reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Katik, Twoj chlop zakumal, bo ja generalnie latwiej dogaduje sie z facetami - ha ha jestesmy na tym samym poziomie abstrakcji. Ciesze sie, ze teraz bedzie Ci latwiej gromadzic zapasy :D

reklama
Teraz fala kulminacyjna zbliża się do Bydgoszczy. Nas to raczej nie zaleje, mieszkamy jakby na górce no i na 4 piętrze, ale 5 km ode mnie już ludzi zalewa. Organizuja worki z piaskiem i próbuja powstrzymac, ale najgorsze dopiero nachodzi. Oby nie. Mojego wujka (15km) ode mnie zalalo już dośc konkretnie. Są przygotowani juz do ewakuacji.:-(

Witam w poniedziałkowy poranek. Nasz ssak od 5.00 nie spi, tylko je, pampery brudzi albo płacze. Wyspała sie i teraz nudno samej w lozeczku lezec, wiec postanowila uaktywnic rodzicow:-) Od 25min. wisi przy cycku. Uroków bycia mama doswiadczam.. W takie dni jak dzisiejszy dziekuje temu, kto wymyslil bepanthen, bo bez niego Lena by mnie chyba sutków pozbawiła:-(

Wczoraj mieliśmy mały horrorek! Mamusia nie podała Bbotoicu (Bartuli on pomaga) i do kompletu zjadła jabłuszko i jak się okazało jabłuszko BE! W sobotę wieczorem był bardzo niespokojny a o 5:00 rano dostał mega bólu brzuszka... No masakra! Justa dzięki za info o Vibucolu- zapodaliśmy czopek, po 15 min. dziecko zrobiło qpala i natychmiast poszło spać! Także polecam- jakby któreś dzieciątko jeszcze się męczyło.

W niedzielę było super, dzisiejsza nocka też extra, no bo jabłuszka wylądowały na tej samej liście, co nabiał, ale ja tam wolę święty spokój- dobrze, że mu dieta eliminacyjna pomaga, bo z Kubą ni w ząb nie działała!

Co do ćwiczeń, to wszelkie turlania i masowania są wskazane. Kubie zawieszaliśmy zabawki z różnych stron łóżeczka i wściubulec sam się przekręcał, ale to tak w 3. miesięcu.
Układaliśmy go też na kolanach (z lekko podniesioną pupą) i pokazywaliśmy zabawkę- bardzo mu się podobało. Przy okazji miał blisko rodzica i było git- jak nie chciał spać i mata mu się znudziła, to był to świetny sposób na nudę :-)

No masakra z tą powodzią! Ludzie wszystko potracili!!! :-(

U nas pogoda się skiepściła, ale mam nadzieję, że się wyciągnie i jednak pójdziemy pospacerować! Zmykam na śniadanko, bo Bartuś po szamanku o 5:00 jeszcze śpi (a wydawało mi się, że mało zjadł).

Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca :szok::szok::szok::szok:
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?

Byłam zwiedzać kwietniowa galerię Maluszków i mam takie przemyślenia.

1. Słodkości-cudności tam same!! Takie wystrojone, z zadartymi główkami, urocze:-)

2. Przy okazji zauważyłam, że ja chyba moją małą za grubo na spacerki ubieram. W ogóle ona w domu to ciągle kaftanik z długim rękawem i śpioszki na ramiączkach, albo kaftanik z krótkim rękawem i bodziak z długim rękawem. A na spacer ją w rożek, cieniutką czapkę i jeszcze cieniutki polarowy kocyk. W domu mamy 20-21 stopni zwykle, a przed kąpielą to M. robi 22. Póki co potówek i odparzeń nie ma, ale dzisiaj rano było jej za gorąco i dopiero jak rozkopała rożek to przestała marudzić. Przewietrzyliśmy sypialnię i zasnęła:-)

Kwiatuszku to dziwne. My w książeczce zdrowia mamy wpis ze szpitala, żeby na szczepienie zgłosić się w przychodni 31 maja po skończeniu 6 tygodni.

U mnie dziś do d...:-(. Prawie całą noc nie spałam, bo ząb mnie bolał. Dopiero nad ranem trochę przysnęłam. Na 17 idę do dentysty. Cykam się bardziej niż porodu:-(.

Przerażająca ta powódź, tak mi szkoda tych ludzi

i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca :szok::szok::szok::szok:
jak jest u Was?

kochana u nas dzwoniłam jak mała miała 2 tygodnie żeby był termin za 6...
gdybym zadzwoniła dzisiaj to pewnie koniec lipca byłby realny
Dziecko ma mieć skończone 6 tygodni ale nie ma górnej granicy podanej -tylko później pilnuj żeby za wcześnie nie dostał Tymuś kolejnej dawki bo przesunie Ci się kalendarz szczepień o 2 tygodnie

reklama
jak jest u Was?

Mnie położna powiedziała, że jak chcę szczepić szczepionką skojarzoną to żeby poczekać ten tydzień-dwa dłużej. Ponoć producent zaleca jej wykonywanie w 3 miesiącu życia. A w 6 tyg po szczepieniach szpitalnych jeśli bierze się zwykłe szczepionki pojedyncze.

Do góry