reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kOCHANE MAM pare pytań...

Jak walczycie zpotówkami, smarujecie je czymś? Ponadto na szyjce Hani zauważyłam takie krostki i jak sie je dotyka to ma sie wrażenie że ma tam taka gęsia skórke? Nie mam pojecia skąd się to wzięło??

Ponadto mam problem z karmieniem... Mala prezy sie , wyrywa... I nie chodzi tu o odbicie itp... Possie dwa RAZY i znowu sie wyrywa.. i szuka dalej cyca a ja przyłoże to wypluwa... Nie wiem o co kaman? Wydawalo mi sie ze chce pic, ze jest spragniona... I dalam herbatke i pomoglo... Myślałam ze połknie butle w całosci... i byl spokoj.. Ale mam dylemat bo wiem ze nie dopaja sie na cycu... Aha no i cyca domaga sie coraz czesciej ...Wczoraj odciagnelam 80... heh... wypila w sekunde i bek!! czyli jeszcze... rozterki matki... czasem po tych przeboajch mysle ze wygodniej byloby przejsc na butle... ehhh.. ale nie chce tego robic Hani...:(

reklama
Justa moja Hania ma 6 tyg, i od tgodnia rozmawia ze mną... nie jest to pełne gaworzenie ale wydaje dzwieki i swoje grrr.. a jak ja to cieszy!!!

Forget u nas tez czasem kupka zielonkawa.. ehhh.. a co z tym moczem bo nei doczytalam?? Zrobialm malej profilaktycznie... i wyszly jej leuko od 4 do 6 w polu al eu takich maluszkow to norma podobno??

hej mamusiom i wszystkiego naj dla Waszych skarbów.
mój własnie zjał mleczko z butelki całe 120 ml i padł . zaczęłam go dokarmiac buteka bo moje mu juz nie wystarcza bo by wisial na cycu caly dzien a mi ne zdazy sie produkowac wiec raz karmie piersia a czasem dodaje butelki. no i odkad je z butelki jest spokojniejszy.nie przebudza sie co chwila.
u nas w miare słonecznie. jak co dzien spacerki .
Katik - no szkoda ze leje, fajnie zrobic cos dla siebie. ja ostatnio wzięlam małego bo nie mam go z kim zostawic na zakupy i owszem tez buty a potem równiez do kosmetyczki zrobic pazurki. mały byl grzeczny choc robiac akryl podkoniec juz nie wytrzymal i szamał cyca a ja dalej robiłam pazurki heheh..... dobrze ze to znajoma kosmetyczka.
iza - a moze Ci przewiało piersi com. odpukac... i stad te objawy. jak sie karmi to trzeba strasznie uwazac choc wydaje sie nam ze jest goraco piersi trzeba chronic .a masz gorączke???

barbarka -mała rosnie i wiecej juz potrzebuje . moj juz nawet trzasnie 120 ml z butli. ja karmie piersia ale od 3 dni zaczełam dpoajac mlekiem z proszku. bo zauwazyłam ze mały wisi na cycu godzine i sie nie najada a mi w ten sposob nie zdazy sie produkowac mleczko w piersiach. on tak jadl z cyca godzine a potem po 30 min znow byl glodny.... wiec raz daje cyca a raz butelke i jest oki mały usmiechnie ty i najedzony a i ja widze ze piersi zdaza sie wten sposob regenerowac.
moj mały zauwazyłam ze zmienil napisz to tak kiedys jak jadł cyca to od razu w tym samym czasie robił kupki... od jakiegos tyg sie to zmieniło robi raz na dzien a jak marudzi przy cycu teraz to tylko dlatego ze strasznie oddaje gazy. moze zauwazyłas ze jak je cyca to własnie sie wyrywa i zarz oddaje gazy i dalej rzuca sie na cyca???

justa- moj mały od kilku dni zaczal mnie zaczeiac gaworzeniem i usmiechami. ja do niego mowie : a gu . eee itp. a on tym samym odpowiada. jest juzcoraz słodszy... a własnie jakie to szczescie jak sie tak z nim rozmawia.. jej jak te nasze dzieciaczki szybko rosna i pokazuja nam juz co raz wiecej co potrafia

Witam się i ja;-)

Przede wszystkim życzę wszystkiego, co najlepsze naszym Maluszkom, bo dzisiaj przecież ich święto:-)
Nasz Motylek z tego tytułu już od 3.30 nie chciał spać. Wylądowała ostatecznie w naszym łóżku, my padliśmy i jak się przebudziłam to mała słodko spała - cudowne mamy dziecię:-)

Byliśmy dzisiaj na miesięcznym bilansie. To znamię na ramieniu to jednak po szczepionce - ufffffff..
Lenka przybrała 900, więc jest ok, bo na miesiąc taki maluszek powinien min. 700 miesięcznie.
Wszystko z nią dobrze, za 2tyg. idziemy się szczepić. Wybieramy 6w1. U nas to koszt 185zł.

Witam się również tutaj;-)

Dzisiaj przeszłam samą siebie. Włożyłam telefon do tylnej kieszeni jeansów i przy ściąganiu spodni wpadł mi do kibla - wrrrrrrrrrr.. Oczywiście do naprawy, a że nowy i na gwarancji to się zastanawiam, czy z powodu zalania orange reklamację uzna..? Miałyście taki przypadek?

barbarka - jeszcze jedno , nie rezygnuj z karmienia piersia, nawet jak jest to męczace. jak widzisz ze sie nie najada to dodawaj potroszku z butelki mleczko. ale nie rezygnuj z karmienia piersia. jednak co naturalne mleczko to naturalne. dziecko pożniej tak nie choruje czesto, nie przeziebia sie. to jest udowodnione w praktyce ze dzieci karmione od poczatku butelka łapia czesto infekcje.

reklama
u nas lekarka zleciła badanie moczu jak sie pojawily zielone kupy zeby wykluczyc infekcje.

Nie wiem co jest z tymi kupami - karmię tylko piersią, nie dopajam, cerę ma idealną, ani pół wysypki.

Moze to moje jedzenie? Tylko ja uwazam na to co jem. Jedyny grzech na jaki sobie pozwalam to coś słodkiego - ale jem rzeczy bez kremów, czekolady...

Do góry