aniez
Fanka BB :)
Na buzce, karku i ramionkach Konstancji pojawily sie male chrostki. Niektore sa czerwone, a inne w kolorze skory. Co to moze byc?
Dziewczyny- takie chrostki to może być trądzik niemowlęcy. Łatwo odróżnić od alergii, bo trądzik to pojedyncze chrostki- nie zlewają się, ale może być ich dużo, a alergia to chrostki w skupiskach zlewających się w jedną czerwona plamę, która jest chropowata w dotyku.
I trądzik jest lepiej widoczny jak dziecku jest ciepło (skóra jest nagrzana), a jak jest chłodniejsza to jest on mniej widoczny (koloru skóry)- u Bartka widać go jak wrzeszczy bo głodny i jak je (wysiłek). U Kuby alergia była widoczna non stop i to BARDZO! Także jest różnica.
Katik- z Polą rozwojowo wszytsko OK Karuzelka i mata to będzie hit 3 miesiąca! Takie maluszki nie bardzo potrafią skupić uwagę na otoczeniu dłużej niż kilka minut. Potem ten czas będzie się zwiększał- sama będziesz zaskoczona )) W sumie u Ciebie to już niedługo nastąpi i nagle będzie zupełnie inaczej- skończy się marudzenie.
Ja dzisiaj się przestarszyłam, bo położyłam Bartka na brzuszku w łóżeczku i miał rączki pod sobą i skubany tak wysoko sie podniósł, że 'fiknął' na boczek... no skubaniec- strasznie muszę go pilnować, bo na takie numery to jeszcze za wcześniej! Kubę mogłam zostawić na przewijaku i leżał i czekał, a ten jest straszny wierzgulec i nie ma na to szansy, bobym się bała, że mi spadnie.