reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny, ktore uzywaja tych cholernych oslonek na sutki do karmienia. Czy one tez Wam spadaja? A moze macie jakis magiczny sposob na przyklejenie ich do ciala... Mnie juz diabli biora, a bez tego badziewia Konstancja nie moze sie przyssac.
wiem co czujesz, ja dlatego skonczylam karmienie piersia, ciagle spadaly te nakladki durnowate, dziecko sie denerwowalo a juz nie wspomne ile powietrza nalykala sie przez nie i tylko problemy z brzuchem i kolki...ja przed kazdym karmieniem jeszcze raz oplukiwalam je w goracej wodzie i wysuszalam to wtedy sie nawet trzymaly przez pierwsze minuty...

No i mam jeszcze jedno pytanie. Jak wychodzicie z maluszkami w spacerowkach, to jak macie oparcie - na plasko, czy tak by miec maluchy w pozycji polsiedzacej (blizszej siedzacej niz lezacej)? Ja sie zastanawiam, czy jak wsadze Konstancje do wozka na siedzaco, to zrobie jej tym krzywde, czy nie.
lepiej na plasko, taki maluch nie powinien byc w pozycji polsiedzacej zbyt dlugo, chyba max 2-3 godziny gdzies czytalam, bo patrzylam ile w maxi cosi moze siedziec a tam jest taka dziwna pozycja...

reklama
Jestem :-)
moje dziecię też ma majówkę -dziś spaliśmy do 9:tak: mała wstała o 10 -godzinkę pogadała z tatą -później wstała po 14 i po 18... do 20 się gapiła w dal i teraz nocny sen...
A rodzice mieli cały dzień dla siebie -obejrzelismy "Alicję w krainie czarów" i "furię",

Zważyliśmy wczoraj małą -waży 4kg:-p w 2 tygodnie z 3318 na 4 kg jest ok??
jeśli tak to juz Jej nie będę wybudzać w nocy -jak śpi 4h to zawsze Ją budzę bo się martwię ze nie je:baffled:

Powiedzcie mi kiedy mija ten najgorszy czas malucha??? o którym wszyscy mówią? że normuje się wtedy spanie jedzenia itp... j

Justa
najprościej iść do lekarza po leki -niestety laktacja się rozbujała i może warto poradzić się fachowca? żeby sobie nie zrobić krzywdy...

Zielona
no możesz zrobić małej kuku -takie maluchy jeszcze tylko leżą -i to jest dobre dla ich postawy... nakładek nie używam więc nie pomogę...

Kingunia
mam ten sam problem... jednym cycem karmię -z drugiego leci, przecieka mi wszystko -ilości wkładek jakie idą są faktycznie powalające... ja kupiłam w tesco zwykłe -bez wzorków -gładkie, bo te wzorki mnie drażnią..

Uciekam do męża;-):-)
Miłego wieczorku

HEj dziewczyny, napisze pewnie nie na tym watku co trzeba ale mam duzy problem z wkladkami laktacyjnymi. Co mozecie polecic? Potrzebuje jakies dobrze chlonne a nie drogie bo ilosci jakie teraz zużywam są ogromne.
Bede wdzieczna za odpowiedz
ja jesems uper zadowolona z wkładek wielorazowych z aventu
są trzy pary czyli 6 sztuk i woreczek do którego sie je wklada zeby wyprac
wedlug mnie sa chlonne i nie przyklejaja sie do piersi
kupilam za niecale 40 zl ale piore i uzywam non stop

zielona
nie za szybko na spacerówke?:sorry:

Justa- szałwia jest super :tak: pij regularnie i faktycznie lekko odciągnij, jak piersi nabrzmieją- tyle tylko, żeby poczuć ulgę. Są też tablety na zahamowanie laktacji- u nas to się po to chyba do gina idzie, nie wiem jak jest z tym u Was, ale zadzwoń do swojej położnej.

13x13- świetny wynik wagowy :-D ja bym nie wybudzała... 2-3 miesięczne dzieci się 'normują' no poza tym robią się ciekawskie i nie chcą już tylko jeść i spać. Więc w dzień obserwują, mniej jedzą zazwyczaj w nocy lepiej śpią, bo są wymęczone intensywnym dniem.

Zielona- najlepiej zupełnie na płasko!!!!!!!!!!

Kingunia[/B] mam ten sam problem... jednym cycem karmię -z drugiego leci, przecieka mi wszystko -ilości wkładek jakie idą są faktycznie powalające... ja kupiłam w tesco zwykłe -bez wzorków -gładkie, bo te wzorki mnie drażnią..

To pod drugi cycuch podkladaj sobie szklaneczkę :-) zaoszczędzisz sporo wkładek a w razie czego możesz to odkapane zamrozić ;-)

13x13- świetny wynik wagowy :-D

ja bym nie wybudzała... 2-3 miesięczne dzieci się 'normują' no poza tym robią się ciekawskie i nie chcą już tylko jeść i spać. Więc w dzień obserwują, mniej jedzą zazwyczaj w nocy lepiej śpią, bo są wymęczone intensywnym dniem.

O dzięki :-)
co do normowania się dziecka ja nie narzekam -dziś obudziła się 6 razy:eek: w tym 2 razy sami Ją wybudziliśmy... oby jej się nie zmieniło -jest raczej regularna:tak: w nocy mogłaby dłuzej spać -choć dziś 1 raz 4h spała (nie 3-3,5)

To pod drugi cycuch podkladaj sobie szklaneczkę :-) zaoszczędzisz sporo wkładek a w razie czego możesz to odkapane zamrozić ;-)

heheh śmiej się śmiej
Trzeba było zobaczyć Alicji minę jak złapałam cyca w "kanapkę" zeby jej do pycha włożyć a tam mleko trysnęło jej w twarz:-D nie wiedziała czy w locie łapać czy ktoś ją atakuje:-D :-D :-D jej zdziwienie -bezcenne...
W nocy jak ma dłuzsze przerwy w ssaniu cyce mam jak kamienie:eek: z jednej się najada i śpi 3-4 h a druga puchnie w tym czasie i czekam na następne karmienie...
matka polka:-p

No i mam jeszcze jedno pytanie. Jak wychodzicie z maluszkami w spacerowkach, to jak macie oparcie - na plasko, czy tak by miec maluchy w pozycji polsiedzacej (blizszej siedzacej niz lezacej)? Ja sie zastanawiam, czy jak wsadze Konstancje do wozka na siedzaco, to zrobie jej tym krzywde, czy nie.

Tylko na płasko bo można dziecko krzywde zrobić nie wolno sadzać jak nie siedzi :)

Justa- szałwia jest super :tak: pij regularnie i faktycznie lekko odciągnij, jak piersi nabrzmieją- tyle tylko, żeby poczuć ulgę. Są też tablety na zahamowanie laktacji- u nas to się po to chyba do gina idzie, nie wiem jak jest z tym u Was, ale zadzwoń do swojej położnej.

13x13- świetny wynik wagowy :-D ja bym nie wybudzała... 2-3 miesięczne dzieci się 'normują' no poza tym robią się ciekawskie i nie chcą już tylko jeść i spać. Więc w dzień obserwują, mniej jedzą zazwyczaj w nocy lepiej śpią, bo są wymęczone intensywnym dniem.

Zielona- najlepiej zupełnie na płasko!!!!!!!!!!

he he chciałabym cie zobaczyć jak karmisz a z drugiego zbierasz .. wyższa logostyka he he

Znaczy tak jak myslalam, na plasko ;)

Kwiatku, w naszym klimacie inne wozki sie nie sprawdzajja, tylko spacerowki. Mam taka, ktora sie rozklada, a ona wtedy wyglada jakby taka gondole miala. U nas teraz 35º, wiec w gondolce z prawdziwego zarzenia, Kostka by sie ugotowala.

reklama
Dziewczyny muszę ponadrabiać ten wątek bo to skarbnica informacji.

Tak jak Kwiatuszek polecam wkładki wielorazowe, ja używam ich na zmianę z tymi jednorazowymi. Fajniej je się nosi i można zaoszczędzić.

Justa nie wiem czemu przestałaś karmić, muszę doczytać. Pamiętam,że też używałaś tych nakładek. Ja muszę ich używać bo mam zbyt płaskie brodawki. Ćwiczę ze strzykawką, mam nadzieję,że mała nauczy się ssać bez nich.
Błagam powiedzcie, że nakładki nie spowodują,że stracę pokarm. Tak gdzieś czytałam,że to mogą powodować.
We wtorek zadzwonię do poradni laktacyjnej i poproszę o pomoc.

A może macie jakieś rady na płaskie brodawki. Myślałam o zakupie tego korektora brodawek (chyba niplette)
Zielona mi położna kazała je wywijać tak trochę na drugą stronę i kciukiem i wskazującym wywinąc je na brodawce, tak się lepiej zasysa.

Do góry