reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ze słodyczy to zjadłam dwa ciasteczka, ale to już po wystąpieniu problemów... czekolada tylko biała... no i zjadłam kilka landrynek... HELP ME !!
póki co wyeliminowałam nabiał... zobaczymy jak pójdzie.

Ja wcale nie jem słodyczy.. ponoć nei są dobre... u nas lepiej po wyeliminowaniu nabiału i podaniu kropelek (więc tak naprawdę nie wiem co pomogło) ale czekałam 3 dni na efekty... i są. Ogórek raczej nie -ja jem parę plasterków do kanapki -z pomidorem ostrożnie...
Ważne jest to ze do mleka to nie idzie od razu -jak już pisąłam to jest 3-5 dni więc poczekaj tyle i podawaj esputicon 2x2krople

[/B]My na brzuszek niestety nie możemy, bo ten cholerny kikut jeszcze trzyma

U nas mała na brzuszku od początku była -z kikutem czy bez -Ona uwielbia spać na brzuchu:baffled: a ponoć nie wolno -ale co Jej poradzę -raz dziennie pozwalam

kobieto ja na przekąskę więcej wciągam!!! ciągle coś ciamkam

Dziewczyny, czy Was też ciagle wszyscy pytaja czemu Wasze dzieci płaczą?

Ja odpowiadam "bo jej płaczno":-) albo "za tatusiem/babcią ma taką buzię" (zależy ko pyta);-)
nie stresuję się tym bo wszyscy widzą ze nie wpatruję się w Nią tylko masuję obracam okręcam głaskam -a czasem po prostu musi poryczeć -płuca przewietrzyć...

Kiedy to dziecię wstanie -na spacer chcę...

reklama
czesc dziewczynki, nie było mnie tu tydz czasu- bo nie mialam dojscia do neta.
u nas wszystko oki. maly grzeczny, zarłok tylko straszny.
widze ze ktos tu korzysta z ostatniej szansy na ur w kwietniu :) Elvie 3 mam kciukasy
pozdrawiam i lece pocztac co u was

Jezzzzuuuu!!!!- Jak to czytam to nie wierzę- miałam Wam właśnie napisać co się u mnie działo wczoraj- ale już nie musze bo właśnie to opisałaś!!!!- Dokładnie tak samo miałam- myślałam już że dizś rano do lekarza pojedziemy bo nie wiedzieliśmy co się dzieja- prawie cały dzien nie spała, mało jadła i się darła niesamowicie! Aż nagle o północy trochę zjadła i zasneła wreszcie na 6 godzin! A dziś spokój!- tzn teraz wieczorem znów kwęczy i coś ją brzuszek boli ale to u nas smutna norma, ale wczorajsza histeria nas wykończyła!
Justa- to chyba tak musi być...tul, kołysz, puszczaj wodę w kranie, suszarka, odkurzacz itp ;) wiem co czujesz, ale uszy do góry- jutro minie ;)
no dokladnie tak jak mowisz, w nocy juz lepiej spala, nie plakala, a dzis tez juz lepiej, ja sama nie wiem co z tymi maluchami, wszystkie bole brzuszka maja czy jak? ja sie jakos martwilam ze moze ona ma cos w gardle, ze ja przelyk boli jak polyka mleko albo co? ja juz nic nie wiem

mam dokładnie to samo... już drugi dzień... dzisiaj mamy wizyte kontrolna to spytam lekarza co z tym zrobić... serce mi peka jak widze ze go boli... :-(

aaaa plus u nas jest po ten straszne ulewanie nawet ponad godzine po jedzeniu... martwie się :-(
to napisz koniecznie tutaj co lekarz powiedzial:tak:

moje dziecie to niejadek i nie chce spac tak jak wasze, przespi gora 3 godziny ale najczesciej tylko dwie, i je z butli gora 80 ml, co wszyscy mowia ze za malo, ale lekarz mi powiedzial ze mam tego nie liczyc i sie stresowac sie bo mala dobrze przytyla...

dzien dobry;-)

ja wlasnie jem snidanie:eek: bo moje dziecie laskawie usło:sorry: i nadrabiam zaleglosci z calego dnia:tak:

my zdazylysmy juz zrobic zakupy i zaliczyc spacerek, wyprac sterte ubran i pieluch, a za zakretem czai sie zelazko i inna sterta ubranek i pieluch do wyprasowania:baffled:

3mamy kciuki za Elvie i czekam na wiesci o Lence :-)

buziaki

Meldujemy się po 3h spacerku.
Zosia zjadła dwa cycochy i się rozgląda

Annaoj kce starszak trochę czasu potrzebuje, żeby się z nową sytuacją oswoić. Najważniejsze że już w komplecie w domciu jesteście

Elvie rzutem na taśmę załapała się na kwiecień:tak:

Lecę pranko rozwieszać a potem drugi spacerek po Oluśkę do przedszkola

cześć mamuśki, melduje się z domu- wczoraj wóciliśmy
jesus, nie wiem od czego zacząć bo wiem że zaraz będe musiała kończyć bo moja kluseczka nie daje szans na zrobienie czegokolwiek
ja czuje się dobrze -jestem pozszywana wzdłóż i wszerz podwójnym haftem kaszubskim:zawstydzona/y:oojj....poród u nas równióteńkie 5 godzin-szczegóły opisze później
niestety chroniczne wykończenie i bra snu powodują że wszystko doprowadza mnie do płaczu. w szpitalu było strasznie mały wogóle nie spał a ja z nim. Cały czas płakusiał i na chwile uspokajał się przy cycku a potem znowu afera.
Dziś w nocy przespał w ciągu prawie 2.5 godziny , a teraz kima od prawie 1.5 więc mam nadzieje że mu się wszystko normuje...
problem mamy taki że ja nie potrafie go przystawić do cyca a on nie potrafi zakumać jak chwycić brodawkę:szok:i wtedy nerwy mamy oboje a mi z cyców leci jak z kranu
no i martwie się bo mi kupek nie robi ....ma dziś 5 dobę a zrobił tylko 3 kupki- ostatnią w srodę w szpitalu a tak to tylko purta- nie wiem co z tym zrobic- a pewnie dlatego jest taki niespokojny:-:)-:)-:)-:)-(
jak znajdę chwilę popiszę więcej , ale jeśli któryś maluszek ma tez taki problem z wypróżnianiem poradźcie co robicie

reklama
Do góry