reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

no i to wlasnie jest dla mnie dziwne:eek:, Borys je 5min, najdłuzej jadł chyba z 10min, a w m-c pezybrał ponad 1600g, czyli co???? na tej wodzie przybrał tyle:confused:

tego to ja już nie wiem. Twój Borys przybiera ponad 50 g dziennie, więc prawidłowo, książkowo.
Norma to podobno od 20 do 50 g dziennie.

Moja Alicja je przeróżnie. Nieraz to jest 5 minut, nieraz 15 - 25 min. Najdłuższe karmienie to 50 minut. Ale to się zdarzyło parę razy. Przybiera 40 g dziennie. Więc też prawidłowo.

reklama
Hej właśnie wczoraj moja położna uświadomiła mi że mój Michaś ma skazę białkowąna 100.Robi śluzowate kupy oczywiście za pomocą czopka bo od jakiś dwóch tygodni nie umie zrobić jej sam,krostki na buzi i już schodzą na ciałko !!Masakra normalnie !!Noi oprócz tego bóle brzuszka i z przy oddawaniu gazów!!Jednym słowem zastanawiam sie nad przejściem na Babilon petit albo nutramigen bo nie mogę się patrzec jak cierpi!!!Stosowałam diete bez białka mleka krowiego ale objawy nadal się utrzymują!!Co mi radzicie??

iza mały jest przecudny!!

13x13 już 62 za małe ?? czym Ty ją karmisz ?? matko... a co do odkładania w dzień, to czasami odkłądamy małego do jego łóżeczka w ciągu dnia, ale często śpi w wózku na dole, albo na poduszce do karmienia :-)

Dziewczyny... jesteśmy po wizycie u pediatry... dołączamy do grona butelkowców. Pani pediatra powiedziała, że nie ma sensu męczyć małego, a w naszym przypadku ewidentnie jest problem z tolerancją mojego mleka... zdarza się to rzadko, ale zdarza, że dziecko reaguje źle na mleko mamy... mały co prawda przybiera na wadze, ale bóle brzuszka nie są warte tego wszystkiego...
Ważymy 5320 więc chyba to niezły wynik...? w ciągu miesiąca przybrał 1570, czyli wychodzi ponad 50g na dzień :-)

Hej właśnie wczoraj moja położna uświadomiła mi że mój Michaś ma skazę białkowąna 100.Robi śluzowate kupy oczywiście za pomocą czopka bo od jakiś dwóch tygodni nie umie zrobić jej sam,krostki na buzi i już schodzą na ciałko !!Masakra normalnie !!Noi oprócz tego bóle brzuszka i z przy oddawaniu gazów!!Jednym słowem zastanawiam sie nad przejściem na Babilon petit albo nutramigen bo nie mogę się patrzec jak cierpi!!!Stosowałam diete bez białka mleka krowiego ale objawy nadal się utrzymują!!Co mi radzicie??

Aniash świetnie Cię rozumiem, bo właśnie ja od kilku dni borykam się z tym problemem w dodatku mój mały nie przyswaja też białka soi. Radze Bebilon Pepti jeżeli już, bo lepiej smakuje maluchom niż nutramigen - to jest opinia mojej koleżanki, która swoją starszą córę też musiała karmić butlą właśnie na recepte, a że mała miała wtedy 4 m-ce to już rozróżniała smaki i nutramigen ewidentnie jej nie smakował :-)

witam się i ja na głównym wątku... nie yło mnie tutaj kilka dni, bo z przeprawy z małym sprawiły, że byłam wykończona... dzisiaj jest tatuś w domku, więc właśnie się zajmuje małym, a mama szaleje na necie :-)

zaraz was postaram się nadrobić

justa...to jak tak lubisz..hehe, to ja napisze tylko, że moja starsza pociecha, w nocy eksmitowala tatusia z sypialni. Przyszła do Nas mówiąc ze miala bardzo straszny sen i nie chce spac sama. We trójkę to bysmy się jakos zmiescili, ale w czwórkę (jak biorę małego do karmienia), to juz bardzo ciężko. Także tatus dostał nakaz ewaukuacji, miał co prawda jak zwykle do wyboru, salon, bądz pokój córci i niewiedziec czemu jak zwykle wybrał pokój córci:szok:. Dziwny jest bo to jej lózeczko ta takie srednio wygodne dla rosłego chlopa:-D. Ja tam napewno poszłbym do salonu. Ale cóż zrozumiec chlopa...niewykonalne;-)

wronka, nieźle... hehehe chłopa zrozumieć to chyba niemożliwe...

dziewczyny z powodziowych terenów - trzymajcie się! współczuje wam, że tak się tam u was dzieje, mam nadzieję, że woda ustąpi.

elvie ta Twoja Lenka to złote dziecko, jak ja Ci zazdroszczę... no ale widać taki mój los, że muszę się z Kubusiem nacierpieć... uroki macierzyństwa :-)

co do czerwieni, to najwyraźniej u nas małego zaczarowali... bo chwalili go jak skończył dwa tyg i od tamtej pory ma kolki... no to muszę podziękować wszytskim :-p wystawię rachunek za bebilon pepti, który teraz muszę małemu dawać :cool2:

Maonka, a Ty masz "język niemowląt" w wersji elektronicznej? Bo jak tak, to ja bym prosiła o przesłanie. Przy Mani trochę mi pomogła, ale miałam pożyczoną...

reklama
Forget 5000 to miała w tamtym tygodniu jak ja ważyliśmy -mama jej ciągle powtarza że pewnie waga się zepsuła -żeby kompleksów od małego nie miała:-);-)

Aniez fakt rozmiarówka jest różna -ja też mam większe i mniejsze 62:tak: raz chciałam jej ubrać bluzeczkę i złapałam tą z tych mniejszych:eek::sorry2: cóż... warto było spróbować... mam pajace z różnych firm i w 62 wcisnąć ją wcisnę -ale nóżek nie wyprostuje... to przecież nie o to chodzi:sorry2:

Maonka taaaaa przyjedź i spróbuj mojej nie dać drugiego cyca... czytałam o tym ale to jest nierealne... dziś nawet w dzień sprawdziłam -przebranie, jedzenie z dwóch cyców i odbicie zajęło na 28 minut... nie najada sie??? to jakim cudem śpi potem 3/4h:confused:
a to jest z poradnika "język niemowląt" właśnie go czytam -dzis czytałam o zabawach -ze bombardujemy maluchy zabawkami grzechotkami itp zupełnie bez sensu...

Wronka to jak u mnie:tak: ona je je je i nagle cyca wypluwa i ryk "dawaj drugiego"...

Kici69 karmię tym co dała natura... mam nadzieję ze teraz już odpoczniesz:tak:

Jak słowo daję -muszę ją zmierzyć... ale rośnie strasznie szybko... po 1.06 zamówię juz ubranka 74 bo znowu będzie jak z 62 -obudziłam się z 3 dobrymi pajacami:sorry2: reszta do wora poszła... teściowa moja mówiła ze Alicja strasznie długa jest.. zresztą nie wiem jak u Was ale jak ja ją trzymam do odbicia (brzuszek do brzuszka półleżąco) to już nie usiądę i nie wstanę -bo ona głowę ma nad moimi piersiami a nogi między moimi udami...

No i czekam... katar czy nie
chyba nie ma sposobu żeby zapobiegać???

Do góry