnym - Maly co godz domagal sie jedzenia i jadl po godzinie) ze jak tak dalej pojdzie, to szybko przestane go karmic, bo on sie przeciez nie najada i trzeba go "za chwile" bedzie dokarmiac butelka:wściekła/y: Na szczescie na tym razie sie skonczylo:sorry:

mnie to tez na maxa wkurza, ze nie ma pediatry tylko do normalnego intermnisty mojego musze z dzieckiem chodzic
tak jak sie spodziewalam, niewiele sie powiedzialam, ale opisze na odpowiednim watku

A ja juz trace rachube. Piszecie o tym lakcidzie, i juz nie wiem czy tez podawac, czy jak? Na co to?
A herbatki? Tez mam juz podawac? Pola tylko na cyckach jedzie, to tez musze herbatki podawac???? Jakie, na co i kiedy??????Gubie sie normalnie! Myslalam, ze do co najmniej 5tego miesiaca dziecko tylko na cycku ma byc.... Kurde .............
Ja raz dalam Sebkowi koperek, bo cos go meczylo w brzuszku, ale tak normalnie, to piers tylko.

U Borysa tez slad po szczepionce był nie widoczny. Po ok 4 tyg pojawiła sie czerwona plamka, a po paru dniach w srodku było widac ropke. No ale może faktycznie u Was to co innego.
Wronka, a cos z ta ropa robic trzeba? bo nam przy szczepieniu powiedzieli, ze moze sie pojawic, ale zapomnialam zap czy i co trzeba z nia robic (Sebcio az sie wtedy zanosil placzem po tym zastrzyku, wiec nawet nie w glowie mi bylo jakiegolwiek zadawanie pytan)

reklama
Kittek, SUPER!!! Wiedzialam, ze Ci sie uda. Oby tak dalej.

Gosiek
, tutaj wszystko mozna dostac bez recepty... No prawie wszystko ;-) Idz do apteki i zapytaj o masc o skladzie, jaki Ci napisalam. To lacina, wiec nie powinno byc problemu, w przypadku gdyby Hiszpanie meksykanskiego hiszpanskiego nie zrozumieli :-)

Aga, ta ropka w sladzie po szczepieniu sama sie wchlonie. Najlepiej zrobisz jak rece pod tylek sobie wsadzisz i nie bedziesz dotykac ;-). Konstancji juz sie powoli goi, choc jednego dnia jest lepiej, drugiego nieco gorzej. Lapy z daleka :-)

No to ja się z tym nie zgodze. Aczkolwiek do tej pory myslalam, dokladnie tak jak Ty;-). Weronikę karmilam 9 m-cy i nigdy nie jadła z dwóch piersi, ale Borys, albo potrzebuje więcej, albo mam mniej mleka (aczkolwiek to podobno nie mozliwe), ale już sama nie wiem o co kaman. Jednak dzisiaj znowu synus zjadł sobie z cycka ok 8 min, po czym wypluł, próbowalam jeszcze go przystawiac ale sie odwracał. Wzięłam go więc do odbicia i znowu do cycka, on nadal nie chciał, no to odłożyłam go na leżaczek, a ten od razu piąstkę do buzi, a za minute dosłownie płacz. Przystawiłam więc go do drugiej piersi...i co.....wcinał az miło, no to co ja mam zrobic????

U mnie mała je z jednego ale na poczatku zawsze z dwóch . Zreszta co za różnica ważne że dzieciaczki zdrowe .

Wronka, a cos z ta ropa robic trzeba? bo nam przy szczepieniu powiedzieli, ze moze sie pojawic, ale zapomnialam zap czy i co trzeba z nia robic (Sebcio az sie wtedy zanosil placzem po tym zastrzyku, wiec nawet nie w glowie mi bylo jakiegolwiek zadawanie pytan)

dokładnie tak jak pisze zielona, nie dotykac, nic nie robic, samo sie wchłone. Ta ropka to dobry objaw, oznacza ze szczepionka sie przyjela i nie trzeba powtarzac;-)

mi moja babcia ostatnio powiedziała, że jak mała płacze to trzeba ją przykryć - bo jest jej zimno. Więc dziewczyny na kolki i wszelkiego rodzaju płacze - tylko kocyk

Oj te babcie:-D:-D. Ale przynajmniej pośmiać jest się z czego.

Po wczorajszym szczepieniu Zosia całe przedpołudnie mega jęcząca, zasypiała na parę minut i za chwilę ryk. Po południ una szczęście jej przeszło, odespała ciężkie chwile, wieczorem 2h leżała sobie z nami na kanapie, bez słowa rozglądała i dziecka nie było.

Służba zdrowia u nas też bywa fajna. Wczoraj trafiłam na innego lekarza, bo sezon urlopowy się zaczął, zapytałam o różnicę między szczepionkami 5w1 i 6w1, jedyna różnica jaką w wielkich mękach zdołał wymyślić to że w 5w1 jest jedna dawka więcej i praktycznie to nie ma żadnej różnicy

hej dziewczyny,
jestem spowrotem i cala w skowronkach:-) bylismy w szpitalu i okazalo sie ze nie jest az tak zle z moja mala niunia, nerka nie zaatakowana i juz sie lekko cofa to spuchniecie, wyglada dobrze, nie ma zadnej infekcji, teraz musimy to tylko obserwowac i mam nadzieje ze sie wyreguluje jakos i nie trzeba zadnej operacji robic... to najwazniejsze.
i mam dobrego tipa dla mam karmiacych butla (lekarz mi polecil i stosuje to juz 3 dzien) przygotowuje kazda butle dla malej nie na wodzie tylko na herbatce - zwykla herbate koperkowa zaparzam, dodaje proszek i taka butle mala je, nie kreci sie i nie prezy przy jedzeniu, nie ma bolu brzucha, zaczela o wiele wiecej jesc i uwaga - na wieczor zjada 170ml i spi mi 7 godzin:szok:, wogole w dzien jaka fajna sie zrobila, je spokojniej - daje jej butle prawie co 4 godziny, potem sie bawimy troche a potem zasypia... kupke wali 2 razy dziennie, no super dziecko, tak mnie zaczelo teraz macierzynstwo cieszyc!
a wogole to powiedzcie mi - mozliwe ze zaczyna cos gaworzyc? jakos mi sie tak wydaje, jak sie smieje to tak jakby chciala cos powiedziec hihi, albo tak ha ha mowi czesto... :-D a jaka sie papusna zrobila hihi poliki ma jak chomik!
acha i wkurzylam sie i kupilam wage elektryczna i sama waze ja codziennie i codziennie troche przybiera! takze nikt mi tu teraz nie bedzie wciskal ze mi dziecko nie przybiera!

reklama
wszystkiego naj naj naj dla kazdego naszego forumowego smerfa:-d:-d:-d:-d:-d:-d oby dziecinstwo bylo slodkie i beztroskie, cycusie i butle zawsze pelne a pieluchy suche:-d:-d:-d:-d:-d

duzo buziakow sle ciocia dagsila z olcia-margolcia:-d:-d

Do góry