reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Ola łączę się w bólu ;-)
U nas koncert rozpoczął się o 23 i trwał do 11 rano... Jak tylko odstawiałam od piersi - wrzask, płacz i awantura i tak całą noc... Teraz siedzę na tarasie z Młodą w wózku. Ona spacznie śpi w wózku a ja padam na pysk :-)

Ale tak sobie myślę - jeszcze tylko 18 lat i wyprowadzi się z domu:-D

Co do tych implantów, to chyba jeszcze nie u nas... jak wszystko co nowe:-(

"Inną nowością na Zachodzie są implanty antykoncepcyjne. W USA najczęściej stosowany jest Norplant - to 6 maleńkich pręcików z gestagenem, które wszczepia się pod skórę przedramienia. Uwalniany hormon działa przez 6 lat. Potem wszczep trzeba usunąć. Z kolei w krajach europejskich pod skórą umieszcza kobietom Implanon. Przypomina on z wyglądu wykałaczkę i też zawiera gestagen, jednak przed ciążą chroni krócej ? 3 lata. Możliwe, że będzie on dostępny również w Polsce."
Implant antykoncepcyjny Seks - Antykoncepcja - Bezpieczny seks - Artykuł - Bezpieczny seks - Antykoncepcja - Seks - Polki - Kobieta - Metody i środki na bezpieczny seks
dokladnie o cos takiego chodzi. Tu sa implanty wszczepiane na 3 lata, w razie nietolerancji zawsze mozna wyciagnac wczesniej...
Katik Ty naprawde o tym implancie?Bosh..w zyciu bym nie pozwolila sobie,ani na wkladke(mnie tez sama mysl przeraza) ani na implant..przeciez to cialo obce,chocby nie wiem jak male bylo.Hm..jakos mnie nie przekonuja takie rzeczy-opinia osobista,zeby nie bylo ze krytykuje ;-)
No wlasnie tez nie jestem calkowita "fanka" idei implantu, ale chyba jednak bedzie to najwygodniejsza forma. Wstrzykuja raz, i z glowy na dluuuugie miesiace....
Ola łączę się w bólu ;-)
U nas koncert rozpoczął się o 23 i trwał do 11 rano... Jak tylko odstawiałam od piersi - wrzask, płacz i awantura i tak całą noc... Teraz siedzę na tarasie z Młodą w wózku. Ona spacznie śpi w wózku a ja padam na pysk :-)

Ale tak sobie myślę - jeszcze tylko 18 lat i wyprowadzi się z domu:-D
U mnie od 2 dni tez tak, tylko mala zaczyna popoludniu i do poznego wieczora/nocy tak wlasnie mam.
Najgorsze, ze jakbym dala to Pola zacyckala by sie na smierc- nie ma zadnego umiaru w wypijaniu mleka, potrafi ssac i ssac, a bokiem juz jej wylatuje, albo skonczy, i potem ulewa z nadmiaru... Caly czas bylam przeciwniczka smokow u dzieci, tak bardzo sie przed tym bronilam, a teraz widze ze smok nam zycie ratuje, bo gdyby nie on chyba bym osiwiala.

Cześć dziewczynki ja nadal 2w1. Już strasznie mnie męczy te wyczekiwanie:-(. Mam strasznego doła:-:)-:)-(. Tak bym chciała mieć już moje maleństwo. Bo w końcu ile można czekać:eek:. Jak tak dalej pójdzie to w niedziele wyląduje w szpitalu a bardzo bym chciała tego uniknąć. Nie wiem czy dam rade nadrobić to co popisałyście bo ostatnio nie mam za bardzo czasu. Jeszcze ten remont akurat teraz trzeba było zacząć i jestem tak zalatana że wieczorkiem padam na twarz. Wszyscy się dziwią że przez tą bieganinę jęszcze się nie rozsypałam:confused2:.
Pierwsze co to zajrzałam na wątek smsowy a tam takie fajne wieści. Nowe dzidziusie się pojawiły. Super że Daga już będzie miała Margolcie:-) w końcu się doczekała:tak::-D. Ja już też baaaardzo chcę.

no i dup..a:wściekła/y::wściekła/y::-( wiedzialam ze tak bedzie
nie chca nam rozłozyc na raty tego wózka:-:)-( tylko dlatego, ze R ma umowe o dzieło... kurcze moze znacie sie na tym...? bo naprawde chcielismy miec ten wozeczek a na dzien dzisiejszy nie stac nas zeby naraz wywalic 3 tys. :-:)zawstydzona/y:moze macie jakis pomysl co zrobic? jest mozliwosc wziecia jakiejs pozyczki z umową o dzieło? załamałam sie

Paulka, może spróbujcie zaciągnąć kredyt typowo gotówkowy skoro nie chcą Wam dać kredytu celowego.
Masa Banków ofeuję kredyty na podstawie umowy o dzieło - jeśli ta umowa jest ciagła i przedłużana to nie powinno być problemu. Najlepiej mieć ze sobą ostatnie 3 umowy o dzieło i wyciąg z konta....Kredyt gotówkowy jako nie zabezpieczony jest trochę droższy niż ratalny ale jak Wam zależy to może warto spróbowac- tym bardziej że teraz prawie każy wniosek można złożyć przez interet i konsultatnt oddzwania z decyzją....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry