reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

oj taaaak
ja wczoraj przeżyłam apogeum swoich możliwosci
Tynek był strasznie niespokojny
cały czas jadł i wył
spanie tylko na rączkach
jak odkładałam ryk
koszmar jakis
w konsekwencji ścieliłam Hani tapczanik po popołudniowej dżemce z Tymusiem na rękach
a najlepszy był obiad
siedziałam na kanapie, Tymek wisiał przy cycu, sam go sobie podtrzymywał, nad nim trzymałam talerz z obiadem z któego jadłam ja i karmilam jednoczesnie Hanię któa stała obok
najsmieszniej było jak nie podpasował jej buraczek i mi wypłuła go na spodnie
wyszla na chwile z pokoju i wróćiła z wielkim smrodkiem w pampersie (bo Hania nosi jeszcze pampersy)
no i wtedy sie poddalam
talerz poszedl na bok i czekalismy laskawie na Głowe Rodziny
a bylo to cale 30 minut bo to juz byla 16:00
potem szybko obiad kawka i na spacer z dziecmi
a maz w tym czasie zostal sprzatac cale mieszkanie
myslalam ze noc bedzie spokojniejsza
ale maskara
Hania wyla 2 razy i mnie wolala
szlam do neij przysypialam i zaraz przychodzil i mnie budzil malzon do Tymka
dzis padam na pysk
jutro jedziemy na weekend do rodzicow
trzeba zmienic klimat
wepchnac komus dzieci chociaz na chwile na pobawienie na spacer
cokolwiek
do tego brakuje mi wyjscia jakiegos samej
Tymus konczy dzis miesiac a ja nigdzie nie bylam bez dzieci od tej pory
na zakupy chodzi maz
nie kupilam laktatora mam tylko ten avet z bpa
chcialam nawet raz zaszalec i wyjsc zostawiajac meza z bebiko ale on sie boi ze jak maly wpadnie w cogodzinny szal na cyca to on tego nie ogarnie i sie maly zaniesie albo cos...
maskara

Kamisia pracuje w banku moze Ci cos doradzi

13x13 gratuluje!!!! ten ogródek brzmi szczególnie obiecująco

kochana to widzę, że miałaś cudowny dzień... nie zazdroszczę... faktycznie przydałby Ci się jakiś wypad bez dzieci... może niech małż zostanie z dziećmi i jeszcze mame sprowadź ? to będzie czuł się pewniej a sama gdzieś wyskoczysz.

ooo kamisia pracuje w banku? jakoś mi to umknęło... :-)

reklama
Hej dziewczyny Ostatnio mało czasu mam na BB, chciałabym po nadrabiać wątki i dopiero zacząć się udzielać. Na razie najłatwiej się nadrabia maluszkowe zakupy, bo tam mało się dzieje

Kwiatuszku powinnaś dostać jakiś order za i tak anielską cierpliwość. Widzę, że opieka nad dwójka dzieci wymaga sporej cierpliwości. Ale na BB masz czas więc nie jest źle ;-)
Pocieszę Cię, że mój mąż też teraz robi zakupy. Raz udało nam się razem wyskoczyć na zakupy, wyglądało to tak, że tatuś jeździł z małą wózeczkiem, ja poleciałam do jednego sklepu po staniki do karmienia a w drugim kupowałam buty. To był mój naszybszy zakup butów, wzięłam pierwszą lepszą parę. Więc też nie zaszalałam :-):-D

Tak się właśnie zastanawiam, bo planujemy drugie dziecko, jak będę na urlopie macierzyńskim. I naprawdę podziwiam Was dziewczyny mające takie 2 - 3 latki. Jesteście the best

Potrzebuję Waszej rady odnośnie Lefaxu

Moje dziecko od ponad 2 tyg. ma kolki (potwierdzone przez lekarza). Podawaliśmy jej SabSimplex, ale kompletnie nie pomagał - dalej wyła po kilka godzin.
Od trzech dni podajemy jej Lefax i (nie chcę zapeszać tfu, tfu) jak ręką odjął...

Ten lek chyba naprawdę działa! Martwi mnie tylko jedno: moja pediatra zaleca sabSimplex, ale nie zna Lefaxu, więc mi nic nie poradziła. Ja daję jedną pompkę co jakis 3h, przed jedzeniem. Naczytałam się z necie że po odstawieniu potem jelitka dziecka nie chcą dobrze pracować bo się przyzwyczaiły do duzych dawek Lefaxu (ale to opinie z netu).

Jak Wy podajecie? Co mowią Wasi lekarze?
ja tez odkad podaje lefax to u malej kolki sie skonczyly, w sumie sabsimplex i lefax to to samo...tylko ta stezenie chyba inne...i jakis tam dodatkowy skladnik ma lefax... pierwsze slysze ze to szkodzi na jelita...kurde, ja dosc duzo tego podawalam, wczesniej sab simplex a teraz lefax, w sumie co 3 godziny jedna pompke...juz powoli to odstawiam, tak z 4 razy na dobe podaje... no nie wiem, zapytam lekarza jak bede czy to szkodzi na te jelitka czy to prawda ze lefax jakis wplyw ma...:-(

Czy tylko ja dopuściłam do tego ze na pupie mojego dziecka pojawiły się jakieś krostki:angry:
Codziennie jej sprawdzałam pupę przy kąpaniu -nic tam nie było -a wczoraj wieczorem patrzę i OOO:crazy: takie małe czerwone...
teraz się wietrzy, smaruję tym co mam w domu ale S musi kupić sudocrem...
nie wiem jak zadziałać tą mąką ziemniaczaną... na ile to zostawić...

Kurcze może to ma związek z tymi jej kupkami -brzuszek miękki a ona tak cierpi jak je robi... boję się czy to nie jest ta nietolerancja laktozy -ten śluz i taki zapach kwaśny... bosze jutro do lekarza pójdziemy

A dziewczyny -mała na szyjce ma czasami takie czerwone miejsce... czasem myślę ze to odparzenie ale to raz jest raz tego nie ma...:baffled:
Nam na takie krostki i odparzenia położna doradziął maść Alantan Plus - raz posmarowałam i zadziałało:-)

zakropilam malej wczoraj nosek tymi ampulkami woda morska i jak reka odjal!! wogole nie charczy tym nosem i slysze ze juz tam nic nie ma w srodku, choc nic nie wylecialo... chyba polknela to:baffled::-D dwa razy zakrapialam, napsikala sie i juz jest lepiej, nie wiem teraz czy nadal to podawac? jak wy to robicie? raz dziennie?

Justa podawaj w razie potrzeby lub gdy masz suche powietrze możesz czasami profilaktycznie zakropić czasami to małej śluzówkę nawilżysz.

Moja mała ma kolki od kilku dni, zaczęliśmy od Infacolu,ale chyba nie za bardzo pomaga. Muszę czegoś innego spróbować.
A i okazało się,że krostki na buzi małej to trądzik niemowlęcy. Podobno nic się z tym nie robi, ale można smarować punktowo sudocremem.
Była dziś u nas położna, Maja w ostatnie 2 tygodnie przybrała 600g :)

Witam i ja;-)
Moje złote dziecko pozwoliło nam się wyspać do 9:00:happy2:
Wstała w nocy tylko o 1:30 i 4:30 na zmienianie pieluszki i karmienie. Nic przy tym nie płakała - aż teściowa rano przyleciała na górę sprawdzać, czy żyjemy:-D
Zaraz ją ubieram, pakuję w wózek i jedzie z nami na służbę do biura. 1h muszę tam co najmniej być, żeby towar M. rozdzielić, bo się chłop w kosmetykach jeszcze średnio łapie;-) Potem M. zostanie w biurze a ja wracam i zamierzam wreszcie podłogi umyć:tak:

13x13 super, że kwestia z mieszkankiem pozytywnie załatwiona

Kwiatuszku - przeanalizuj to co jesz. Jak mi Lenka tak płakała (do tej pory 2 razy) to zawsze był jakiś powód jedzeniowy. Jak uważam na to, co jem to jest O.K. i dziecko mega spokojne jakby go nie było:-)

hej dziewczyny

jesli chodzi o fotelik samochodowy to zawsze musi byc montowany przodem do siedzienia, dopiero te wieksze sa na odwrot montowane... a co do poduszek to w kazdym aucie da sie wylaczyc, popytajcie w warsztacie. ja ciagle jezdze z mala sama autem i moja dzidzia spi, zawsze wlaczam glosno muzyke - to pomaga.

13x13 - gratuluje nowego mieszkanka, jakos mi umknelo o co chodzi ze sie przeprowadzacie...

kwiatuszek - ty mala bido, pomysl sobie ze to tylko do 3 miesiaca, potem tymus bedzie wiekszy i bedzie calkiem inaczej, glowa do gory!

a ja bylam u mojej gin na badaniu i tzw zakonczeniu ciazy... wszystko spoko, w srodku juz nie widac zszycia, wszystko ladnie wyglada i akurat mam jajeczkowanie! trzeba uwazac hihi bo znowu w ciazy to ja nie chce byc, przepisala mi tabletki antykoncepcyjne i mowi ze niedlugo dostane moje dni...
dziewczyny musimy kiedys pogadac o antykoncepcji...

A ja dzisiaj wymiękam...
Czy wasze dzieci dzisiaj też takie zmierzłe?? U mnie oboje dają czadu. Wiecznie marudzą, popłakują, jęczą, wiecznie się coś nie podoba... kurde i konca nie widać!!!!!!!!! Szału dostaje normalnie. A jeszcze mąż dzisiaj będzie baaaaaaaaaaaardzo późno... cholerna pogoda. Gdyby było ładnie to Janek wyszalałby sie na dworze i byłby spokój a tak doopa. A Marek nie pozostaje w tyle... to samo... teraz przynajmniej śpi to mam jednego mniej na głowie...

no wczoraj i u nas był jakiś wybitnie marudzeniowy dzień, karmienie jak u Kwiatuszka, 2 na raz, jak mi sie udało małego odłożyć na zmienę pampersa małemu to było dobrze, a Jerz tez sie juz zaczął niecierpliwić, że cały czas sie zajmowałam dzidziusiem, a jemu to tylko te wierszyki co pamiętam w kółko mówiłam... ale na szczęście dziś już dobrze, jeden śpi, a drugi grzecznie w foteliku karmieniowym paluszki podjada:-)

Kurcze dziewczyny dziś pierwszy raz jechałam sama z małą autem. Jak jeździliśmy z mężem to ja siadałam z tyłu i małą przypinaliśmy z fotelikiem na tylnym siedzeniu. Ale jak będę z nią sama jeździć to chcę ją koniecznie mieć obok. W samochodzie mamy poduszki więc nie mogę przypiąć z przodu fotelika tyłem do kierunku jazdy a nie mam pojęcia jak i czy mogę przypiąć przodem. Jak któraś tak to robi to dajcie znać bo tępa jestem. Dziś było szybkie zatrzymywanie w drodze bo niuni smoczek wypadł i zaczęła płakać. A wogóle to serce mi się krajało,że jej nie widzę jak z tyłu była.
U nas pogoda paskudna i zmienna. Jak wyjeżdzałam do mamy to było 22 st i strasznie duszno, a jak wracałam 3 godz później to było 14st i lało strasznie.
Elvie my też dziś pierwszy raz same z Mają zostałyśmy, całkiem fajnie było, jak tatuś poszedł do pracy to ja małą do łóżka wzięłam i jak zwykle zamiast spać to się wpatrywałam w moje serduszko kochane :)

te foteliki muszą być tyłem do kierunku jazdy

Sytuacja opanowana
Od czerwca wynajmujemy mieszkanie -parter z ogródkiem -z ogródka wyjście na plac zabaw -osiedle ogrodzone strzeżone kamery nawet na korytarzach -big Brother kurcze... portier nawet jest hehehe

No i koniec WSI!!!
Kosmetyczka 200m, tesco 150m!!!
uf

gratuluję, ale przeprowadzki nie zazdroszczę...

Paulka witaj w domku, super ze wszystko u Was dobrze!!

reklama
kittek
super wynik na wadze u Majeczki
a tak mi sie przypomnialo ze Ci zle literi wyslali na sciane z posciela doczekalas sie juz wlasciwych?

Justa
cale szczescie ze to nie prawdziwy katar
moze tez pomysl o tym nawilzaczu powietrza

Nam na takie krostki i odparzenia położna doradziął maść Alantan Plus - raz posmarowałam i zadziałało:-)
my mielismy z Hania duze problemy z odpzrzeniami bo smarowalam zapobigawczo masciami a la sudocrem i chyba naruszyly naturalna ochrone skóry
teraz odpukac Tymus ma piekna pupcie ani jednej krostki czt zaczerwienienia
a zasypuje tylko raz dziennie puderkiem
i po kapieli smaruje wlasnie tym alantanem plus dupcie i faldki
a tak przy kazdej zmianie pieluszki to niczym

mamy za to cos na buzce co kewalifikuje jako ten tradzik niemowlecy choc pewnosci nie mam
ale poobserwujemy

elvie a jesz nabial?

Do góry