reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Moje młodsze dziecie już śpi:szok::szok::szok:bez jednego piśnięcia:szok::szok::-D:-D, aż sie boje żeby nie zapeszyc....(tfu...tfu)

Ty się boisz??
A moje się samo usypia:szok: :szok: :szok:

Normalnie cyca jej dałam -trochę possała (bo najadła się o 19 a to była 20.20 po kapaniu) i zaczęła być wściekła ze jej mleko leci -co pociągnęła mocniej to ryk... nie wiedziałam o co kaman (głupia matka) -nie pasuje ciumkanie z mlekiem -smok w pychol i ciągnie bez mleka...
na rękach się wierciła więc ją sru do łóżeczka -i leży tam od 30 minut, smoka ciągnie i gapi się w dal... jak zakwęka to wiem że smok wypadł więc idę i wkładam (pytałam jej kiedy się sama nauczy go brać:-p nie odpowiedziała)

Co chwilę zaglądam do niej bo nie wiem o co chodzi:baffled: cały dzień z matką chyba ją zmęczył:sorry2:

tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć

U nas na ramieniu nic nie ma:no:

reklama
normalnie w szoku jestem - Sebek dzis prawie nie spal. Wstal o 9, zjadl. poszlismy na kontole - zeszlo sie do 11,30 a on nie spal. Po powrocie zjadl i spal moze 40 min. Potem zdrzemna sie jeszcze miedzy 16 i 17 i koniec!! gdzie te ksiazkowe 16-20godz snu?! u nas dzis bylo w sumie niecale 2. Dziwne to moje dziecko... na szczescie nie placze za bardzo, troche kweka (obym tylko nie zapeszyla). Mam nadz ze w nocy nadrobi...

mam jeszcze pyt - mnie nadal boli jak Maly sie przysysa, potem jak juz zacznie jesc to jest ok (no chyba ze sie przekreci, to czasami az mna wstrzasnie z bolu). czy to normalne? czy moze zle go trzymam? ile czasu powinno zajac takie przystosowywanie sie piersi do karmienia? co dziwniejsze, boli mnie zwlaszcza lewa piers, a jakbym zle Mlodego przystawiala, to chyba obie by to odczuly, nie? Juz sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
No i dzis smoczek jest beeeeeeeee:no: i bezposredni kontakt z cyckiem tez jest fuj.
Zauwazylam, ze jesli piers jest twarda, bo pelna mleka, Kostka nawet nie probuje jej ssac, natomiast po chwili z nakladka i zmiekczeniu cycucha, udaje mi sie Kostke oszukac :-). Bedziemy probowac dalej. Juz teraz mala ma przechlapane, bo matka wie, ze corcia jesli chce to moze...

któras tu wstawiała jakiś artykuł że jak chcesz przestawić się z nakładek to trzeba końcówke odciąć i tak karmić i tak odcinac po kawałku . Moja tez czasem się drze jak cyc za pełny i nie chce ale chwilkę z nią powalcze i je . Bo na poczatku tez sobie nakładkami pomagałam ale teraz już jest ok .

Moje dziecko chyba ma kolki .. bbuu .. dziś wyła trzy godziny . dostaje narazie bobotic zobaczymy co bedzie jutro nie dała się dziś odłozyć po 5 min był ryk , brzuch twardy prezenie nie dała sie uspokoić :( :(

Jak tylko moja Mania przypomina sobie o obecności młodszej siostry, podbiega do niej, sprawdza czy śpi i bez względu na to, czy oczy małej są otwarte czy zamknięte woła: "Mami, cyci, Nija am" - co w wolnym tłumaczeniu oznacza "Mama, szykuj cyca, Nelka chce jeść". A najchętniej to by ją chyba sama nakarmiła ;-)

A mnie na razie nikt nic nie mówi, bo są za daleko. Teściowa - złota kobieta - przez 1,5 tyg. nic nie powiedziała o tym, jak wychowujemy Manię i w opiekę nad Nelką też nie się wtrącała. Moja mama komentarzy sobie nie darowała, ale ją już nauczyłam się ignorować. Także cudowne rady na razie mam odpuszczone :-D

łooo matko, juz myslalam ze tu nigdy nie trafie... tak z zaskoczenia nas przeniesli :-):-):-):-)

pieczarkowa to nie bo grzyby sa bardzo ciezkie i wprowadza sie je do diety na samym koncu
serio? ja juz pieczarki podsmazane wcinalam 2 razy, a w niedziele zrobilam poledwiczki z prawdziwkami, i Polusia raczej bez widocznych problemow...

jak tak czytam na tamtym watku o kolkach Waszych Skarbow, o placzu, prezeniu sie, lekach jakie Wasze Maluszki juz musza jesc, o dietach, niejedzeniu pokarmow i innych to Bogu dziekuje za moja Polusie, ktora (odpukac) kolek nie ma, wiekszych problemow z brzuszkiem brak, czasem tylko w nocy przed kupa zaczyna stekac i jeczec, a w momencie ulzenia sobie albo puszczenia baczkow widze ulge na jej buzce.
Dzieki niej moge jesc prawie normalnie, faktycznie jest kilka potraw ktore ewidentnie jej nie podeszly, ale jednak jest zlotym dzieckiem pod tym wzgledem i naprawde na wiele mi pozwala.

Aga2010 to zupelnie normalne, ze cie sutki bola. Przejdzie. Mnie do lez ten bol doprowadzal przez prawie dwa tygodnie. Te wypryski, ktore u wiekszosci kobiet sa brodawkami, mialam pokryte strupkami. A jak Kostka sie przyssawala, to ja wbijalam palce w oparcie fotela - i teraz tam sa slady... I tak jak dziewczyny radzily: gruba warstwa Bepanthenu na sutki, cycki na wierzch i duza dawka cierpliwosci.

Musze wyprobowac ten sposob z odcietymy koncowkami

reklama
powiedzcie mi jeszcze czy po tych szczepionkach wasze maleństwa miały gorączkę - zastanawiam się czy nie kupić czegoś na zbicie goraczki (można coś podawać 6tyg maleństwu?

Do góry