to co mówicie jak wyleczę dupkę to niczym nie smarować??
tylko na noc po kąpieli i rano po obudzeniu???
a to w tym pampersie paruje ciągle -zmieniam pampki często ale nie wiem czy aż tak często...
ja chusteczek nie używam -woda jedynie
(choć ostatnio u lekarza mi się zdarzyło i o dziwo Alicja się nie darła
-dziwne ze u lekarza wcale nie płacze przy tych dziwnych zabiegach
-jakbym ją w domu tak obracała na boki to by mnie zakrzyczała na śmierć)
A z tymi chusteczkami to nie było tak ze była zimna ? ja jak wyciagam chusteczke to najlpierw ją grzeje chwilkę w ręku i dopiero pupe wycieram . a na boki ja swoją obkrecam i lubi
Iza cieszę się ze pomogło
Daga no u nas też z dnia na dzień -nic nie pomagało -żadne maści kremy -też miałam traumę przed pediatrą a ona do mnie "o troszkę czerwona"... troszkę??? ja tam masakrę widziałam!!! dziś idziemy na szczepienie -poproszę o coś mocniejszego w razie gdyby znowu się pogorszyło bo z tych dostępnych rzeczy już wszystko przećwiczyłam...
PS jakbym się chciała upić to ile posiłków Alicja musiałaby zjeść nie z cyca nim mój pokarm byłby już bez procentów??? (po takim okresie nie picia upicie się to pewnie kwestia 2 lampek wina)...
jak chodziłam z laskami karmiącymi na balety jak Szymek był mały to po porzadnym balu ( to nie były dwie lampki wina )
dziewczyny przez dobe ściagały i wylewały
JESZCZE JEDNO -DO MAM SMOCZKÓW
moje dziecię strasznie lubi smoka -w dzień -w nocy zupełnie jest jej niepotrzebny...
do 3 miesiąca ponoć jest taka wielka potrzeba ssania (później mozna go powoli odstawiać bo dziecko panuje nad rączkami i potrafi sobie je do buzi włożyć i possać) -ale Alicja jak przez sen wypluje smoka (choć jak twardo śpi to jej go wyciągam i nie ma problemu -tylko jak sama wypluje to tak jest) strasznie zaczyna się rzucac i go szukać -i albo woła wtedy żeby go włożyć (nawet już z drugiego pokoju wiem że chodzi o smoka) albo wcina pieluchę tetrową!!!! -łapie ją i wkłada do buzi... to nie trochę... dziwne??? wyciągam jej tą pieluszkę i wkładam smoka bo jakoś dziwnie taka wcinająca materiał wygląda...
jak jest u Was ze smokami??