reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Katik, Twoj chlop zakumal, bo ja generalnie latwiej dogaduje sie z facetami - ha ha jestesmy na tym samym poziomie abstrakcji. Ciesze sie, ze teraz bedzie Ci latwiej gromadzic zapasy :D

reklama
Teraz fala kulminacyjna zbliża się do Bydgoszczy. Nas to raczej nie zaleje, mieszkamy jakby na górce no i na 4 piętrze, ale 5 km ode mnie już ludzi zalewa. Organizuja worki z piaskiem i próbuja powstrzymac, ale najgorsze dopiero nachodzi. Oby nie. Mojego wujka (15km) ode mnie zalalo już dośc konkretnie. Są przygotowani juz do ewakuacji.:-(

Witam w poniedziałkowy poranek. Nasz ssak od 5.00 nie spi, tylko je, pampery brudzi albo płacze. Wyspała sie i teraz nudno samej w lozeczku lezec, wiec postanowila uaktywnic rodzicow:-) Od 25min. wisi przy cycku. Uroków bycia mama doswiadczam.. W takie dni jak dzisiejszy dziekuje temu, kto wymyslil bepanthen, bo bez niego Lena by mnie chyba sutków pozbawiła:-(

Wczoraj mieliśmy mały horrorek! Mamusia nie podała Bbotoicu (Bartuli on pomaga) i do kompletu zjadła jabłuszko i jak się okazało jabłuszko BE! W sobotę wieczorem był bardzo niespokojny a o 5:00 rano dostał mega bólu brzuszka... No masakra! Justa dzięki za info o Vibucolu- zapodaliśmy czopek, po 15 min. dziecko zrobiło qpala i natychmiast poszło spać! Także polecam- jakby któreś dzieciątko jeszcze się męczyło.

W niedzielę było super, dzisiejsza nocka też extra, no bo jabłuszka wylądowały na tej samej liście, co nabiał, ale ja tam wolę święty spokój- dobrze, że mu dieta eliminacyjna pomaga, bo z Kubą ni w ząb nie działała!

Co do ćwiczeń, to wszelkie turlania i masowania są wskazane. Kubie zawieszaliśmy zabawki z różnych stron łóżeczka i wściubulec sam się przekręcał, ale to tak w 3. miesięcu.
Układaliśmy go też na kolanach (z lekko podniesioną pupą) i pokazywaliśmy zabawkę- bardzo mu się podobało. Przy okazji miał blisko rodzica i było git- jak nie chciał spać i mata mu się znudziła, to był to świetny sposób na nudę :-)

No masakra z tą powodzią! Ludzie wszystko potracili!!! :-(

U nas pogoda się skiepściła, ale mam nadzieję, że się wyciągnie i jednak pójdziemy pospacerować! Zmykam na śniadanko, bo Bartuś po szamanku o 5:00 jeszcze śpi (a wydawało mi się, że mało zjadł).

Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca :szok::szok::szok::szok:
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?

Byłam zwiedzać kwietniowa galerię Maluszków i mam takie przemyślenia.

1. Słodkości-cudności tam same!! Takie wystrojone, z zadartymi główkami, urocze:-)

2. Przy okazji zauważyłam, że ja chyba moją małą za grubo na spacerki ubieram. W ogóle ona w domu to ciągle kaftanik z długim rękawem i śpioszki na ramiączkach, albo kaftanik z krótkim rękawem i bodziak z długim rękawem. A na spacer ją w rożek, cieniutką czapkę i jeszcze cieniutki polarowy kocyk. W domu mamy 20-21 stopni zwykle, a przed kąpielą to M. robi 22. Póki co potówek i odparzeń nie ma, ale dzisiaj rano było jej za gorąco i dopiero jak rozkopała rożek to przestała marudzić. Przewietrzyliśmy sypialnię i zasnęła:-)

Kwiatuszku to dziwne. My w książeczce zdrowia mamy wpis ze szpitala, żeby na szczepienie zgłosić się w przychodni 31 maja po skończeniu 6 tygodni.

U mnie dziś do d...:-(. Prawie całą noc nie spałam, bo ząb mnie bolał. Dopiero nad ranem trochę przysnęłam. Na 17 idę do dentysty. Cykam się bardziej niż porodu:-(.

Przerażająca ta powódź, tak mi szkoda tych ludzi

i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca :szok::szok::szok::szok:
jak jest u Was?

kochana u nas dzwoniłam jak mała miała 2 tygodnie żeby był termin za 6...
gdybym zadzwoniła dzisiaj to pewnie koniec lipca byłby realny
Dziecko ma mieć skończone 6 tygodni ale nie ma górnej granicy podanej -tylko później pilnuj żeby za wcześnie nie dostał Tymuś kolejnej dawki bo przesunie Ci się kalendarz szczepień o 2 tygodnie

reklama
jak jest u Was?

Mnie położna powiedziała, że jak chcę szczepić szczepionką skojarzoną to żeby poczekać ten tydzień-dwa dłużej. Ponoć producent zaleca jej wykonywanie w 3 miesiącu życia. A w 6 tyg po szczepieniach szpitalnych jeśli bierze się zwykłe szczepionki pojedyncze.

Do góry