reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

do mam które podaja malenstwom Sab Simplex (może to już gdzieś było, ale nie ma szans bym znalazła, więc proszę o radę) - jak podawać ?
tam na ulotce pisze 15 kropel przed kazdym posilkiem, ja tak podawalam ale pamietaj ze karmie co 3 godzinki, a jesli ty karmisz piersia czesciej to tak co drugi raz podawaj zeby nie za duzo...

13x13 - haha u nas to samo, mala wciaga do buzi co popadnie, ostatnio jak ja mialam na ramieniu to juz sie za moje wlosy chciala brac...

dziewczyny zakladacie dzieciom te niedrapki na dlonie?? bo u nas bez tego to ani rusz bo sie drapie, choc ma obciete paznokcie ale jakos daje rade sie zadrapnac...

akaata - ja mam od tommee tippee, nawet spoko

Ostatnia edycja:
reklama
Paulka super że już jesteście w domku i że sie dobrze obie czujecie :-)

Akaata nie wybudzaj. 13x13 ma rację. A wierz mi przyjdzie czas że zatęsknisz za 4h drzemkami twojego dziecięcia.

Chyba idzie poprawa pogody bo Marek dalej śpi. Zasnął ok 15 po jedzonku, obudził się ok 17 na kolejne i dalej kima :szok: a ja szczęśliwa jak prosię w deszcz. Mam tylko nadzieję ze w nocy pośpi.
Janka dziadek zabrał na podwóko bo w miarę ciepło jest i się dziecie moje wyszalało :-D kolejny powód do radości :-D
No i z tego całego szczęścia i radości naprawiłam karnisz nad drzwiami balkonowymi, umyłam te drzwi i powiesiłam nową firankę :-) na dziś fajrant :-p a co nie będę się przemęczać. Zostały do umycia 2 duże okna i 4 małe. Jak umyje jutro małe a potem po jednym dużym przez następne 2 dni to do chrzcin się wyrobie :-p

Ooo dziecię się budzi :-p pewnie pełny pampol...

gosia - u mnie dzis to samo, az sie zastanawiam czy nie pojde mojej corci obudzic, caly dzien przespi... budzi sie tylko na jedzonko, zje i nadal spi!! bardzo dziwne to dzis...

paulka - jesli zosia ladnie przybiera na wadze to nie wybudzaj, nie ma sensu niech spi i rosnie hihi, a z tymi rozmiarami ciuszkow to roznie jest, co firma to inny rozmiar, moja nieraz wchodzi w 56 a innym razem jest duzo za male, zakladam jej 62 i sa dobre a z innej firmy za duze.. i tak w kolko

Justa gruchy nie wkłada się do noska:no: jedyne co mozesz zrobić to przytkać ją do dziurki ale nie wkładać...

kittek ni moja siostra a siostra męża:-) dowiem się co to za nakładki ale jestem pewna że karmiła w nakładkach do końca i nawet nie wpadła na to ze można je odstawić.

kici między 3-4tyg pojawia się czasem trądzik niemowlęcy -koleżanka dziś leciała do lekarza bo myślała ze to skaza

uciekamy do kąpieli -do jutra
13x13 dzięki za info... mały na buzi ma właśnie trądzik... a na główce robi się ciemieniucha...

laski nie jestem w stanie nadrobić was a nie było mnie tylko wczoraj... :eek:
wczoraj Kubuś miał mega kolke... :eek: od godziny 16 do 21 non stop darł pyszczek... nie płakał a się darł... koszmar... byliśmy dzisiaj u pediatry... no i muszę przejść na dietę... :eek: wczoraj pozwoliłam sobie na rybe i to chyba ona zaszkodziła... albo budyń ze słodkiej bułki... w każdym razie moje dieta wygląda jeszcze gorzej... niebawem w ogóle będę żreć tylko marchewkę, suchary, ryż i makaron ryżowy... chore...

Witam ponownie;-)
Dałam radę sam na sam z Małą. Jakaś taka wyjątkowo grzeczna była, ale o 15:00 zaczęła marudzić, zaliczyłam podwójne karmienie i przewijanie i ostatecznie obie padłyśmy, więc M. jak wrócił to zastał nas śpiące w łóżku. Wstałam o 17:00 a mała godzinę później - znów nastąpiło podwójne karmienie i przewijanie, potem zawinięcie Lenki w rożek, wywiązanie kokardy i wręczenie prezentu tatusiowi:-)
Uff.. mam teraz czas tylko dla siebie:-)

Paulka90 - witaj w domu! Super, że obie z Zosią macie się dobrze!
Moja Lenka też tak długo spała, ale położna radziła co 3h wybudzać na cyca;-)
2 dni wybudzania i teraz sama po 3h się budzi, bo głodna:-)

My dajemy tylko trzy kropelki Sab Simlexu doraźnie do sciągniętego mleka i pomaga bardzo szybko, do ok. 5 minut, Mały bardzo ładnie później purka. Na ulotce pisze 15 kropel ale dla noworodka może lepiej nie dawać tak dużo.

My niedrapki dawaliśmy cały czas na początku, bo mocno się drapał, teraz Alex tylko na spacerki nosi, żeby mu łapki nie zmarzły.

Laktator polecam Medelę. Ja kupiłam używany elektryczny na allegro - super! Jest naprawdę wygodny.

Ostatnia edycja:
Może już poruszałyście ten temat, ale nie mam czasu wertować wątków, czy możecie mi polecic jakiś laktator? boo mam zamiar kupic a nie wiem na jaki się zdecydowac by nie wyrzucić kasy w błoto. Myślę jednak o ręcznym bo na elektryczny raczej mnie nie stać.
z góry dziękuję. ;-)
Ja kupiłam tani elektryczny BabyOno za 139zł. Wygląda fajnie i opinie ma pozytywne, ale jeszcze go osobiście nie testowałam. Mam jednak sporo produktów tej firmy i jestem z nich bardzo zadowolona:-)
Link:
Laktator elektryczny 2tryby pracy+ wkładki GRATIS (1026924702) - Aukcje internetowe Allegro

13x13 z mojej Lenki też taki ssak. Ostatnio nos chciała M. zjeść:-D
Dodatkowo nauczyła się łapać mnie mocno za włosy, złapie i nie chce puścić, ale do buzi ich nie wkłada tylko się na nich wspina i głowę do góry mocno unosi - rozkoszna jest:happy2:

reklama
daga, katik, dziewczyny maja racje, długo tak nie pociagniecie. U mnie jest tak jak u 13X13, T. przychodzi z pracy, przebiera się , cos zje i synus jest jego, ja wtedy albo odpoczywam, albo zajmuje się sprzataniem lub prasowaniem itd. Poźniej jest kapiel i tu, T. kąpie synusia, ja zajmuje się myciem i przygotowaniem do spania corci, następnie ja karmie synusia, T. np czyta książke córci:), odbicie synka po karmieniu i usypianie przewaznie nalezy do T.:)

Laski zrobilam eksperyment, mam ochotę dzisiaj wyjsc na solara, a co...:-):-):-)heheheh wiec ściągnęłam pokarm laktatorem (recznym TT) i przez 5 min ściagnęłam 120ml:szok::szok:, no teraz sie nie dziwie ,że synus jedząc 5-7 min tyle mi przybral:-D:-D:-D

wronka ja podobnie miałam z laktatorem TT :-) 5 min i miałam 120ml :-D i też przestałam się dziwić, że mi dziecko w 8 dni przytyło 750g :-D

Do góry