reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny... może i najgłupsze pytanie jakie można zadać ale co tam...
jak często zmieniacie pieluchę??
tzn moje dziecię przy przebieraniu drze sie wniebogłosy:baffled:
przebieram ją między jednym a drugim cycem ale ona je 8 razy na dobę...
W nocy wypada 2 razy przy karmieniu
to nie za mało?
mam ją wybudzać do przebierania?
przecież Ona mnie zakrzyczy:-D

Wiem -dziwne pytanie jak na 2 tygodnie obcowania z dzieckiem ale jakos tak wcześniej nie zastanawiałam się nad tym -skoro moje dziecię woli pełną po brzegi pieluchę od przebierania:baffled:

Ja zmianiam jak słysze kupe :) ale jak np. śpi a zrobi i spi dalej to nie budze. Bo potem by zasnąc nie mogła . dobrą ma skóre i nie ma nigdy nic czerwonego nawet jak się wyśpi z tą kupą więc luzik

jakie ziółka polecacie na lakctację?
lepsze granulki czy te zaparzane?

jeśli chodzi o żółtość mojego synka to położna mnie dziś uspokoiła że nie jest bardzo żółty tylko trochę i na piersi ma prawo tak wygladać do 6 tygodnia więc wyluzowałam
i powiedziała ze na razie nie muszę sprawdzać tej bilibrubiny
przynajmniej jeden problem mniej

kikutek nam odpadł pępuszek ładny ale jest ryzyko przepuchlinki pępkowej i mamy często leżeć na brzuszku

mój Tymuś dał dziś czadu
cały dzień skubaniec nie chciał leżeć w łózeczku ani spac tylko cyc lub noszenie na rączkach

Tymek jak wznieca alarm to sprawdzam nasępujace rzeczy:
- czy chce jeść
- czy ma mokro
- czy chce się odbić lub puścić bączki

jak ma zafajdaną pieluchę to jest tak samo rozdrażniony jak z głodu

przypomniala mi się pierwsza wizyta u ortopedy z Hania
lekarz ja pochwalil ze wszystko pieknie i ze nawet widac jąderka- wtedy pierwszy raz sie dowiedzialam ze dziewczynki tez maja jąderka :) tylko jakoś w biodrach i jak je widac to dobrze
co do bakterii w moczu
to rozumiem Cie jak nikt
jak Hania miala 5 miesiecy to miala bakterie Ecolli i spedzilam z nia prawie 2 tyg w szpitalu, antybiotyk dostawala przez kroplówki, a po tygodniu wrocilismy znów na prawie dwa z zapaleniem płuc które załapała w tymże szpitalu, bo dziecko na tej samej sali było chore a niby taka segregacja jest według chorób
w kazdym badz razie chcialam powiedziec ze pobieranie moczu u dziewczynek to masakra
no u Ali to jeszcze nie bedziesz miala problemu ale taki kilkumiesieczny bobas to juz gorzej
a roczna dziewczynko to w ogóle masakra
trzeba bardzo dobrze wydezynfekowac okolice intymne (gdy dziecko kopie i sie rzuca)
potem nakleić woreczek tam gdzie trzeba tak zeby sie nie odkleil i zeby nie dotknac jego obrzezy
a potem modlic sie by wiercenie dziecka nie sprawilo ze sie woreczek odklei bo caly rytual od nowa
my musielismy długo co miesiac to robic
teraz tez by sie przydalo ale póki Hania nie zechce korzystac z nocnika to jest to dla mnie awykoalne bo taki dwulatek to sobie tak latwo nie da tam majstrowac

Starsze dziecko lepiej napoić porządnie postawić w wannie umyć co trzeba i puścic wode . Jak sika nałapać w normalny pojemnik . Woreczki to raczej dla maluszków

reklama
Izus, a myslalam dzis o Tobie, ze poszlas do szpitala, myslalam ze od razu Ci jakies oxy podepna...

Kobitki tak mi Was zal.... juz tak malo na placu boju Was zostalo, trzymajcie sie dzielnie! Jeszcze tylko kilka dni, i na pewno bedziecie swoje Maluszki tulily. Przytulam kazda z Was i sle buziaki w brzusie.

No niestety odeslali mnie do domu

agawkl współczuję Ci że tak Ci małą przegrzewają... a niby stara szkoła uczyła, że chłód jest lepszy... a tutaj proszę dwie Ci się trawiły co przegrzewać lubią :eek: moja mama przyjeżdża z Francji w niedzielę... no ale ona na szczęście z tych co wolą zając się obiadem niż radzić jak dzieci wychowywać.

katik no ja po tej aferze z chustami bałam się kupić i nosić małego... ale wczoraj własnie dzwoniła do mnie koleżanka, która ma pół rocznego synka i też sobie chwaliła... no i teraz się waham... heh...

Moglabys dac namiary na tego lekarza? :tak:

no jasne :-) mówisz i masz jest to Ortopeda (jest tam jeden) Warszawa Wesoła ul. Kilińskiego 50 tel: 22 773 53 63 Zapisy na maj będą 28-29 kwiecień (pan doktor wtedy podrzuca swój grafik na maj bo normalnie pracuje w centrum zdrowia dziecka - ponoć świetny specjalista)

Katik, własnie dzisiaj mi położna powiedziała o tym ciemiączku, zapomniałam sprawdzić... ja nadal mam pamięć jak w ciąży :eek:

Cześć kochane!
Ja tylko na chwilkę. Wróciłam własnie ze szpitala. Maja jest w szpitalu, mogę z nią być od 6 do 22. Leży pod lampami od wczoraj.
Mam nadzieję,że jutro bilirubina zmniejszy się i zabierzemy ją do domu. Rano jadę do szpitala, ale noc bez niej będzie ciężka.
Wronia pisała abyśmy poszli do dyrektora i załatwili miejsce w szpitalu za opłatą. Oczywiście próbowaliśmy,ale bez skutku.
Moja koleżanka z sali i wiele innych jest w takiej samej sytuacji.
U nas w szpitalu cyrki, 14 łóżek wolnych na porodówce,ale nic załatwić się nie dało.

O porodzie napiszę później. Z ciekawostek to urodziłam dokładnie w dzień terminu. O 21 zaczęły się małe skurcze, o 3 w nocy byłam w szpitalu i o 10.25 urodziłam.

Zmykam śnić o naszej kochanej niuni.

Buziam i odezwę się jutro, trzymajcie kciuki za to abyśmy jutro przywieźli Maję do domku :)

Witam Was wszystkie

Gratuluje nowym mamom, niesety nie doczytam dziss kto.

W sobote wrocilam ze szpitala, gdzie we wtorek 20.04 przez cc urodzilam coreczke Nadie. Miala 4 kg i 50 cm, jest grzeczna i spokojna. Jak na tak malenkise dziecko spi b dlugo w nocy bo od 2 do 7 zwykle.
Jestem b szczesliwa, jestesmy juz w domku od 3 dni, wiec powowlutku sie organizujemy, teraz czekamy na przyjazd babci z Polski.

Pozdrawiam

Witam babeczki -moje dziecię coś kwęka i stęka... brzuszek Ją boli...

Dziś do pediatry na 17.40 później zakupy jakieś

A ja do wagi sprzed ciąży mam 2,5kg... strasznie to szybko leci... zastanawiam się czy to ma wpływ na pokarm? i czy w końcu przestanie spadać waga czy muszę więcej jeść -choć wydaje mi się ze ciągle coś ciamkam...

reklama
dzieczyny, czy z waszych Malenstw tez takie ssaki? bo moj moglby wogole piersi nie opuszczac. Nie bardzo wiem co z tym zrobic, bo nie chce mu dawac smoczka, ale nie wiem czy bede miala wybor, bo on ssie wszystko: kocyk, pieluszke tetrowa, raczki, co tylko ma w zasiegu buzi... a przeciez nie moge go przystawiac do piersi co 5 min:zawstydzona/y: boje sie ze od smoczka znieksztalci mu sie odruch ssania piersi:-( Jakies sposoby macie moze?

Do góry