Aga, ja podaje Konstancji witaminy A,C,D. Zapytalam lekarza o K- bo jedna z kolezanek, ktorej cora urodzila sie kilka tygodni przed Konstancja stwierdzila, ze jej powiedziano o tej witaminie gdy juz bylo zbyt pozno, by miala znaczacy wplyw na rozwoj czegokolwiek - lekarz stwierdzil, ze wit. K podaje sie zaraz po porodzie w postaci zastrzyku i to wystarcza i ze nie ma sensu brac wiecej.
Co do witamin, to nam kazali codziennie podawac K i D, a teraz na butli K codziennie, a D co drugi dzien.
A ja mam pytanie dotyczące pępka. Moje dziecię ma już miesiąc a pępul nadal nie odpadł. Już nie wiem co robić. Zalecono nam w szpitalu psikać octenisept-em i tyle no ale on nadal siedzi i nie chce odpaść, kurde czy to normalne tyle czasu?
Wez Ty sie nie baw tym octaniseptem tylko zrob sobie spirytus 70% i to Ci w przeciagu kilku dni tak obsuszy kikut, ze zaraz sam odpadnie! Jak bedziesz smarowac pepek, to ruszaj porzadnie kikutem na boki, bo trzeba mu troche pomoc sie poluzowac.
Normalnie przezywam dramat życiowy i zamierzam przejść na butelkę!!mój mały przy cycu pręży się i wrzeszczy po czym znowu ssa i tak w kółko .Nie mam pojęcia co jest grane ,stosuje się do diety nie jem nabiału bo ma skazę i dupa zbita z tego jest ,jeszcze na domiar złego nadal sam się nie wypróżnia pomagam mu co 2 dzień czopkami i tak już od trzech tygodni.!!!
Mleko z piersi leci falami, moze denerwuje sie gdy sa wlasnie przerwy w dostawie. Nie przejmuj sie, wazne ze sie chlopak najada
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
witamine K dostaje sie w zastrzyku zaraz po porodzie i zapobiega krwotokom a teraz u nas wprowadzili ze do 3 miesiaca codziennie podajesz jedna kapsulke plynna vit K i vit D na kosci.jesli jest sloneczko to razcej nie dawac tylko zima.
Jesli podajesz obie witaminki, to polecam Ci VitaK+D -- obie w jednej kapsulce, wychodzi znacznie taniej niz kupowac oddzielnie VitaK i VitaD ;-)