reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczyny powiedzcie mi o co tu chodzi, przestalam karmic mala, i jak to zrobic zeby juz nie miec pokarmu i zeby nie balaly cycki? trzeba cos brac jak sie chce to zakonczyc? dodam ze juz nie mam pokarmu, odciagalam wczoraj ostatni raz -udalo sie 20 ml, dzis juz nic nie odciagam, ale cycki mnie bola, ale nie sa nabrzmiale czy cos... trzeba wogole cos robic, czy po prostu przeczekac sobie i tyle?

reklama
czesc dziewczyny, ja tylko na chwile, bo Maly dzis jakis marudny. od rana nie spal:szok: drzemal moze 3 razy po 10-15 min i to tyle:eek: On nawet 2 tyg nie ma, wiec chyba za wczesnie na takie niespanie, co? poza tym co godz glodny jest - tak mysle, bo jak go do piersi przystawie, to je i je i je i najesc sie nie moze, az sie biedak krztusi czasami tak lapczywie je:-( Za wczesnie chyba na kryzys laktacyjny, nie? oj ciezko widze dzisiejsza noc...
a wracajac do tematu glupich pytac o placz dziecka, to ja dodam jeszcze jedno: "a dlaczego on spac nie chce?" :wściekła/y:Jakbym wiedziala dlaczego nie chce i co mu przeszkadza, to bym cos z tym zrobila, zeby mu ulzyc, nie?!:angry:

Co do wkładek to ja sobie chwalę te z rossmana babydream. Pakowane po 30 w kartonik, cena ok 6 zł.

aga2010 twój też taki marudny dzisiaj?? Mój pobija dzisiaj rekordy!! TO chyba ta pogoda a właściwie niepogoda...

Justa kurcze wiesz że juz nie pamiętam jak to było z końcem karmienia Janka... ale tabletek ani nic nie brałam. Nie pamiętam żeby mnie piersi bolały. Możesz pić szałwię. Nie dość że zmniejsza laktacje i w końcu ją hamuje to działa przeciwzapalnie. Na pewno nie zaszkodzi

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ktore uzywaja tych cholernych oslonek na sutki do karmienia. Czy one tez Wam spadaja? A moze macie jakis magiczny sposob na przyklejenie ich do ciala... Mnie juz diabli biora, a bez tego badziewia Konstancja nie moze sie przyssac.

dziewczyny powiedzcie mi o co tu chodzi, przestalam karmic mala, i jak to zrobic zeby juz nie miec pokarmu i zeby nie balaly cycki? trzeba cos brac jak sie chce to zakonczyc? dodam ze juz nie mam pokarmu, odciagalam wczoraj ostatni raz -udalo sie 20 ml, dzis juz nic nie odciagam, ale cycki mnie bola, ale nie sa nabrzmiale czy cos... trzeba wogole cos robic, czy po prostu przeczekac sobie i tyle?

Justa pij herbate z szałwi kup sobie i wypij od razu ze dwie sztuki i przez kilka dni po kilka dziennie . Ona hamuje laktacje bardzo skutecznie ( wiem bo przerobiłam temat przy szymku ) jakby piersi bolały to odciągnij ale tylko odrobinkę żeby przestało boleć . Polecaja też obwiązywać piersi bandażem ale ja tego nie stosowałam więc się nie wypowiem .. ale szałwia naprawde jest skuteczna .a zrobić coś musisz bo możesz sobie bidy narobić :)

No i mam jeszcze jedno pytanie. Jak wychodzicie z maluszkami w spacerowkach, to jak macie oparcie - na plasko, czy tak by miec maluchy w pozycji polsiedzacej (blizszej siedzacej niz lezacej)? Ja sie zastanawiam, czy jak wsadze Konstancje do wozka na siedzaco, to zrobie jej tym krzywde, czy nie.

reklama
A nam się pogoda poprawiła popołudniem i się wybrałam z brzucholem na urodzinowego grilla przyszłej szwagierki. Podjadłyśmy sobie karkóweczki z tzacykami i ogóry małosolne, mniami... Wiem że niezdrowo ale nie mogłam sobie odmówić bo jak urodzę to tylko pomarzyć mi zostanie o takim jedzonku... Miałam nadzieję że po spacerku Zosia ruszy ten mój brzuch ale chyba jej tam dobrze... ech, jutro 11dni będzie więc może coś zadecydują po ktg, tak bym chciała tą moją dziewuszkę mieć już na rękach:)

Do góry