reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
hmm..... ja mam bardzo restrykcyjne poglądy co do palenia i picia w ciązy. palić przestałam prawie rok przed zajściem w ciąże, a z alko zrezygnowałam na 3 miesiące przed planowanym poczęciem. nie jestem zdewociała, ale dla mnie picie w ciązy jest niedopuszczalne i nie mówie nawet o FAS ( bo to juz w przypadku ciągłego nadużywania), ale nawet o skokach ciśnienia, które w ciązy sa bardzo niebezpieczne.
no i wychodze z założenia, ze jeżeli zdecydowałam sie na bycie matką to musze zrobić wszystko, żeby mój bąbel rozwijał sie prawidłowo i nie musiał juz w brzuszku napotykać na przeszkody i niewygody w postaci używek.

no ale każda z nas ma swoje poglądy na ten temat

), ale nawet o skokach ciśnienia, które w ciązy sa bardzo niebezpieczne.

To ja mam wręcz odwrotnie mam niższe nić normalnie jak ktos ma za wysokie to może mi troszkę oddać:-D:-D Przed ciązą się mnie lekarka pytała czy czesto mdleje i że powinnam pić duzo kawy ( a jak mnie badali byłam już po dwóch):szok:
Ja tez nie jestem za piciem w ciązy , ale jak ktoą ma ochotę na trzy łyki piwa to nie powinien sobie z tego powodu rwać włosów z głowy:tak:
Wysłałam Ci wiadomość na priv dostałaś ?

jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży, :-(
upiłam się parę razy

W poprzedniej ciąży miałam tak samo, nie wiedziałam, że jestem w ciąży i się upiłam, na drugi dzień wymiotowałam, rodzinka sobie żartowała, że jestem w ciąży, po 2 tyg okazało się, że to prawda. Do tego potem jeszcze przeniosłam 200kg kafelek bo się wprowadzaliśmy do nowego mieszkania. Nic mojej Karolince z tego powodu nie było, urodziła się zdrowiuteńka.

Teraz za to jak już byłam w ciąży, a o tym nie wiedziałam miałam wypadek: wstrząs mózgu i uraz kręgosłupa, brałam silne leki przeciwzapalne i na obrzęk mózgu. O dziecko się staraliśmy, więc przed wzięciem silnych leków zrobiłam test ciążowy był negatywny, dopiero po 1,5 tyg braniu tych leków wyszedł pozytywny, wtedy odstawiłam leki. Gin powiedziała, żeby się nie stresować bo właśnie jak tu już ktoś napisał dziecko się zagnieżdżało i to nie powinno wpływać jeszcze na nie.

To ja mam wręcz odwrotnie mam niższe nić normalnie jak ktos ma za wysokie to może mi troszkę oddać:-D:-D Przed ciązą się mnie lekarka pytała czy czesto mdleje i że powinnam pić duzo kawy ( a jak mnie badali byłam już po dwóch):szok:
Ja tez nie jestem za piciem w ciązy , ale jak ktoą ma ochotę na trzy łyki piwa to nie powinien sobie z tego powodu rwać włosów z głowy:tak:
Wysłałam Ci wiadomość na priv dostałaś ?
hej,
\
dostała i jak nic nie popsułam to nawet odpisałam ;-)

kurcze dowiedziałam się z tego ze jest nie tylko FAS ale i FASD, który polega na tym, ze dziecko wygląda na zdrowe, nie ma zmian w wyglądzie itp, a potem objawiają się straszne zmiany w psychice
opóźnienie rozwoju skłonność agresji ludzie pewnei zganiaja to na trudny wiek a nawet nei pomysla o alkooholu w ciazy

reklama
Do góry