reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczyny mój synuś miał małego pryszczyka na nóżce w okolicy pachwiny. dziś patrze a tam taki 0,5 cm ropiniak! co to jest i co z tym zrobić??? help!
nie chce straszyc ale u nas w rodzinie dziecko mialo takie cos
byl to pecherzyk wypelniony woda i wyszlo na to ze to byl objaw skórny gronkowca zlocistego na którego czesto choruja noworodki i niemowleta
wiec radzilabym to szybko komus pokazac

reklama
kattik na nabrzmiałe piersi (nadmiar mleka) najlepsza jest zamrożona kapusta - znaczy sie liście kapusty - zamrażasz je a następnie okładasz biust - gorączka (ciepło) schodzi biust jest miekszy i nie robią się zastoiny (guzki) - położna w szpitalu mi tak kazał robić i to naprawdę działa a miałam tak nabrzmiały biust że nie mogłam się dotknąć.

a herbatka laktacyjna to maksymalnie dwa razy dziennie

mnie kapucha w ogole nie pomogla jeszcze gorzej sie po niej czulam... mnie na nawal tylko laktator pomogl.

hej dziewczyny w niedzielę Natalka odbyła pierwszą wycieczkę z noclegiem poza domem pojechaliśmy do prababci 80km za Białystok i o dziwo przeżyliśmy ten wyjazd z małym uszczerbkiem na moim zdrowiu psychicznym. Dobijają mnie te cudowne rady babć:angry::angry::angry: źle ją trzymasz, ona jest głodna może masz słaby pokarm, ubierz ją cieplej bo ma zimne ręce, nie wychodź na podwórko bo wiatr duży, owijaj ją sztywno w kocyk bo kręgosłup zmarnujesz i nogi jej prostuj wrrrrrrrrrrrrrrr i jeszcze milion tego typu uwag przecież to cholery można dostać w końcu się wkurwxxxx i powiedziałam babci że te rady może i były dobre ale 60 lat temu i że miała swoje 5 minut przy trzech swoich córkach a teraz niech pozwoli że sama zadecyduję jak wychować SWOJE dziecko :angry:
wiem co czujesz
u mnie była ostatnio babcia bez zapowiedzi
tzn z zapowiedzia taka ze z kims sie zabiera przy okazji i bedzie za 2 godziny, skad ja tam odebrac i ze zostaje na noc
pomogla kobieta, pierogów mi nalepila ale co sie nasluchalam to moje...
caly czas slyszalam ze mam mu dac butle bo on glodny i mnie zamorduje jak bedzie na tym cycki wisial a babcia karmila piersia ale trzeba bylo w pole do roboty chodzic i wtedy dzieci butle dostawaly i jakos przezyly
po drugie kto to slyszal by nie dac wody z cukrem dziecku
to na gazy sie daje i juz
po trzecie jak moze dziekco poduskzi nie miec?
powiedzialam ze ma nie miec a za chwile patrze a maly ma rożek zwiniety pod glowa
w nocy tez mi go wziela niby zeby zagadac jak plakal a potem mi powiedziala ze tak dobrze mu sie przysnelo bo na podusi
no i w kólko slyszlam:
"posluchaj mnie dziecko ja Ci dobrze mowie, z Hania tez mnie nie sluchalas ale posluchaj...."
nie wiem gdzie sie o to zapytac więc pytam tutaj. laseczki jakie my możemy jeśc zupy oprócz rosołu i krupniku???....bo juz nie wiem co mam jesc:crazy::-(
ja tez mysle ze jedzenie nie moze byc az tak krzywdzace dla dziecka
rozumiem ze wzdymajace rzeczy typu fasola groch kapusta
no i kwasne
i surowy ogórek np. i uczulajace: cytrusy, orzechy, czekolada, w niektórych przypadkach ten nieszczesny nabial (ale to bym tylko w skazie bialkowej wykluczyla)
a tak poza tym to jakies lekko smazone cos czy normalna zupa ze smietana to przesada zeby nie jesc
mnie sie wydaje ze jak juz sa takie kolki to dieta niewiele zmieni
ja jem krupnik, rosól, pomidorówke mozna tylko slaba zeby nie byla za kwasna no i na slaba szczawiową mam dzis chec, buraczkowa jak najbardziej mozna
pieczarkowa to nie bo grzyby sa bardzo ciezkie i wprowadza sie je do diety na samym koncu

znaczy się.... barszczyk????
zrób sobie normalną warzywna w sensie
miesko
ziemniaczki
marchewka
pietruszka seler
i dodaj pokrojonego buraczka
zapraw słodka smietanka albo i nie
zasyp koperkiem
i taka jest bardzo smaczna

a jesli chcesz typowy barszczyk to nie dawaj czasem octu jak juz to odrobine kwasku cytrynowego

wiem co czujesz
u mnie była ostatnio babcia bez zapowiedzi
tzn z zapowiedzia taka ze z kims sie zabiera przy okazji i bedzie za 2 godziny, skad ja tam odebrac i ze zostaje na noc
pomogla kobieta, pierogów mi nalepila ale co sie nasluchalam to moje...
caly czas slyszalam ze mam mu dac butle bo on glodny i mnie zamorduje jak bedzie na tym cycki wisial a babcia karmila piersia ale trzeba bylo w pole do roboty chodzic i wtedy dzieci butle dostawaly i jakos przezyly
po drugie kto to slyszal by nie dac wody z cukrem dziecku
to na gazy sie daje i juz

taaaa, ja o tym polu tez czesto słysze. Jak to my teraz dobrze mamy...bo kiedys to kobieta dziecmi sie ajac musiala i w plou robic...i nie narzekala....:wściekła/y::wściekła/y:

hej dziewczynki

melduję że żyję:-)

oj nie nadrobię Was:-( niestety ostatnie pare dni mam wyjęte zupełnie z życiorysu- cały czas na cycu, a jak mamy te 10 min przerwy to sie muszę Jerzem zająć i nawet nie mam kiedy kompa włączyć

Waniliowa trzymam kciuki za Ciebie i Idke!!

miłego dnia!!

Olapop, to było od razu, jeszcze w szpitalu. Miałam chusteczki i linomag do pupy. Po 2 dniach pupa była czerwoniutka w grudkach cała. Zaczęłam myć pod wodą, dzień na sudocremie i zeszło. Potem wróciłam do linomagu, a chusteczki odstawiłam i jest ok. A po oliwce bardzo podobny wygląd miał brzuszek, ale tu pomogły 2 kąpiele w krochmalu i wszystko zeszło.

reklama
Dziewczyny- potwory chciały mnie dzisiaj wykończyć, ale mąż (złoty człowiek, obdarzony anielską cierpliwością) jednego odtransportował do łóżka, a drugiemu wetknął w buzię smoczek i kazał spać!!! I chłopaki poszły w kimono :-D:-D:-D

Bartuś ma plan, że będzie spał na cycu... a ja mam wahania czy dawać mu smoka, bo on tak słabo przybrał w dwóch pierwszych tygodniach... ale mąż stwierdził, że woli dokarmiać butlą i mieć żonę w domu niż w wariatkowie... Qrcze, gdzie ja tego człowieka znalazłam, to sama nie wiem ;-)

Do góry