reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć kobietki , to chyba odtąd będzie mój ulubiony wątek...
nie nadrobie tego wszystkiego wstecz więc wybaczcie jak będę się powtarzac
moja kluseczka właśnie sobie śpi, więc mam chwilkę
ogólnie jest ok- poznajemy się nawzajem i co dzień mam więcej wątpliwości czy wszystko z małym ok
naszym największym problemem jest niestety przystawianie do cyca- ja mam jakieś chińskie sutki, a mój mały tak szaleje jak czuje cyca ze nie możemy się zgrać, wynikiem czego są straszne czkawki.
Muszę wypracować jakas technikę bo teraz i ja i on się męczymy....
a tak poza tym to martwi mnie że Antonio cały czas kicha - mam nadzieje ze to nie jest objaw przeziębienia
ajj...mam jeszcze masę wątpliwości ale czasu mało-chociaż moje dziecie śpi już 3 godziny i nie chce mu się wstawac....no cóż nadrobi w nocy, a ja tymczasem idę go powoli wybudzać bo czas kąpieli niedługo...
aaa i jeszcze jedno co ubieracie dzieciaczkom w domu? bo ja mam dylematy ze albo mu za goraco albo za zimno
heeellllp:-D

reklama
ogólnie jest ok- poznajemy się nawzajem i co dzień mam więcej wątpliwości czy wszystko z małym ok
naszym największym problemem jest niestety przystawianie do cyca- ja mam jakieś chińskie sutki, a mój mały tak szaleje jak czuje cyca ze nie możemy się zgrać, wynikiem czego są straszne czkawki.
a tak poza tym to martwi mnie że Antonio cały czas kicha - mam nadzieje ze to nie jest objaw przeziębienia
ajj...mam jeszcze masę wątpliwości ale czasu mało-chociaż moje dziecie śpi już 3 godziny i nie chce mu się wstawac....no cóż nadrobi w nocy, a ja tymczasem idę go powoli wybudzać bo czas kąpieli niedługo...
aaa i jeszcze jedno co ubieracie dzieciaczkom w domu? bo ja mam dylematy ze albo mu za goraco albo za zimno

kochana, czkawki tak samo jak kichanie są normalne.

co do ubierania. mój w domu ma jedynie bodziaki i skarpetki no i pod kocykiem leży, no ale to wszystko zależy ile masz stopni w domu. U małego w pokoju jest od 21 do 24 stopni jak słonko przygrzeje przez okno. a tak to pamiętaj że co do ubierania jest zasada tyle warstw co Ty plus jedna. no chyba, że jest to środek lata, na dworze 30 stopni bezwietrznie, wtedy oboje możecie mieć tylko jedną warstwę na sobie :-)

a to o której Ty kąpiesz małego ?? nie za wcześnie ?

HEj dziewczyny, napisze pewnie nie na tym watku co trzeba ale mam duzy problem z wkladkami laktacyjnymi. Co mozecie polecic? Potrzebuje jakies dobrze chlonne a nie drogie bo ilosci jakie teraz zużywam są ogromne.
Bede wdzieczna za odpowiedz

ja póki co wypróbowałam wkładki laktacyjne BabyOno, Tommee T (chyba tak się pisze), Johnsona...
BabyOno i Tommee Tippy polecam, każda osobno zapakowana w woreczek i się do sutków nie przyklejają :szok::szok: i w miarę chłonne ....zabij ale nie pamiętam ile kosztowały :-(
a Johnsona są grubsze, nieco mniejsze, może bardziej chłonne, ale mi się do sutków kleją, co mnie do szału doprowadza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale chętnie poczytam opinii innych mam, może jest jeszcze coś lepsiejszego...

Cześć dziewczyny!!
My od czwartku w domu i jak na złość bez internetu. Stęskniona za Wami i bardzo ciekawa czy już wszystkie jesteśmy PO :-) ale to dopiero ogarnę jutro na spokonie. BARDZO MOCNO WAS POZDRAWIAM.
P.s. Macierzyństwo jest stanem rewelacyjnym, choć pełnym wyrzeczeń. Cudownie być matką :-)

może podaj wode koperkową bo tego się daje mało więc się nie dopaja

no teg plantex duo też się daje tylko 50ml to jest ziołowe właśnie koperkowe głównie. Dlatego pediatra poleciła. Powiedziała, aby to użyć zanim się zdecydujemy na farmakologiczne środki typu esputicon

wody sie podaje chyba łyzeczke z tego co pamietam :)

wkładki super sa z chicco ale nie sa najtansze niestety . mam tez z tesco marki tesco jak na cene 6.99 za 30 szt to nie sa złe. pakowane po dwie w woreczki

Kamisia- kicha, bo oczyszcza nosek- to normalne. Martwić się zacznij jak zobaczysz katar i mały będzie miał problemy ze ssaniem (bo ciężko ssać i oddychać z katarkiem).

Monia- nie da się UTUCZYĆ :-D przekarmić jest dość łatwo :-D:-D:-D Generalnie jak karmisz piersią i dziecko dużo przybiera, to nie ma co się martwić :-D

Kinguunia- zgadzam się z Monią- Johnson się klei :wściekła/y: no masakra jakaś- a z Kubą używałam i było OK- oni chyba coś z technologią zakombinowali :wściekła/y::wściekła/y: Bella lepsza a tania. Generalnie mi najbardziej pasuje Gerber, bo jest cieniutki, ale Bella chyba chłonniejsza.

Bartuś rano postanowił cycać co chwila :-D Mam nadzieję, że nadrabia braki wagowe, bo żyję w stresie, żebym nie musiała go dokarmiać!!! Generalnie wczoraj bez problemu ściągnęłam 100 laktatorem więc pokarm jest... Nie ulewa... No ja nie wiem, co on z tym robi... Ale słodki jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I chyba generalnie najedzony, bo jak jest niedojedzony to kwękoli. W środę go zważymy i się zobaczy co dalej.

witajcie Mamuśki....

cycamy i cycamy od rana i konca nie widać...wczoraj pogoda była piekna, wiec Haniolek cały dzień na dworze spedził - spala w nocy elegancko....
a dzis dooopa - pada deszcz i wieje - jak to zwykle w weekend, wiec siedzimy w chałupie i marudzimy okropnie....

jak tam nasze wytrwałe nirozpakowane ? jak sie czujecie ?

Monia- może we Wrocku dzisiaj takie ciśnienie :-D Mój też cycał od rana (tzn. od 7:30) do 13:00. Na szczęście z jedną godzinną drzemką i kilkoma leżakowaniami w łóżeczku (tak po 20-30 min.). Ale potem padł! Wstał o 15:00 nawtykał się na maksa i o 16:00 znowu padł :-D Też lubię siedzieć z chłopakami na dworze, bo mnie wtedy głowa nie boli :-D

Cześć dziewczyny!!
My od czwartku w domu i jak na złość bez internetu. Stęskniona za Wami i bardzo ciekawa czy już wszystkie jesteśmy PO :-) ale to dopiero ogarnę jutro na spokonie. BARDZO MOCNO WAS POZDRAWIAM.
P.s. Macierzyństwo jest stanem rewelacyjnym, choć pełnym wyrzeczeń. Cudownie być matką :-)

Super post :-D

My jutro mamy wizytę (wizytację) teściowej, bo mąż 3. maja ma urodziny i mamusia musi przyjść... Murzynek upieczony, kawa, herbatka i inne soczki... Na więcej niech nie liczą, bo mi się nie chce :-D A pojutrze mój brat ze szwagierką- na szczęście są na diecie, bo w sierpniu się ślub, więc woda im wystarczy (hehehe).

kichanie to normalka u malusich, takze nie przejmuj sie, nie jest chory.
ja ubieram w domu body a na to pajacyka i skarpetki do tego. albo kaftanik i spioszki. ogolnie zawsze zakladam na gore dwie warstwy... mala ma 21 stopni w pokoju i jest ok.

reklama
HEj dziewczyny, napisze pewnie nie na tym watku co trzeba ale mam duzy problem z wkladkami laktacyjnymi. Co mozecie polecic? Potrzebuje jakies dobrze chlonne a nie drogie bo ilosci jakie teraz zużywam są ogromne.
Bede wdzieczna za odpowiedz
ja mam od tommee tippee, baby ono, takie ze szpitala dobre - nie wiem jaka marka... wszystkie nowe i nie potrzebuje ich wogole, jak chcesz to ci przesle wszystkie, tylko nie wiem ile by przesylka kosztowala bo to by duzy kartonik byl, ale jak chcesz to sie dowiem, daj znac.

Do góry