A teraz z innej beczki-ponowne mamusie i te z dziecmi zblizonym dniami z Vanessa...Mam do Was pytania:
-jak szybko rosna wasze dzieci?
moja rosnie prawidlowo jak mowi moj lekarz, nie za malo nie za duzo, choc jak czytam jak tutaj rosna dzieci dziewczyn, to popadam w depresje... dlatego tez poszlam do lekarza sie dokladnie popytac o co kaman... moja przybiera tak 200 gramm tygodniowo i rosnie chyba 1 cm...od porodu w 8 tygodni przybrala 2 kilo i urosla 9 cm...
-te karmione butelka ile jedza?
ach to roznie, teraz troche zmienilam jej i daje jej butle co 3.5-4 godz. i zjada tak miedzy 80ml a 110ml, w nocy zjada mniej a w dzien wiecej, ale w sumie tak jak sie jej chce, wczoraj np zjadla raz 135ml a potem tylko 70ml, ja jej na sile nic nie daje, je ile chce a jak zasypia to jej nie dokarmiam
-czy to normalne,ze Nessie,od prawie 3ech tygodni chce lezec na brzuszku i podnosi glowe,utrzymujac ja sztywna i opierajac sie na przedramionach i rekach...i pozostaje w tej pozycji przez dlugie minuty - nie za wczesnie na to? (ma teraz 10tyg)
moja nie lubi na brzuszku lezec, ale ja zmuszam i jesli juz lezy na brzuchu to dokladnie tak robi jak ty opisujesz, to chyba w takim razie normalne...
-tak samo z pozycja siedzaca,opierajac ja o cos trzyma glowe prosto i tylko co jakis czas jej sie przechyla do przodu,czy jest ok?
u nas tez tak samo, albo jak daje ja do odbicia na ramie to sie zlapie tymi raczkami i odpycha mocno do tylu...
Przepraszam,za te pytania,ale nie wiem kogo sie poradzic,jak nie Was :-)