reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

no niby tak, tylko ja sie na tym kompletnie nie znam i nie chce zostac oszukana, a tyle sie słyszy teraz o oszustach....:( i nie wiem ktory bank wybrac....:-(

Paulka- spróbujcie złożyc wniosek tam gdzie Twój R ma konto , a jeśli wpływają mu tam pieniądze z wynagrodzenia to nie powinno być problemu. Większość Banków ma dla swoich klientów lepszą ofertę kredytową wieć zacznijcie od tego, jeśli się nie uda to może gettin bank albo eurobank- wszystkie te banki mają zbliżoną ofertę jeśli chodzi o kredyty konsumenckie.

reklama
Martyna- gratulacje!!! Ten Prima Aprilis był bardzo fartowny z tego, co widzę :-D

Paulka- zgodzę się z dziewczynami- wybierz tańszy wózio. W zasadzie ozdobą wózka będzie dzidza, prawda :-D Wyobraź sobie w wózku Maleństwo i od razu każdy zyska na urodzie!

Olu- bo my w końcu jesteśmy ssakami :tak: A tak na poważnie to naprawdę da się ten okres przetrwać (chociaż pamiętam, że tak zmęczona, jak w pierwszych miesiącach życia Kuby, to ja nie byłam ani nigdy przedtem, ani nigdy potem). Odkładaj ją konsekwentnie to się nauczy, ale pierwsze miesiące będą ciężkie (nie ma co ukrywać).

Forget- jak mała idzie w kimę, to Ty z nią :-D

Prosze prosze jakie wieści,
tyle dzieciaczków na świecie. Super!
Ja nie wiem kwiatku ty musisz jakieś porządne negocjacje zacząć prowadzić z Tymkkiem, no ale skoro Margola dziś ma być na świecie to Tymuś też pewnie na dniach się pojawi. Już niech nie będzie takim dżentelmenem i niech nie przepuszcza wszystkich kobiet :-)

u Hani był dzis kawaler czteroletni Staś i zaprosił ją na urodzinki do bawialni Madagaskar :) pobawili się trochę Hani pralką i prasowali :) szybko zaczyna Hania randki :)

no prosze proszę, to co to będzie później....;-)

sniło mi sie dzis ze rodziłam i ten porod byl taaaki przyjemny:-D:-D

mam nadzieję, że w rzeczywistości też tak będzie.:-)

Ech Kwiatuszku

A jaki miałam sen... odeszły mi wody -S mnie budzi i mówi
-"nie czujesz jak mokro w tym łóżku":eek:
ja na to
-"czuję"
więc On
-"to jedziemy do szpitala"
-ja na zegarek i mówię
-"zlituj się jest północ -mam sie zgłosić 6h po odejściu wód -daj pospać chociaż do rana"
:eek::confused2::-D

:-D:-D:-D:-D:-D

no i dup..a:wściekła/y::wściekła/y::-( wiedzialam ze tak bedzie
nie chca nam rozłozyc na raty tego wózka:-:)-( tylko dlatego, ze R ma umowe o dzieło... kurcze moze znacie sie na tym...? bo naprawde chcielismy miec ten wozeczek a na dzien dzisiejszy nie stac nas zeby naraz wywalic 3 tys. :-:)zawstydzona/y:moze macie jakis pomysl co zrobic? jest mozliwosc wziecia jakiejs pozyczki z umową o dzieło? załamałam sie

pocieszacz..gif ja tam też się nie znam na kresytach ale Kamisia coś radzi więc może spróbujcie poszukać jakiegoś kresytu jak się już uparłas na ten wózeczek, ale faktycznie przy ratach kredytu to wyjdzie drożej. A nie możecie wziąć tych rat na kogoś innego?

u nas nadal 2w1. no i żadnych oznak zbliżającego się porodu...
może i dobrze bo mój strach z dnia na dzien co raz większy
no i psychicznie siadam, że sobie nie poradzę, że jeszcze nie jestem gotowa, że te 9 m-cy za szybko zleciało.

miałam wczoraj torbe spakować i co doopa wyjełam tylko koszule i szlafrok i tyle, no ale dzisiaj muszę to zrobić bo jedziemy do mojej mamy na weekend no i ja zostaje bo w poniedziałek KTG. Ciekawe czy coś się ruszyło. pewnie nie...

Oj wiem jak to jest coś sobie upatrzyć i nie dać za wygraną! Tyle, że Paulka po zakupie kiedyś te wszystkie emocje opadają, a zaczynają się myśli czy dobrze zrobiłam, że to kupiłam. Warto naprawdę dobrze przemysleć 2 razy. Brać kredyty i się zadłużać nie ma sensu. Dziś jest dobrze, jutro może być gorzej. A wózek dla dziecka chyba nie jest wart tego by pakować się w kredyty. Poza tym tańszy wózek tj nie za 3 tys a 2 chyba jakością aż tak dużo nie odbiega... A to zawsze 1000 zł!!!

Paulka zastanów się dobrze nad tym kredytem, czy z powodu wózka warto się zadłużać. Przy dziecku wydatków ci nie zabraknie.

Ja też im bliżej finału tym więcej mam obaw. Samego porodu jakoś się nie boję, ale jak ja dam radę ogarnąć i dom i dwójkę dzieci? Ola niby już w miarę samodzielna, sama się ubierze, zje, ale potrzebuje bardzo dużo uwagi, nie chciałabym, żeby poczuła się odsunięta na bok i mniej ważna. Boję się, że sił mi na wszystko nie starczy. A co będzie po powrocie do pracy to już w ogóle wolę nie myśleć.

Hmmm Paulka wiem że fajnie jest mieć to co się podoba ale małej to jest wszystko jedno -uwierz mi:sorry:

U nas wózek kupowali moi rodzice. Jak mama zaczęła szukać i wydziwiać "czego to ona nie kupi" to się puknęłam w głowę i powiedziałam że chyba szalona jest... Jej wybrany tez kosztował ponad 3 tysie -tylko ja się pytam po co??
Wybrałam sama -zapłaciła za 3w1 1700 i dokupiła bazę do samochodu za 700zł (coby wygodniej było) a i tak było grubo poniżej pierwotnej wersji

S zdążył już wózek wypróbować:sorry: mówi ze jest super:-);-)

A ja dziewczyny dziwnie się czuję -mam ochotę na zakupy:sorry: wiec odtroliłam się i ruszam do złotych:-p co tam syndrom wicia gniazda -shopping przed porodem to jest to:-D

reklama
no i dup..a:wściekła/y::wściekła/y::-( wiedzialam ze tak bedzie
nie chca nam rozłozyc na raty tego wózka:-:)-( tylko dlatego, ze R ma umowe o dzieło... kurcze moze znacie sie na tym...? bo naprawde chcielismy miec ten wozeczek a na dzien dzisiejszy nie stac nas zeby naraz wywalic 3 tys. :-:)zawstydzona/y:moze macie jakis pomysl co zrobic? jest mozliwosc wziecia jakiejs pozyczki z umową o dzieło? załamałam sie

Paulka spróbujcie może w PROVIDENT albo Eurobank oni chyba do 5tys dają pożyczki gotówkowe bez problemu. jeśli Twój kochany pracuje już nawet na umowie o dzieło przynajmniej 3 m-ce to nie powinno być problemu. Spróbujcie jeszcze w LUCAS Banku, ja u nich mam dwa kredyty i nie mam z nimi kłopotu, ale ja mam umowę na czas nieokreślony :eek:

Do góry