reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Jestem na chwilkę...
Pierwszy raz w nocy był u nas koncert:baffled: nie wiem czy to się leczą jelitka -po po koncercie pielucha wypełniła się w 3 sekundy... czy coś innego... nieważne -ważne ze było to niedługo i mała śpi.

Kwiatuszku ja mam nestatynę 3xdziennie po 1ml...

Katik buahahaha już chcesz zeby mała matę ogarniała?? a za tydzień nauczyła się czytać i pisać:-D jak Ci się uda to Alicję do Ciebie wyślę na szkolenie

Aniez dzięki za info bo Alicja ma na policzku jednym takie krosteczki -bledziutkie w kolorze skóry...

Aga medal dla Ciebie:tak: jak mała dziś w nocy płakała -po 30 sekundach wręczyłam ją S...

Kąpiel za nami, śniadanko też...

Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki bolą
:baffled: masakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut:baffled::baffled: ale ja na samą myśl o dostawieniu małej się boje:sorry2:

Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki bolą:baffled: masakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut:baffled::baffled: ale ja na samą myśl o dostawieniu małej się boje:sorry2:
ja mam podobnie. Jak mamy zaczak karmienie, to mam strach w oczach:no: pierwsze chwile karmienia mam wrazenie, ze zaraz mi Maly brodawke oderwie, ale to trwa chwile, potem jest juz ok. Podobnie jest po skonczeniu karmienia, czuje jakby mi brodawki plonely. Przechodzi po kilku-kilkunastu minutach, ale jest bardzo nieprzyjemne:-( Czasami sie zast po jakiego grzyba ja sie tak mecze, bo na butelce tez by sie wychowal i bylby zdrowy a byloby o niebo latwiej (chyba)...

mam pyt- Sebek od kilku dni ma dosyc sucha skore na glowce. nie ma calej- glownie na czubku i na skroniach. wygladato jak lupiez. zast sie co to moze byc... macie jakies pomysly?

Ostatnia edycja:
Katik ale się wystraszyłam jak przeczytałam o tym pogotowiu!! :szok: ale dobrze żę wszystko jest ok.

Ale paskudna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leje jak z cebra, zimno i w ogóle błe :-( no i z paradowania Marka w ładnych ciuszkach nici bo mi dziecko zamarznie :-( owcszem ciuszki mu ubiore ale wsadze go w poduchę niemowlęcą taką jak była za naszych czasów. Czapki tez tej nowej nie założę bo ona na ciepło jest z dziurkami - dostanie zimową :szok: polarową ...białą...
A ja to chyba w płaszczu pójdę... nie mam takiej ładnej kurtki. Jak mam to albo ciepłą zimową albo sportowe... w żakiet żaden się nie dopinam...zamarzne nie ma co :-(

Dobra zmykam bo jeszcze musze resztę ogarnąć na gotowo bo chrzciny w domu... jak to w maju... nigdzie w lokalu miejsca nie ma w niedziele bo komunie są...

Katik, wszystko dziś ok ???

Aga ale masz przystojniaka.... taki "dorosły" jest na tym zdjęciu :-)

[...
Dziewczyny...ratuuuunku. Stary mi się polamal, tzn. pierdyknęło mu coś w zebrach i jest krzywy jak ta wieża w PIzzie. Nic robic nie może, ledwo się rusza, no i efektem tego jest to,że wszystkie obowiązki spadły na mnie:-(. Normalnie mam teraz trójkę dzieci w domu:wściekła/y:. No nic tylko się pochlastac. Jakies fatum ostatnio, moja mama z nogą w gipsie a ten powykręcany...eeeech :-(

Wronka, moj to całe zycie taki połamany...ma dyskopatie i co rusz to go cos dopada... tez czasami musze wiele nadrobic sama (odbijam to sobie jak mu lepiej :-) )...takze doskonale Cie rozumiem, trzymaj sie jakos....a jak podejrzewam to najwieksze dziecko (czyli M) wymaga teraz najwiecej opieki :-) - masazyki, masci, kapiele, papu do raczki, itp.... :-) :-) :-)

a my nadal walczymy z kolkami...i u nas to sa ewidentnie kolki z mojego jedzenia...wczoraj zjadłam 3 plasterki pomidora i na obiad zrobilam ruskie (dla siebie bez przypraw i cebulki, wiec tzw mdłe ruskie :-) )...no a wieczorem, pomimo: kapieli w tummy tub, sab simplexu, herbatki koperkowej, masazu brzuszka i grzania zelazkiem - akcja byla nie do zniesienia...az mi na mozg siadlo, ze tym pierogow i pomidora zjadłam :-(...dopiero pomogła jazda samochodem - o 22 M zapakowal malego rozdarciucha do auta i zrobil mu wycieczke po miescie...no i rozdarciuch zasnal natychmiast i do 24 spal w lozeczku w foteliku, ubrany jak na spacer:p...ech....

Hej dziewczyny,
mała śpi pod okiem babci więc trochę czytanie BB nadrobiłam:-)

Katik- wystraszyłaś mnie tym pogotowiem. Dobrze, że wszystko zakończyło się pozytywnie. Mam nadzieję, że Twój mały żarłok ma się dobrze:happy2:

Wronka - współczuję, bo pewnie obsługa męża to jak dwójki dzieci;-) Oby szybko wrócił do zdrowia.

U nas dziś nie pada, więc po obiadku mykamy na spacer. Obiadek zrobi teściowa. Wczoraj była na imprezie u znajomych to dzisiaj niech nadrabia;-) Ja się do obrania ziemniaków ograniczyłam:-D

Mam to samo. Czasami jak zaczynam karmić to wyję z bólu, szczególnie prawa pierś mnie boli, z lewą jakoś lepiej. Smaruję bapanthenem, ale średnio to pomaga:-(
Najgorzej jest jak mała ma fazę i je na raty. No i jak zaczyna taką nabrzmiała pierś ssać - łapie, 2-3łyki i puszcza, po czym znowu łapie, a ja wyję:-( Po karmieniu znowu boli jak się piersi napełniają. No, ale mam nadzieję, że to wreszcie minie i się brodawki przyzwyczają;-) Poza tym jakbym miała mleko szykować i grzać to pewnie Lena dawałaby takie koncerty oczekując na jedzenie, że całą okolice by obudziła:-D

M
-stosujecie Apthin? Jak to stosowac, po kazdym jedzeniu?I jak dlugo? A jak to sie ma do tego kwasu borowego jaki w tym jest?

to lekarstwo typowe na pleśniawki...ja bym nie stosowała, jak nie ma pleśniawek....

a tak z ciekawostek to na innym forum wyczytałam, że na pleśniawki najlepszy jest mocz dziecka z pieluchy tetrowej...brrrrrr.....ludzie, kto to takie rzeczy wymysla ??????????????

Ja dzisiaj się przestarszyłam, bo położyłam Bartka na brzuszku w łóżeczku i miał rączki pod sobą i skubany tak wysoko sie podniósł, że 'fiknął' na boczek.

mały Pudzian :-D:-D:-D

Dziewczyny czy tylko mnie tak sutki bolą:baffled: masakra -fakt ze ten mały ssak jest mega silny -dziś sprawdziłam -cyca opróżnia w 6 minut:baffled::baffled: ale ja na samą myśl o dostawieniu małej się boje:sorry2:

mnie też bolą, ale tylko na starcie...potem juz jest ok...

Te plesniawki to pojawiaja sie najezyku i wtedy on jest bialy?Zagladnelam do buzki cory no i mamy bialy jezyk.Czy to to??Czy moze tylko od mleka?
Zglupialam nie wiem jak to rozroznic.

aga moja tez ma sucha glowke a bardziej to czolko i skronie.Tez nie wiem co z tym robic smaruje kremem ale to nic nie daje.

reklama
Do góry