reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

tak w ramach dowcipu:
Slyszalam opinie ze ta powodz w Krakowie to celowo...zeby Wawel przeplukac bo podobno jest cos do usuniecia....

no od razu sobie pomyślałam ze pokarało krk...

kici jeszcze trochę i u Was też bedzie dobrze!!

elvie super że Lenka tak pięknie śpi

aniez super że Kubuś poddaje się zabiegom wychowawczym, mój zadowolony z przedszkola, przedszkole jeszcze stoi więc chyba nie jest żle, jutro idzie na cały dzień, a ja się wreszcie wyspię:-) (jak Staś pozwoli...)

wszystkim zalanym współczuję!!

reklama
Dziewczyny nie wiem co jest.Karmie Amelcie tak co 2 i pol co trzy godz.,a od wczoraj cos dziwnego sie dzieje.Teraz nie jadla juz ponad 4 godz.obudzila sie i placz.No to ja pampers daje cycka a ona nie chce krzyczy mi juz tak godzine ale cycka nie wezmie.Ja juz zglupialam no i nosze to moje placzace zmartwienie bo krzyczy w nieboglosy.Wczoraj tez tak bylo.Jezu az sie boje ze to moga byc kolki:no::no::no:

kici dziekuje i chyba juz z synusiem lepiej

iza piekny ten twoj chlopak jaki kolor skory cudo.

Oszaleje z tym moim dzieciatkiem krzyczy i krzyczy

Koniec czytania tych durnot o karmieniu piersią:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moje dziecię dziś sie tak zestresowało -ja się zestresowałam!!!
Przez te durnoty:cool:

Po kąpieli jadła -po 6 minutach wypluła cyca -ryk, odbiłam dostawiłam, trochę pociumkała ryk, do drugiej dostawiłam -ryk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mówię -cholera -pokarm stracę jak tak je, moze za słabo ciągnie i się złości ze nie leci -o co chodzi!!! mówię do S podgrzej mleko z lodówki (ściągnięte wcześniej) -dokarmię ją bo głodna... ten łapie za buteleczke i mówi -to przecież śmietana nie mleko:sorry2:
Ładuję strzykawkę a Ona mi pluje -bo najedzona po brzegi... tak się biedna zmęczyła tymi moimi durnymi schizami że na rekach nie chciała być -padła w łóżeczku i śpi...
Przestaję czytać bo to mi na mózg źle działa... durna baba

No i ściągnęłam z tej "wypitej piersi" jeszcze 20 ml przez chwilkę -dalej nie szalałam bo jak rozbujam laktację to za mamkę będę robiła dla sąsiadek:sorry2:

ech idę oglądać jakiś film -umowa wynajmu mieszkania podpisana więc karmi się należy:-)

Dobranoc mamusie

PS gosiek gazy... połóż na brzuszku i poklep po dupce pomasuj po pleckach, połóż na plecki brzusio pomasuj w dół -czytałam ze jak dziecię robi kupkę nie będzie jadło -czyli jak dołem to nie górą... nie masz eputiconu??? ja kupiłam po wyjściu ze szpitala -pomaga szybko. Podaję bio gaia i -odpukać -esputicon odstawiłam... oby to nie kolki...

Ostatnia edycja:
Pisałyście o tym karmieniu z piersi. Sprawdziłam u Marka bo też myślałam że wypluwa bo za słabo leci i dostawiłam do drugiej. Efekty tego był taki że większość zwymiotował bo się przejadł. Także wiem już na pewno że Markowi wystarczy jedna pierś i 5-6 minut intensywnego ssania i jest najedzony. Jutro się dowiem ile przybrał w ciągu 6 tygodni... po 5 tyg. miał 5.550 gram

wysłane :-)
jeszcze ktoś reflektuje na język niemowląt ? dołączam poradnik pierwszy rok razem :-)

aaaaa mam jeszcze uśnij wreszcie - przydatne w 4 miesiącu kiedy uczymy dziecko spania we własnym łóżku...

aaaa no i muszę powiedzieć, że mam te pozycje od zielonej maupy - dostałam je na początku ciąży :-)

a czemu dopiero w 4 miechu się uczy spania we własnym łózku ?
To tego trzeba uczyć ?:)

Koniec czytania tych durnot o karmieniu piersią:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moje dziecię dziś sie tak zestresowało -ja się zestresowałam!!!
Przez te durnoty:cool:

Po kąpieli jadła -po 6 minutach wypluła cyca -ryk, odbiłam dostawiłam, trochę pociumkała ryk, do drugiej dostawiłam -ryk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mówię -cholera -pokarm stracę jak tak je, moze za słabo ciągnie i się złości ze nie leci -o co chodzi!!! mówię do S podgrzej mleko z lodówki (ściągnięte wcześniej) -dokarmię ją bo głodna... ten łapie za buteleczke i mówi -to przecież śmietana nie mleko:sorry2:
Ładuję strzykawkę a Ona mi pluje -bo najedzona po brzegi... tak się biedna zmęczyła tymi moimi durnymi schizami że na rekach nie chciała być -padła w łóżeczku i śpi...
Przestaję czytać bo to mi na mózg źle działa... durna baba

No i ściągnęłam z tej "wypitej piersi" jeszcze 20 ml przez chwilkę -dalej nie szalałam bo jak rozbujam laktację to za mamkę będę robiła dla sąsiadek:sorry2:

ech idę oglądać jakiś film -umowa wynajmu mieszkania podpisana więc karmi się należy:-)

Dobranoc mamusie

PS gosiek gazy... połóż na brzuszku i poklep po dupce pomasuj po pleckach, połóż na plecki brzusio pomasuj w dół -czytałam ze jak dziecię robi kupkę nie będzie jadło -czyli jak dołem to nie górą... nie masz eputiconu??? ja kupiłam po wyjściu ze szpitala -pomaga szybko. Podaję bio gaia i -odpukać -esputicon odstawiłam... oby to nie kolki...

Moja je dosłownie kilka minut zawsze i tak jest od zawsze nigdy jej się nie zdaża żeby wisiała na cucku 20 min . zwykle może góra 5 . cały czas łyka bo słysze widocznie jej tak wystarczy a ja mam spokój i nie robie za smoka :)

Czytam was ale jakos nie mam kiedy pisac za dużo roboty a do tego Szymek wczoraj rozwalił sobie warge i sie szyciem skończyło ..
to chyba tyle u mnie

he he zajebiste dowcipy chodza. Mowcie co chcecie, ale ja uwielbiam czarny humor, zwlaszcza jesli jest w nim sporo sensu.

A tak z innej beczki, to wlasnie okres dostalam. I wszystko, co wyczytalam na temat wolnosci od menstruacji u kobiet karmiacych piersia nalezy o kant dupy potluc.

he he zajebiste dowcipy chodza. Mowcie co chcecie, ale ja uwielbiam czarny humor, zwlaszcza jesli jest w nim sporo sensu.

A tak z innej beczki, to wlasnie okres dostalam. I wszystko, co wyczytalam na temat wolnosci od menstruacji u kobiet karmiacych piersia nalezy o kant dupy potluc.

zielona...ja jak urodzilam Weronikę to też dostalam okres zaraz po połogu. Mimo,że karmilam ją piersią 9 m-cy. Mam nadzieje,że teraz tak szybko nie dostane. Chociaz znajac moje szczęscie to marne szanse..

Jejku, dziewczyny jak czytam, ze Wasze Malenstwa jedze po 5-10 min to mi sie plakac chce. Moj nigdy nie jadl krocej niz 40 min. Najpierw odroznia 1 piers (znaczy je, je i potem zaczyna sie denerwowac i ciagnac i przerywa jedzenie i znowu zaczyna, wiec mysle, ze za slabo juz mu leci...) wiec daje 2ga i on dalej je. Wnioskuje wiec, ze z 1 mu nie wystarcza. Ale calosc trwa mniej wiecej 20-25 min jedna, a potem tylez samo 2ga. Jak skonczy to zazwyczaj zasypia.
Wlasnie, musze go jakos oduczyc zasypiania przy piersi, bo zle sie to skonczy. Jakies pomysly jak to zrobic?

reklama
Akaata, nie bedziesz miala nierownych piersi. Nalezy pamietac o ¨naprzemiennym¨ karmieniu: jesli zaczynasz karmic z prawej, a baczek dojada z lewej - nastepne karmienie zaczynasz od lewej...

Do góry