reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam mamusie.Ja ostatnio rzadko tutaj ale cos mi sie dziecko odmienilo.Jak nie spi to jest wielki krzyk na rekach sie tylko uspokaja wiec prawie caly czas ja nosimy.Nie wiem czy juz sie nauczyla i po prostu dopomina sie tych rak czy nie wiem o co chodzi.Ja juz nie kumam.Reka mnie juz boli tak ze szok.Probuje jej nie brac to jest taki krzyk jakby sie miala zajsc za chwile wiec mama lagodnieje i na raczki nie mam serca tak patrzec na nia jak placze.
A jak je to tez jest tak jak u wronki lapie ciagnie i za chwile krzyk i tak w kolko.Tak strasznie sie przy tym zlosci.Moze u mnie tez za szybko leci.

Wspolczuje wszystkim z terenow powodziowych normalnie koszmar co sie dzieje w tej Polsce.:-(
Musze do rodzicow zadzwonic czy u nich wszystko oki czy tez woda juz dotarla.

reklama
justa...to jak tak lubisz..hehe, to ja napisze tylko, że moja starsza pociecha, w nocy eksmitowala tatusia z sypialni. Przyszła do Nas mówiąc ze miala bardzo straszny sen i nie chce spac sama. We trójkę to bysmy się jakos zmiescili, ale w czwórkę (jak biorę małego do karmienia), to juz bardzo ciężko. Także tatus dostał nakaz ewaukuacji, miał co prawda jak zwykle do wyboru, salon, bądz pokój córci i niewiedziec czemu jak zwykle wybrał pokój córci:szok:. Dziwny jest bo to jej lózeczko ta takie srednio wygodne dla rosłego chlopa:-D. Ja tam napewno poszłbym do salonu. Ale cóż zrozumiec chlopa...niewykonalne;-)
He he he... mój Janek też dzisiaj wołał mnie do siebie. Raz poszłam a jak próbowałam wyjść żeby nakarmić Marka to mnie zlapał za ręke i nie odchodź mamusiu było. W końcu tatę zawołał i tatuś dzielnie przeniósł się do syna na łóżko. I tak sobie spali do 6 bo mąż do pracy wstawał :-D

Aniash świetnie Cię rozumiem, bo właśnie ja od kilku dni borykam się z tym problemem w dodatku mój mały nie przyswaja też białka soi. Radze Bebilon Pepti jeżeli już, bo lepiej smakuje maluchom niż nutramigen - to jest opinia mojej koleżanki, która swoją starszą córę też musiała karmić butlą właśnie na recepte, a że mała miała wtedy 4 m-ce to już rozróżniała smaki i nutramigen ewidentnie jej nie smakował :-)
Wielkie dzięki za rade:) jutro pójdę do mojego pediatry i wszystko obgadam!!Jeszcze raz dzięki .

cholerka, dzwonilam dzis do konsulatu i dowiedzialam sie, ze moj paszport i dowod sa niewazne... bo nie zmienilam ich w ciagu 4 miesiecy od slubu (zmienilam nazwisko za swojego na podwojne). Powiedzieli mi, ze do Pl wpuszcza mnie na pewno, ale moge miec problem z wyjazdem jak nie wymienie... i dodatkowo powiedzieli mi jeszcze, ze jak Mlody wjezdza do Pl to musi okazac pl dokument (paszport) bo jest obywatelem Pl... no to ladnie, mam nadz ze dostaniemy Pl paszport przed wyjazdem, bo jak nie, to jeszcze oboje nas odesla spowrotem do Dublina na lotnisku:szok::-D

Aga, dziwna sprawa z tym paszportem. Po pierwsze nie musisz nikomu na lotnisku mowic, ze wydalas sie za maz i zmienilas nazwisko, po drugie - niby jak mieliby to sprawdzic???
Z podwojnym obywatelstrwem Mlodego to tez nie jest tak hop siup. Najpierw musisz go zglosic jako obywatela polskiego, ze wzgledu na przynajmniej jednego rodzica narodowosci polskiej. Irlandczykiem jest z urodzenia i jako Irlandczyk moze podrozowac po swiecie i nikt nie ma prawa wymagac od niego posiadania innego paszportu. Aby przyznano mu obywatelstwo polskie musisz zglosic fakt urodzenia Mlodego, wraz z aktem urodzenia (przetlumaczonym) w ambasadzie Polski w Dublinie lub w wybranym urzedzie stanu cywilnego w Polsce (w tym celu Mlody musi miec polski meldunek).
Dopoki nie przeprowadzisz tej procedury, Twoj maly jest obywateliem Irlandzkim.

Ja czekam na dokumenty Konstancji, pozniej je bede musiala przeslac do Polski i przetlumaczyc (tutaj nie ma tlumacza przysieglego z hiszpanskiego na polski...), a po odzyskaniu tlumaczen - zarejestrowac Kostke jako obywatelke polska.

A ja sie w koncu umowilam do ambasady w sprawie paszportu na 9 czerwca a po odbior 30 czerwca takze zadnych problemow nie mialam.Teraz tylko zostalo zrobic zdjecie i juz.

pytalam o cos dziewczyny karmiace butla, ale zadna nic nie odpisala, nikt tutaj butla nie karmi?? wszystkie jeszcze karmicie piersia??:confused: jakos mi sie wydawalo, ze niektore karmia butla...:eek:
my na butli, i chyba bede zmianiala to mleko, bo chyba sie moj maly dzik nie najada... ale jutro to skonsultuje z lekarzem...

my karmimy butelką - o co pytałaś??

u nas jest tak - Julka obecnie waży 3770 - i nosimy nadal 56, ale już w niektóre ubranka mała się nie mieści więc powolutku wprowadzamy 62 (sporadycznie)

reklama
witam i ja wieczorową porą.
odebrałam wyniki Oli i leukocyty spadły jeszcze bardziej także moje kochane słoneczko wyzdrowiało!!!!!!!!
Martwi mnie jednak sytuacja z karmieniem bo od wczoraj Olcia w trakcie jedzenia nagle zaczyna kwękać, ciągać cyca i płakać! Jak naciskam to mleko leci, więc nie wiem czemu ona tak jęczy. Próbowalam zmieniać pozycję w trakcie karmienia i to samo. I nie wiem co robić, bo póki co daje jej drugiego i sama rozkosz patrzeć jak się zajada. Czy ja dobrze robię?

A tak poza tym to wkurza mnie teściowa!!!!!!!!!!! (EUREKA:-D) bo gdy tylko Ola zaczyna coś popłakiwać to ona od razu przylatuje i pyta się czemu ona płacze?!!! :confused: a ja za każdym razem mówię bo głodna, albo że robi kupę, bo póki co to tylko temu płacze. A ona nie wiem myśli że co ja dziecko ze skóry obdzieram :confused: MASAKRA!!!!

Do góry