reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Aga2010- zdjecie do paszportu Sebkowi robiliscie u fotografa czy sami?
My tez musimy zrobic do tego podejscie, i sama nie wiem jak sie do tego zabrac. Te wymogi - biale tlo, glowa prosto, oczy otwarte, usta zamknie... Heh, z Pola to niewykonalne...
No i czeka nas wyjazd do Londynu, jak sobie pomysle o tej podrozy, i staniu w kolejkach w ambasadzie odechciewa mi sie tego paszportu...
My robilismy sami. Latwe to nie bylo, ale dalo rade:tak::-) nie zapomnij jeszcze o uszach i o tym, ze musi patrzec w obiektyw:szok::-D A bedzie robic Pl czy UK?

My robilismy sami. Latwe to nie bylo, ale dalo rade:tak::-) nie zapomnij jeszcze o uszach i o tym, ze musi patrzec w obiektyw:szok::-D A bedzie robic Pl czy UK?

taaaaa, wiem . Jutro robimy podejscie, bo dzis Pola miala dzien cycka i raczek. Robimy Polski paszport, w UK nie ma obywatelstwa przez urodzenie a przez "zasiedzenie", czyli bodajze po 5 latach mozna sie starac.

KATIK I pozostałe dziewczyny z poza Polski-jak u was jest ze szczepionkami na pneumokoki?szczepicie?kurcze bo ja mam we wtorek i nie wiem co robic

Katik, Konstancja ma dwie karuzelki. Jedna, chyba taka jak Pola ma, z osmiorniczka, rybka i konikiem morskim i ta karuzelka moglaby zniknac z zycia Kostki, a ona nawet nie zauwazylaby. Choc ostantaniej nocy "szum morza" pomogl jej zasnac. Ma tez druga, zupelnie prosta, z nakrecana recznie pozytywka. I na ta karuzelke zwraca uwage. Mysle sobie, ze duze znaczenie ma rodzaj dzwieku i fakt, ze ta pierwsza buja sie z boku na bok, a ta druga - kreci. Podobno dzieci zwracaja wieksza uwage na to co sie kreci, nie buja. Mata takze moglaby nie istniec dla Konstancji - ale to dlatego, ze ktos kupil badziewie, ktore nawet Mazowieckiego zanudziloby na smierc...

Jak Kostka sie obudzi sprawdze te chrostki, mam nadzieje, ze to potowki.

Uchhh jak dobrze!!!
Mimo chłodu a właściwie zimna na dworze wybraliśmy się całą rodzinką na "majówkowy festyn" organizowany przez naszą dzielnice. Nie dość że wyrwałam się między ludzi to nie wiedziałam praktycznie że mam dzieci! Marek spał sobie w najlepsze w wózku (a muzyka jak to na festynach b. głośna) a Janek miał do dyspozycji babcie, dziadka, wujka, ciocię ... :-p A najlepsze jest to że póki głośno grała muzyka Marek spał. Jak była przerwa techniczna bo instalował się nowy zespół to Marek zaczynał sie kręcić i budził sie. Jak tylko zaczęli grać Marek znowu zasypiał znowu jak kamień :-D
Dzięki temu wyjściu naładowałam swoje towarzyskie akumulatory i znowu mogę być tylko mamą :-)

wronka sluchaj a jak wygladaja te krostki?? bo Niki tez dostal strasznych krost i tylko na buzi i nie wiem czy z tym isc do pediatry czy nie??....

Takie czerwone bardzo drobne krosteczki, cos jakby taka kaszka. Pediatra powiedzial,że to typowy trądzik niemowlecy i samo przejdzie, a jak bedzie wiecej to moge smarowac kremem alantan plus. Borys poki co ma malutko tych krosteczek.

A ja dzisiaj padnieta jestem i zaraz ide spac. Posprzatalam całą chatke, zrobilam trzy prania, ugotowalam obiad dla siebie i przebrałam pościel. Większosc tych rzeczy robiłam w asyście synka, bo cos za bardzo nie miał ochoty dzsiaj spac. I tak lezał sobie w leżaczku, a ja go tylko transportowałam do pomieszczen, które sprzatalam. Generalnie był grzeczny, ale przez to ze spal po 15 min - 30min. miał momenty mega marudzenia czym mnie wykończył:tak:. Teraz spi, ale walczył dzisja ostro przd snem, chyba ze zmęczenia.

Ostatnia edycja:
Musze zaczac spisywac pytania do Was... Od wczoraj uzbieralo mi sie kilka, a teraz mam pisac i wiekszosci juz nie pamietam!
Z tego co przychodzi mi na mysl:

- Czy Wasze dzieciaczki sa juz aktywne na matach edukacyjnych? Moja jak tam "zalega" to albo po chwili zasypia, albo sie irytuje i nie chce tam zostac ani chwili dluzej.
Pozatym ona jakos dopiero od 2 tygodni "polubila" swoja karuzele. Do tej pory reagowala tylko na melodyjke, a latajace zwierzaki jej nie interesowaly, dopiero ostatnie parenascie dni to dla niej rewelacja w lozeczku - wodzenie wzrokiem za ruszajacymi sie stworkami. USmiecha sie do nich, i nie spuszcza z oka, a jak 20 minut minie to zaczyna sie denerwowac, machac raczkami i nozkami i trzeba wlaczyc znow.
Czy to czasem nie za pozno? Czy ona sie prawidlowo rozwija?

Ja zamierzam mate wprowadzic jak Borys skonczy 3 m-ce. Gdzies czytalam,ze dopiero wtedy dziecko interesuje sie takimi rzeczmi, i dłuzej polezy. No chyba ,że tą która dostałam wczoraj, bo ona jest od urodzenia, do cwiczenia pozycji na brzuszku.
Co do karuzeli, na Borysa tez działa tylko melodyjka, reszta mogłaby na razie nie istniec. Takze z Polunia jak najbardziej wszystko jest ok:-)

-stosujecie Apthin? Jak to stosowac, po kazdym jedzeniu?I jak dlugo? A jak to sie ma do tego kwasu borowego jaki w tym jest?
nie stosuje i nie mam pojecia co to:zawstydzona/y::eek:

EDIT: juz doczytałam co to, to na pleśniawki. Ja nie stosuje, z Weroniką tez nie stosowałam i nie miała pleśniawek.

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszka zazdroszcze festynu.My poki co narazie siedzimy w domku.Pocieszam sie ze u nas tez niedlugo zaczna sie takie imprezy a ze moja uwielbia spac przy halasie wiec pewnie bedziemy stalymi bywalcami fiest.Narazie to odwiedzamy tylko sklepy.

pauli ja szczepie wedlug kalendarza i nie zastanawialam sie jeszcze nad tymi szczepionkami.
Tutaj w ogole wszystko jest jakies dziwne nawet szczepienia wypadaja w innym czasie niz w Pl:no::no::no:

aga
jak udalo ci sie to zdjecie zrobic.Ja kurcze nie moge sie dodzwonic do ambasady a tam trzeba sie umowic na dzien i godzine w celu paszportu no i mam problem a nie usmiecha mi sie jechac specjalnie zeby sie tylko umowic.Ile trzeba czekac na taki paszport?,bo w koncu bedzie tak ze nie zdazymy go wyrobic przed wyjazdem.
Do samolotu kup sobie woreczki wydaja mi sie praktyczniejsze bo mniejsze.

A u nas dzis caly dzien na cycu ile to moje dziecko moze zjesc???Ja ja chyba glodzilam do tej pory bo nigdy tyle nie jadla normalnie co godzine wrzeszczy ze glodna:szok::szok::szok:

Agnieszka jutro wielki dzien twojego szkraba.Bedziemy mieli chyba pierwszego katolika kwietniowego.Zyczymy juz dzisiaj wszystkiego naj najlepszego dla Mareczka i udanych chrzcin.

Ja lece wybudzac mojego szkraba bo trzeba kapciac a ona sobie smacznie spi.

Do góry