reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam:)
karola, super, moje gratulacje!
My właśnie z olbrzymią nadzieją jedziemy na ktg, mam nadzieję nie wrócić ale to się okaże...
Zdrówka dla waszych pociech, niech tak nie chorują! Pozdrawiam.

reklama
HEj dziewczyny, napisze pewnie nie na tym watku co trzeba ale mam duzy problem z wkladkami laktacyjnymi. Co mozecie polecic? Potrzebuje jakies dobrze chlonne a nie drogie bo ilosci jakie teraz zużywam są ogromne.
Bede wdzieczna za odpowiedz

baby ono zdecydowanie. na allegro znajdziesz 60szt za 21pln. to nie jest zła cena a są naprawdę chłonne.

agnieszka patent z butelką rewelka...!!

13x13 mój też dzisiaj w dzień bez smoka się nie obchodzi, a w nocy smoka w ogóle nie potrzebował... bardzo ciekawe...

generalnie ta noc była trudniejsza niż wcześniejsze. Mały zasnął u siebie i spał 3h więc super, ale później... spałam z nim u niego w pokoju 1,5h odłożyłam do łóżeczka... minęło 20 min i ryk... no więc cyc i znowu w kimę... minęły znowu 1,5h do łóżeczka i powtórka... tym sposobem zabrałam go o 6 do nas do łóżka bo już na tej polówce u niego to mnie plecy bolą...

Justa nie wiem czemu przestałaś karmić, muszę doczytać. Pamiętam,że też używałaś tych nakładek. Ja muszę ich używać bo mam zbyt płaskie brodawki. Ćwiczę ze strzykawką, mam nadzieję,że mała nauczy się ssać bez nich.
Błagam powiedzcie, że nakładki nie spowodują,że stracę pokarm. Tak gdzieś czytałam,że to mogą powodować.
We wtorek zadzwonię do poradni laktacyjnej i poproszę o pomoc.

A może macie jakieś rady na płaskie brodawki. Myślałam o zakupie tego korektora brodawek (chyba niplette)
Zielona mi położna kazała je wywijać tak trochę na drugą stronę i kciukiem i wskazującym wywinąc je na brodawce, tak się lepiej zasysa.
u mnie chyba wlasnie te nakladki to spowodowaly, nie mialam juz mleka za duzo, mala sie nie najadala, albo nie wiem, ciagle plakala, wypluwala te nakladki a one w srodku suche byly, jakby nie mogla ciagnac ich... nie wiem...a poza tym to strasznie lapala powietrze przez to i dostala kolki i bole brzuszka, jak przestalam ja karmic to sie polepszylo, najpierw sciagalam laktatorem i butelka jej podawalam, a potem zaczelam dokarmiac...

moje dziecko tez tak samo jak wasze dzidzie ma nieraz przyspieszony oddech, jak spi tez, no i to samo co 13x13 napisala tez u nas wystepuje hihi, dodam jeszcze ze moja charczy...
smok u nas tez w dzien a w nocy nie potrzebuje, ja wyczuwam jak ona ciagnie smoka, jak glodna jest to slychac jak cmoka tak mocno ssie tak jakby ciagnie, a jak najedzona jest to tak lekko sobie go ssie albo po prostu ma w buzi.

Niestety w drugiej dobie zaczęły się jakieś problemy z brzuszkiem i wzięli ją na obserwację. W środę przyszły wyniki badań i okazało się że niestety złapała tego cholernego paciorkowca ale pytanie skąd????? Mnie badania przed ciążą wyszły ujemne ale teraz powtórzyli badania i zobaczymy. Najgorsze że większość faktów wskazuje na szpital.... nic czekamy na wszystkie wyniki i zobaczymy ale ja już mam dość. Przez to świńswto Mała ma bardzo duże problemu z brzuszkiem. Boli ją okropnie a ja nie mogę nic zrobić, patrze jak się męczę i ryczę razem z nią. Dziewczyny mam już dość szpital mnie tak dobija że nie potrafię się cieszyć z macierzyństwa tak jak bym tego chciałą i jak wiem że potrfaiłabym gdybyśmy już były w domu... Mój M zakochany w córce po uszy:)
Nic uciekam może uda mi się zobaczyć pózniej co u was bo od wczoraj mam net-M mi przywiózł, z resztą mam już tu prawie pól domu:eek:
Miłego pięknego dnia kwietnióweczki niestety mnie zostaje podziwiać wiosnę tylko przez okno:-:)-:)-(
o jej, biedna malutka kruszynka, pewnie tez bym caly czas plakala, ale kingunia glowa do gory, musisz byc silna, wytrwalosci ci zycze i zeby jak najszybciej sie skonczyl ten bol brzuszka u malej

karola - super! serdecznie gratuluje

Ostatnia edycja:
qrcze jest fantastycznie
pierwszy raz od dawna czuję freedom!!! :-):-D:-D:-D
mężul wyszedł właśnie z dwójką na spacer
jestem sama ech
i gdyby nie to że mam do ugotowania zupę (już 13 a ja dopiero mam czas gotowac)
no i górę prasowania
to było by wonderfull :tak:
a poza tym tak w skrócie
jesteśmy zasmuceni bo nikt nas nie chce odwiedzić w ten weekend
ani rodzice ani teście
a tym samym nikt nam nei pomoże i nie odpoczniemy ani na sekunde
bo dzieciaki dają popalic
ja sie nigdzie nie wybieram bo uwazam ze Tymek za maly na wyceczki z noclegiem a bez noclegu sie nie oplaca jechac
niech chociaz miesiac skonczy
a poza tym ja nie doszlam jeszcze do siebie
u mnie chodze w ciazowych spodniach ale to miasto i jak wyjde to sie nie przejmuje a u rodzicow i tesciow wszyscy mnie kojarza i nie chce byc komentowana

jesli chodzi o Tymusia to wczoraj myslalam ze odpoczne przespie sie czy cos
bo maz pojechal z Hania na wies na caly dzien do mojej babci
a tu guzik
caly czas mlody dawal czadu
darł sie w niboglosy
byl tylko cyc, kupa chwila noszenia, cyc... i od nowa Polska ludowa
sa dwa powody:
albo kolki albo sie nie dojada
nie wiem
dalam mu plantex duo ale nie wypiaj wszystkiego
juz nad butla nawet myslelismy
kurcze jak to jest z kolkami czy dziecko wola wtedy jesc co chwila czy wrecz przeciwnie nie je?
a moze to wzdecia :-(?

moja mamusia oczywiscie zadzwonila do mnie jak maly sie darl i zamiast mnie pocieszyc to powiedziala w nerwach: "pewnie wpieprzasz co popadnie a dziecko teraz brzch boli!!! co ty dziecko jestes? pierogów sie nażarłas ruskich a babcia tam cebule przesmazona daje do srodka!!" no i sie rozlaczylam
nie ma to jak wsparcie ze strony rodziców :)
zjadłam pare tych pierogów
ale babcia zrobila ich prawie z 1,5 kg mąki a dodala jedna cebule
myslicie ze to az taki odzwiek ma w malym?
nie dajmy sie zwariowac

Znaczy tak jak myslalam, na plasko ;)

Kwiatku, w naszym klimacie inne wozki sie nie sprawdzajja, tylko spacerowki. Mam taka, ktora sie rozklada, a ona wtedy wyglada jakby taka gondole miala. U nas teraz 35º, wiec w gondolce z prawdziwego zarzenia, Kostka by sie ugotowala.
no to rzeczywiscie
fajnie masz non toper opalenizna i to oryginalna a nie solara :)

Moja przyspiesza oddech, sapie, stęka, warczy, ziewa, śmieje się, beka, puszcza bąki, pręży się, napina, piszczy... i takie różne dziwne dźwięki wydaje;-)
mój też
dzieci przeżywają wszystko przez sen
mają sny i raz płaczą raz się smieją
moja mama zabobonnie stwierdzila ze niemowlętą śni sie cale życie które je czeka i stąd ten repertuar emocji

ja tylko na sekundke się witam
moja cierpliwosc sięgnęła zenitu , chodze wśiekła jak osa, wszystko mnie denerwuje, krzycze na R bez powodu,
nie moge na siebie juz patrzec, nic nie moge zrobic bo nie mam siły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ja się pytam ile można??????!!!!!!!!!!!!!!to juz jest przesada!!!!
42 tygodnie juz czekam na to moje dziecie a ona sie nie moze zdecydowac:-(
mam nadzieje ze niie czeka do 15 maja na swoje imieniny bo tyle to ja juz nie wytrzymam.....

Paulka kochana nie denerwuj się... Na pewno doczekasz się Zosieńki! to jest nasze kwietniówkowe najbardziej wyczekiwane maleństwo...

Dostałam eski od elvie - piszę tutaj bo to nie z porodówki :-D

pierwszy sms rano:
Hej my nadal w szpitalu :-) jutro powinni nas wypisac, bo wszystko ok. Lenka duzo cyca i duzo spi, a jak nie spi to oczami wszystko zwiedza i robi smieszne miny przy tym. Dzis zwymiotowala z przejedzenia, taki zarlok :-) Czy jakas pierwsza majowa Kwietniowka już urodzila? Sciskamy Was mocno

odpowiedziałam kto się rozpakował, wtedy jeszcze wiedziałam tylko o izie, nie zauważyłam reszty :eek: ale już ją doinformowałam :-)
drugi przed chwilą:
Super! Fajnie, ze mamy kolejnego bobaska na swiecie :-) A jak Paulka? Ona chyba najdluzej po terminie... Trzymam kciuki za Nia i Zosienke, by sie juz mogly tulic bez konca. A Lenka sle calusy dla Kubusia i innych Kwietniowkowych przystojniakow.

odpisalam, że Paulka nadal w dwupaku. no i że Lenka będzie łamaczką serc :-)

reklama
dziewczyny czy wy prasujecie ciuszki zawsze po praniu ?? bo szczerze to ja nie... ale mały nie ma żadnej wysypki, ani nic... mam funkcje w pralce łątwe prasowanie, więc ciuszki są praktycznie niepogięte... :eek: no ale nie mam naprawdę kiedy to zrobić... i jeszcze sesja mi się zbliża i muszę zacząć się uczyć... masakra jakaś...

Do góry