reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Co do pupci- to ja w dzień niczym nie smaruję i jest OK. Jedynie po kąpieli smaruję Bubchenem kremem pielęgnacyjnym i teraz jak jest jakieś otarcie to też tym Bubchenem i pomaga.Co do ząbków- na razie nie masuję (myję) dziąsełek. Jak się zacznie ślinić (około 3-4 miesiąca) zacznę masować gazikiem nasączonym wodą lub rumiankiem i to ma 2 plusy- dziecko się przyzwyczaja do takie higieny i rozmasowuje się dziąsełka, co przed ząbkowaniem i w trakcie przynosi ulgę dzidziulowi.Potem szczoteczka- taka mięciutka, malutka tak jak pisze Forget (nie silikonowa), pasta (odrobinka!) jak skończy roczek. Kuba do tej pory ma zdorwe zęby (czym się chwalę na prawo i lewo, a co tam... niech mam radochę) a postępowaliśmy identycznie.Bartuś śpi... rytm dnia świetnie na niego działa.Monia- ja też bez nabiału, nie jesteś sama... szparagi sobie ostatnio namiętnie podjadam- nie szkodzą Bartusiowi :))) a są lekko strawne i bogate w witaminy. Tyle że z masełkiem, zamiast beszamelu.

Ostatnia edycja:
reklama
No to jest nas jeszcze więcej ;) bo ja też bez konta na FB.A laurkę odbiorę jutro, jak będę w żłobku, bo czeka (Kubuś się wygadał) :)))

melduję że żyje, dziś mi weny wybitnie brakuje

kwiatuszku Hania jest niesamowita, uważaj, bo za młoda jesteś na babciowanie:-) :-)

też konta na fb nie mam więc jest nas całkiem niezłe stadko:-)

PAULKA to az dziwne zapalenie oskrzeli bez kaszlu...kurcze to jak jest katar u niemowlaka to czasem matka moze nie wiedziec ze to oskrzela?czy jakis symptom mialas?ja mam nadzieje ze maly to polknal bo po oklepaniu wzielam go pionowo i nie zakaszlam tylko samo minelo to charczenie flegma a ja boje sie ze poszlo nizej oby nie

13x13, poszlam za Twoim przykladem i policzylam wczoraj godziny snu Konstancji. Nie bylo wtedo wiele, bo 12.5h w ciagu doby. Generalnie miala jakis taki marudny dzien...

Smoczek ciagle jest beee, za to cycus i lapki - pycha! Ostatnio przyssala sie ojcu do ucha :tak:

hehe, moj prezent na dzien mamy od starszej też niezle wymiata...
a jest to bukiecik w wazonie, gdzie za wazon robi tutka od papieru toaletowego, a kwiatki sa zrobione z wykalaczek do uszu i platkow kosmetycznych :-):-):-) mowie wam BOMBA!!! no i ekologicznie ....

no i bukiet bialych tulipanow od dzieci jeszcze dostalam, ale tutaj to juz pan tatus rece maczal :happy2:

Mam dziś dość. Alicja cały dzień marudna. Od 10 rano spała tylko raz pół godziny. Teraz zasnęła i śpi może z 15 minut. Do tego wczorajsza koszmarna noc. Nie udał się również spacer, już miałyśmy wychodzić, a tu zaczęło lać. Myślałam, że uda mi się usnąć z nią po południu, ale nic z tego. Nie wiem co w nią wstąpiło od 2 dni. Brzuszek miękki, kolek u nas nie ma. Ale podałam w razie czego sap simplex dziś 2 razy. Gorączki nie ma. Sucho ma, tylko moje cycki coś miękkie. Może się nie najada? Herbatka na laktacje wypita. W lodówce stoi Karmi, może wypiję, aby napędzić produkcję.

A my juz po wizycie.Straszny byl krzyk bo bylo szczepienie.Nie moglismy jej uspokoic nasza bidulka mala tak mi jej szkoda bylo,az mi lzy polecialy.Moj m stwierdzil ze zaczynam przesadzac,ale co tam matka w koncu jestem i mi jej szkoda.
A wazy 4,480 pani pediatra stwierdzila ze oki.Ma 56cm glowka38 i ciemiaczko 3x3.
Zbadala od gory do dolu noi stwierdzila ze okaz zdrowia.Dala tylko jakies kropelki,ale jak kupie to bede wiedziala na co ale pewnie jakies witaminy.I w razie goraczki kupic paracetamol albo epiretal.

Lekarka zaproponowala szczepienie na rotawirusa i pneumokoki.Jak sie zdecydujemy to mamy przyniesc szczepionke jak bedzie miala 2 miesiace,nastepna dawka 4 miesiace i 6 miesiecy to jest rotawirus.A pneumokoki 2,4,6 miesiecy i potem po roku czwarta dawka.
Napiszcie mi prosze czy w Pl tez tak jest???
I szczepionki na pneumokoki sa dwie prevenar i synflorix zaproponowala pierwsza wiecie cos na ten temat bo ja jestem zielona.

A co do smoczka to u nas jest na porzadku dziennym,ale nie musi go miec zeby usnac.Ostatnio zaczela tez ssac paluszki.Jak to super wyglada

reklama
Adaś skończył miesiąc i wczoraj w miejscu pierwszego szczepienia (tego po porodzie) zrobiła się czerwona plamka i zbiera sie ropa. tez tak Wasze pociechy miały ??

U mojej Olci właśnie wczoraj to zauważyłam a dzisiaj jest taka marudna i z rana miała 37.5 gorączki. nie wiem może to być powiązane z tym odczynem?

chyba tylko ja jestem taka konserwa bo konta na fb nie mam...........
dopisuje się do tych konserw co nie mają konta na FB :-D:-D:-D

Mam dziś dość. Alicja cały dzień marudna. Od 10 rano spała tylko raz pół godziny. Teraz zasnęła i śpi może z 15 minut. Do tego wczorajsza koszmarna noc. Nie udał się również spacer, już miałyśmy wychodzić, a tu zaczęło lać. Myślałam, że uda mi się usnąć z nią po południu, ale nic z tego. Nie wiem co w nią wstąpiło od 2 dni. Brzuszek miękki, kolek u nas nie ma. Ale podałam w razie czego sap simplex dziś 2 razy. Gorączki nie ma. Sucho ma, tylko moje cycki coś miękkie. Może się nie najada? Herbatka na laktacje wypita. W lodówce stoi Karmi, może wypiję, aby napędzić produkcję.

heh no jakbym czytała to co chciałam napisać. wypisz wymaluj mój dzień. więc podpisuje się obiema ręcami pod maonką. tylko u mnie karmi w lodówce brak :-( i chyba nie mogłabym się napić bo to jakiś alkohol zawiera...

A moje dziecię kończy dziś miesiąc. bosz jak ten czas leci. pamiętam jakby to wczoraj było kiedy Olcia na świat przyszła. a to już miesiąc...

Do góry