reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam:-)

Katik, gratulacje zapięcia jeansów;-) szybko wracasz do talii... oby tak dalej... no i widzę, że powoli wracasz do zakupów:-)

Nocka była nawet przyjemna, szczególnie, że rozpoczęta miłymi przytulankami z A... zaliczone jedno wstawanie do łazienki... było tak ciężko iść, że myślałam, ze macica mi wypadnie...taki ucisk... poza tym właśnie zjadam śniadanko i czytam... ciekawe czyja dzisiaj kolej:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
ciekawe czyja dzisiaj kolej:rofl2:
[/FONT]

moja nie... juz wczoraj myślałam ze cos z tego będzie, ale wszystko szybko przeszło, pożniej w nocy pocieszyłam się śladami krwi w śluzie, dopóki do mnie nie dotarło ze po badaniu to norma:-( i tak sobie czekam dalej:-) mam takie głupie wrażenie ze młody zrobi sobie z rodziców jaja i wylezie akurat w niedzielę... ehhhh

Katik gratuluję dopięcia się w przedciążowych jeansach!!

Witajcie Dziewczyny!

My po nawet dobrej nocce jedyne to obudziłam się już przed 6 i spać nie mogłam już a co najbardziej mnie przestraszyło to to że Mała się ruszać nie chciała. Dopiero przed chwilą dała się przekonać kinder bueno. Oj uparciuch z niej straszny, a sen to chyba po tatusiu ma bo nie przeszkadzało jej ruszanie, dotykanie itp.

Katik gratuluje dopięcia spodni:-) Kiedy u mnie tak będzie...:-D

Ewka widzę że oaza spokoju:-) ale jak krew się pojawiła ja bym dobrej myśli była u mnie nawet po badaniu(a ostatnio miałam dwa w ciągu jednego dnia) nic z tego...

Witam się i ja, oczywiście nadal w dwupaku
Noc nawet dobra, rano jeszcze trochę gardło mnie bolało i drapało, ale po tantum jest ok, więc mam nadzieje, że chorubsko przeszło.
Poranne przytulańce z mężem zaliczyłam, ale nic się nie dzieje. W sumie to ja sobie już termin wybrałam;-);-), między 23 a 25 bym chciała, zobaczymy czy mnie dziecię posłucha.
Jedyne co mnie martwi i mam pytanko - jak długo łożysko może być dojrzałości III stopnia, żeby nie zaczęło się coś złego dziać? Jest jakiś termin??

Ewa
podziwiam Twój spokój. Ja bym już pewnie zamarudziła wszystkich, a Ty light.

Katik gratuluję!! Szybko Ci idzie, dopiero trzy tygodnie z haczykiem.

Annaoj, oto co znalazłam:

"Łożysko w miarę upływu czasu ciąży zmienia swą budowę, dojrzewa czy też, jak mówią niektórzy, starzeje się. Zmiany te polegają na odkładaniu się w tkance łożyska złogów włóknika i wapnia. Jest to widoczne w badaniu USG, w którym określa się stopień dojrzałości łożyska na I, II lub III, zależnie od jego wyglądu. To oczywiście bardzo niedokładny sposób oceny łożyska, jednak duża ilość złogów może pogarszać jego funkcję. Dokładniejszą ocenę funkcji, czyli wydolności łożyska, umożliwia badanie przepływów krwi w tętnicach pępowinowych. Ważna jest również ilość płynu owodniowego. Jeśli przepływy i ilość płynu owodniowego są prawidłowe, sam wygląd łożyska nie stanowi problemu i nie powinien być przyczyną wcześniejszego skierowania do szpitala. Warto jednak powtarzać co tydzień badanie USG z przepływami."

A w którym tygodniu miałaś III stopień... cieszę się, ze ze zdrówkiem już lepiej...

Ewka, no Ty po terminie, więc niedziela wchodzi w grę... a ja też nie chciałabym urodzić w tym dniu tygodnia... mam przykład siostry niedzielnej:-p:laugh2:

Magda C. - jak śluz krwisty to przepowiadam, że wyrobisz się przed weekendem:-)

Nawet nie wiesz jak bym chciała.

Wczoraj po tygodniowej przerwie znowu mi się skurcze pojawiły. W nocy trzy takie całkiem mocne. Leżałam i w duchu powtarzałam "żeby się nie skończyły, żeby się nie skończyły", ale usnęłam, przez sen nie urodziłam, więc czekamy dalej.
P mnie dopinguje, żeby to dziś było, bo w weekend chce uroczystości oglądać.

Dwa dzidziulki nam się pojawiły:-). Gratulacje.
Mamusia87 to się dopiero wymęczyć bidulka musiała. Dobrze, że to już za nią

Katik no to super dzień wczoraj miałaś, i zakupy i te dżinsy:-)

Annaoj, oto co znalazłam:

"Łożysko w miarę upływu czasu ciąży zmienia swą budowę, dojrzewa czy też, jak mówią niektórzy, starzeje się. Zmiany te polegają na odkładaniu się w tkance łożyska złogów włóknika i wapnia. Jest to widoczne w badaniu USG, w którym określa się stopień dojrzałości łożyska na I, II lub III, zależnie od jego wyglądu. To oczywiście bardzo niedokładny sposób oceny łożyska, jednak duża ilość złogów może pogarszać jego funkcję. Dokładniejszą ocenę funkcji, czyli wydolności łożyska, umożliwia badanie przepływów krwi w tętnicach pępowinowych. Ważna jest również ilość płynu owodniowego. Jeśli przepływy i ilość płynu owodniowego są prawidłowe, sam wygląd łożyska nie stanowi problemu i nie powinien być przyczyną wcześniejszego skierowania do szpitala. Warto jednak powtarzać co tydzień badanie USG z przepływami."

A w którym tygodniu miałaś III stopień... cieszę się, ze ze zdrówkiem już lepiej...

Wielkie dzięki. Dokładnie tydzień temu miałam usg i zgodnie z nim łożysko miało dojrzałość III stopnia.
Z tego co znalazłaś, chyba mogę jeszcze być spokojna

Hej mamuśki!
U mnie nadal cisza. Czop z krwią przestał odchodzić, objawów brak. Wczoraj 3km spacerek zaliczyłam i nic. Boli mnie tylko w środku wszystko i ciągnie, tak jakby się kości rozchodziły.

Katik super,że tak szybko dochodzisz do formi i figury :)

Annaoj dobrze,że choróbsko odpuszcza! Dużo zdrówka ci życzę!

Ewka i Magda może u was się w końcu coś rozkręci :)

Idę na piłce się trochę pogimnastykować przed TV oczywiśćie.

Miłego dzionka!

witam porannie i melduje, ze mam po raz drugi zlote dziecko, przewaznie pierwsze noce w domu sa ciezkie, ale u nas jest bosko, tak jak za pierwszym razem przy Gracjanku tak i teraz mati budzi sie tylko raz w nocy i nawet nie placze :-) dzisiaj to nawet oprocz mnie nikt nie slyszal, ze dziecko sie obudzilo :-)

co do porodu, niestety nie mam przepisu, pierwszy trwal 26 godzin, wiec teraz los sie do mnie usmiechnal :-)

milego dzionka zycze, my wlasnie po karmieniu i maly znowu spi, starszy uklada domino, ja obiad juz mam przygotowany i ogladam sobie film :-)

reklama
Coyote- zazdroszczę....:-Di serdecznie gratuluje
Katik- ale Ty szybka jesteś....tez marzę o tej chwili kiedy moje jeansy zaloże
Kittek- ciebie kobitko to ja podziwiam- za energię i chęci do pracy

a u nas bez zmian. Wczoraj się chwaliłam że mam talent do spania a dziś noc była ciężka jak diabli.....zgaga mnie męczyła jak nigdy, usnać nie mogłam, jak już przykimałam to śniło mi się że mnie jamnik teściowej pogryzł, potem miałam jakieś duszności i mi pot po klacie spływał:szok:co to sie działo.....wrrr no i mój syneczek tak szalał całą noc aż miło-ale jemu wolno wszystko:-D

idę na śniadanko bo jak nie zjem zaraz to mi się kiszki w warkocz zakręcą:eek:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry