reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się na chwilkę :)
Malutka śpi, ja cały czas nie mogę uwierzyć,że mamy taki cud przy sobie. Patrzę na nią i łzy szczęścia mi lecą. Tak cudownie jest być mamą. Każda sekunda od urodzenia małej jest piękna.

Salamandra potwierdzam, bycie mamą to niesamowite uczucie.
Kingunia współczuję przedłużającego się pobytu w szpitalu. Ale najważniejsze jest jej zdrówko i to,że możecie być razem. 3mam kciuki abyście szybko wróciły do domku.

3mam kciuki za nierozpakowane aby jak najszybciej spełniły się wasze marzenia o tuleniu maluszków :)

Zmykam do łóżeczka, kolorowych snów mamusie i wasze szkraby :)))

reklama
13x13 mi też się zdarza wystrzelić małej w twarz i skutecznie ją oślepić hehe ale co zrobić jak ciśnienie w cyckach sięga zenitu mogłabym pewnie ośmioraczki wykarmić

no i niestety po 2 tyg spokoju i sielanki zaczęły się koleczki, aż mi serce ściska jak mała zaczyna płakać i się pręży brzuszek jej twardnieje ehh

a i mam jeszcze pytanie do was czy wasze maluchy mają momentami przyspieszony oddech jak śpią ??

Witam was kobietki. Nie wiem czy wy wiecie ale ja juz jestem rozpakowana. Pisałam do agatki ale chyba wam nie przekazała.
W dniu 27 kwietnia o godzinie 11.55 urodziła się nasza mała królewna zuzia:-) ważyła 2800 i mierzyła 49cm. Dostała 10 punktów.teraz jesteśmy w domku i uczymy się siebie nawzajem;-).niunia jest przesłodka i najukochańsza na świecie:-)

ehhh, ja to mam szczęście... Przed szpitalem Młoda chorowała, po tygodniu bez rezultatu dostała antybiotyk, a ja poszłam rodzić. Dzień po powrocie ze szpitala M dostał 40 st. gorączki i przez 3 dni nasza sypialnia była jego izolatką. Dziś Mania znów gorączką, innych objawów na razie brak. Oby Nelki nic nie wzięło... Jak nie urok to...
Dobrej nocy

Kittek, ja karmie juz z tymi nakladkami 3 tygodnie i na niedobor pokarmu nie narzekam. Nie wiem skad sie wzielo stwierdzenie, ze ich uzywanie prowadzi do zaniku laktacji. Jedynym powodem, ktory w zwiazku z ich uzyciem, przychodzi mi do glowy, a ktory moze prowokowac klopoty z laktacja, jest niekonczacy sie stres. To badziewie nie chce sie trzymac, spada lub przesuwa sie, a poza tym dziecko sie strasznie rozleniwia. Jak tylko podam Konstancji piers bez nakladki (bo jakims cudem pojawila sie chocby na chwile brodawka), mala probuje ssac, ale po sekundzie wypluwa i placze - prawdziwa brodawka nie jest tak dluga jak ta sztuczna (nakladkowa)... No i dupa zbita, nici z ssania bez silikonu. Poza tym moje dziecko czasem bardzo lapczywie zabiera sie do ssania, przez co wciaga pol nakladki do buzi, trzeba to wyciagac, mala sie zlosci, ja sie stresuje i tyle tego.
Nie mam zamiaru jednak zaprzestawac karmienia. Nie po to cycki pompowalam w poszukiwaniu chocby najmniejszej kropelki mleka, by teraz przestac karmic. Musze tylko cos z tym badziewiem wykombinowac. Juz nawet przez jakis czas przyklejalam je plastrami, dzialalo, tyle ze mi przy okazji zrywalo naskorek. Metoda, ktora opisalas niestety nie dziala, a moze nie wiem jak ja poprawnie zastosowac...

13x13 ja się wcale nie śmieje bo wiem o czym mówisz. Sama tak karmię od początku. Z jednego cyca Marek dostaje (często prysznic bo wypluwa sutek jak mu za bardzo leci i wtedy wszystko w mleku łącznie z Markiem, ze mną i podłogą - raz nawet kot dostał prysznicem :-D :-D) a drugi cyc w szklankę :-) Musze wstawić takie zdjęcie na zamknięty to zobaczycie. I wbrew pozorom to wcale nie jest trudne :-)

[Po kąpieli po sniadanku z piwkiem w ręku:-)
hehehe
robię eksperyment -nie wypiłam karmi wczoraj wieczorem i cyce przez noc nie były tak załadowane mlekiem -wypiję teraz i zobaczymy czy w dzień będzie więcej pokarmu -jeśli tak to moja zasada "zero alkoholu przed 12.00" legnie w gruzach;-)

Mała śpi -tzn przysypia z tatusiem -co jej smok wypadnie to zadyma i afera:laugh2: zastanawia mnie jak to jest ze całą noc bez smoka śpi -czasem cały dzień bez niego jest spokojna -a czasem po prostu bez niego nie wytrzyma 5 sekund:sorry:

aha dziewczyny jak poznać że dziecko ssie smoka bo jest głodne??
tzn -może nie chce i się złości bo nic nie leci?? staram się małej nie dawać smoczka tak 2-3h po karmieniu bo zbliża się jedzonko -daję tylko jak wiem że nie może być głodna...

a i mam jeszcze pytanie do was czy wasze maluchy mają momentami przyspieszony oddech jak śpią ??

Moja przyspiesza oddech, sapie, stęka, warczy, ziewa, śmieje się, beka, puszcza bąki, pręży się, napina, piszczy... i takie różne dziwne dźwięki wydaje;-)

Ostatnia edycja:
moje dziecię też ma majówkę -dziś spaliśmy do 9:tak: mała wstała o 10 -godzinkę pogadała z tatą -później wstała po 14 i po 18... do 20 się gapiła w dal i teraz nocny sen...
A rodzice mieli cały dzień dla siebie -obejrzelismy "Alicję w krainie czarów" i "furię",

no złote dziecię :-)

13x13

tak, moja też tak ma, i jeszcze inne cuda robi, o których 13x13 wspominała "-)

Mówisz masz :-)
Wstawiłam na zamknięty zdjęcie jako dowód :-)

Agnieszka, jesteś boska ! Nobel za pomysłowość :-)

reklama
Ulanka- to witam w klubie :( Kubula dzisiaj dostał gorączki, zalał się katarem a w promocji ma kaszel... Mąż to samo :((( My z Bartusiem się trzymamy- mam nadzieję, że ja mam przeciwciała i maleństwa nie weźmie. No ale teraz wiem skąd ostatnio to marudztwo u Kubusia- on zawsze jest taki przed chorobą, a ja nie powiązałam faktów. Myślałam, że jest Smerf Maruda, bo tak się objawia zazdrość. No i teraz mam wyrzuty sumienia :(((

Kittek- super, że już jesteście razem :)

Karola- toś nam zrobiła niespodziankę- gratulacje :)))

Do góry