reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Może już poruszałyście ten temat, ale nie mam czasu wertować wątków, czy możecie mi polecic jakiś laktator? boo mam zamiar kupic a nie wiem na jaki się zdecydowac by nie wyrzucić kasy w błoto. Myślę jednak o ręcznym bo na elektryczny raczej mnie nie stać.
z góry dziękuję. ;-)

a ja kupiłam Tomme Tippe za 99pln :-) na allegro :-) i świetnie się sprawdza :-)

reklama
akaata pisze:
:-)
ja swojej nie wybudzam i ciesze się jak śpi tak długo choć u mojej to rzadkość. To Paulka sie zastanawia, więc troszke Aga się pomyliłas ;-)

Jessu faktycznie... ale namotałam :-p ale to chyba przez to zagonienie przy tej mojej dwójeczce :-D Jakoś tak sie zasugerowałam... ciekawe czym ?? :-p

Kurcze dziewczyny dziś pierwszy raz jechałam sama z małą autem. Jak jeździliśmy z mężem to ja siadałam z tyłu i małą przypinaliśmy z fotelikiem na tylnym siedzeniu. Ale jak będę z nią sama jeździć to chcę ją koniecznie mieć obok. W samochodzie mamy poduszki więc nie mogę przypiąć z przodu fotelika tyłem do kierunku jazdy a nie mam pojęcia jak i czy mogę przypiąć przodem. Jak któraś tak to robi to dajcie znać bo tępa jestem. Dziś było szybkie zatrzymywanie w drodze bo niuni smoczek wypadł i zaczęła płakać. A wogóle to serce mi się krajało,że jej nie widzę jak z tyłu była.
U nas pogoda paskudna i zmienna. Jak wyjeżdzałam do mamy to było 22 st i strasznie duszno, a jak wracałam 3 godz później to było 14st i lało strasznie.
Elvie my też dziś pierwszy raz same z Mają zostałyśmy, całkiem fajnie było, jak tatuś poszedł do pracy to ja małą do łóżka wzięłam i jak zwykle zamiast spać to się wpatrywałam w moje serduszko kochane :)

Marysia868, jestem po lekturze Twojego porodu. Oj, nie zazdroszczę. Współczuję, że było ciężko, ale najważniejsze, że już jest po wszystkim i jutro Maciuś będzie z Wami. Dużo zdrówka dla Waszej trójki :-)

ja tez mam ręczny TT za 75 (czy coś koło tego) plnów i wystarcza...

a z tym Sab Simplexem to dziwne, każdy podaje inaczej...a na mojej ulotce pisze żeby podawać 4 x dziennie po 7 kropli - tylko ja mam wersję austriacką...ech, podam wg ulotki, jak nie zadziała to będziem myśleć dalej...

Za mna kolejna bezsenna noc. Probowalam przespac sie rano, ale stary mial inny plan. Postanowil robic porzadki w domu, sluchajac muzyki na ful. I do palki mu nie przyszlo, ze moze to mi i dziecku przeszkadzac...

Kwiatek, masz racje co do tlumaczeniu chlopom. Oni gorsi sa niz dzieci. Wszystko trzeba na kartce rozrysowac uzywajac kolorow, a i tak polowy nie zalapia, czesc zapomna od razu, a nastepna po chwili. I tak za kazdym razem. No i jesli sie ma zludzenia co do tego, ze chlop moze uzyc mozgu, by ulatwic kobiecie zycie, nalezy sie ich jak najszybciej pozbyc. Nalezy tez zapomniec o tym, ze samiec bedzie pamietal, o co zostal poproszony (poprosilam go zeby zadzwonil do urzedu podatkowego i imigracyjnego, celem zalatwienia kilku formalnosci, ktorych jesli sie nie zalatwi w okreslonym czasie, zostanie sie ukaranym wysokimi mandatami. Ja niestety nie nadaje sie do rozmow z niekompetentnymi urzednikami), dopoty dopoki nie przyjdzie mu zaplacic za "slaba pamiec". Ja w swojej naiwnosci ciagle wierze, albo zwyczajnie mam nadzieje, ze moze byc inaczej... Glupia jestem, oj glupia.
Co do gosposi, to tez musze sie z nia napracowac. Babka miala zwyczaj mycia naczyn cloroxem (to takie chlorowe swinstwo, ktore ja uzywam do mycia kibla) - bardzo sie dziwila, ze mozna uzywac do tego celu najzwyklejszego plynu do mycia naczyn. Gabka do naczyn umyla mi szafki i kuchenke i zrobila wielkie oczy, ze ja ta gabke natychmiast wypieprzylam - bo przeciez ciagle jest dobra. Szlag mnie trafil jak babka sciereczka lazienkowa chciala czyscic blaty w kuchni, no bo przeciez ona ta sciereczke po uzyciu w lazience wyplukala. Oczywiscie teraz juz zalapala, ze wszystko ma swoje, bardzo specyficzne zastosowanie (po uzyciu kolorowych gabek, sciereczek i miseczek), ale ciagle musze jej patrzec na rece. Nie moge jej wymienic, bo tutaj jest ciezko znalezc kogos, komu mozesz zaufac i nie obawiac sie, ze gdy zamkniesz oczy, cos ci z domu wyniesie. Istnieje nadzieja, ze juz niebawem zaskoczy co i jak, w kazdym razie z dnia na dzien jest lepiej :D

Co do laktatorow, ja uzywam reczny AVENT i jestem zadowolona :D

kittek, Agnieszka, a nie macie opcji wyłączenia poduszki od strony pasażera? bo to jest jedyna możliwość z tego co wiem na wożenie z przodu.

Moja mała dziś ma jakiś koszmarny dzień. Od 18 nie spała dłużej niż kwadrans. Oby szybko padła...

reklama
Sytuacja opanowana
Od czerwca wynajmujemy mieszkanie -parter z ogródkiem -z ogródka wyjście na plac zabaw -osiedle ogrodzone strzeżone kamery nawet na korytarzach -big Brother kurcze... portier nawet jest hehehe

No i koniec WSI!!!
Kosmetyczka 200m, tesco 150m!!!
uf

Do góry