reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzieńdoberek...

ja jeszcze nie urodziłam, ale już nie śpię :-)....do porodu mi się nie śpieszy, więc rozmawiam z moją kruszynką coby w mamusinym brzuszku z tydzień jeszcze posiedziała...

dziewczyny pewnie poupijały się wczoraj Picolo :tak: na wieść, że tyle bąbli już mamy na świecie, dlatgo tutaj dziś taka cisza ...pewnie kac-morderca je dopadł :-D

reklama
dzieńdoberek...

ja jeszcze nie urodziłam, ale już nie śpię :-)....do porodu mi się nie śpieszy, więc rozmawiam z moją kruszynką coby w mamusinym brzuszku z tydzień jeszcze posiedziała...

dziewczyny pewnie poupijały się wczoraj Picolo :tak: na wieść, że tyle bąbli już mamy na świecie, dlatgo tutaj dziś taka cisza ...pewnie kac-morderca je dopadł :-D
hahahaha a nas na impreze nie zaprosiły... ?? a to koleżanki :-p
chyba kupię dzisiaj piccolo :-D hmm... tylko cherry czy strawberry ? :-D

Witam porannie:-)

Od razu wielkie gratulacje dla kolejnych rozpakowanych (Wronka&Sandrahaha) i ich synków
Ciekawe co tam u Waniliowej? Może i Tymonek wreszcie ruszył do ataku? W końcu mamy coraz więcej chłopców… poza tym dzień będzie należał też do Margolci:tak:

Katik, może mała ma długie drzemki w ciągu dnia, a potem jej się wydaje, że może być aktywna jak powinna spać…
Ulanka, dobrze, że z Marysią wszystko OK… widzę, ze nasze dwulatki cos szaleją, bo moja też miała wczoraj zabawę z szufladami, aż przewróciła się szafka z zabawkami…
Monia555, to się wczoraj się działo… ja czekałam na A, żeby mi pomógł, ale po 22 poległam:sorry:
Kici, no widać, ze poprawa zdrówka zaowocowała bezsennością;-)

Mam nadzieję, że dzisiaj dzień będzie udany… słoneczko wychodzi zza chmurek i od razu humorek się poprawia, mimo kilku pobudek w nocy do Joli… a wstaję już jak słonica, która musi się przeturlać na skraj łóżka, żeby dać radę… no, ale już niedługo znowu będę mogła sobie pospać na brzuszku

hahahaha a nas na impreze nie zaprosiły... ?? a to koleżanki :-p
chyba kupię dzisiaj piccolo :-D hmm... tylko cherry czy strawberry ? :-D

ja tam nie wiem - mnie ostatnio Karmi bardzo lekko wchodzi - bez zagrychy :-)
ale pikolo warto mieć, bo dziś znów dzień atrakcji się szykuje :-)

Monia555, to się wczoraj się działo… ja czekałam na A, żeby mi pomógł, ale po 22 poległam:sorry:

no właśnie, że się nic nie działo :-( M się zorientował zbyt późno bym miała siłę i ochotę nogą ruszyć...poza tym ja z tych co nóżki zaciskają, bo ja jeszcze tydzień czekam....ale na masażyk liczyłam ;-)

a to tak na poranną pobutkę:
[video=youtube;1zbhK_MlIgo]http://www.youtube.com/watch?v=1zbhK_MlIgo[/video]

strasznie lubię tą piosenkę... dopiero teraz zobaczyłam teledysk... aż mi tęskno do bucikowych zakupów :-D ale jak tylko urodzę i dojdę do siebie to nadrobię :-D

beti wiesz zasnęłam po 22 :-D obudziłam się tylko raz na siku po 4 :-D później dwie godzinki jeszcze snu i jak nowo narodzona :-D wyprawiłam mężusia do pracy zjadłam śniadanko ogarnęłam forum wypiłam kawkę i się rozkręcam :-D

monia ja zapowiedziałam mojemu B że jak tylko wrócę po porodzie to ma być zimny browar w lodówce :-D

ja tam nie wiem - mnie ostatnio Karmi bardzo lekko wchodzi - bez zagrychy :-)
ale pikolo warto mieć, bo dziś znów dzień atrakcji się szykuje :-)

no właśnie, że się nic nie działo :-( M się zorientował zbyt późno bym miała siłę i ochotę nogą ruszyć...poza tym ja z tych co nóżki zaciskają, bo ja jeszcze tydzień czekam....ale na masażyk liczyłam ;-)

:-D:-D:-D Karmi bez zagrychy:-D:-D:-D jesteś wielka:-D:-D:-D:-D
ja też abstynentka, ale przynajmniej przytulańce były:tak:
Kici, butoholiczką jesteś:confused:
Paulka, oby to był proroczy sen:-D

JESTEM WYKONCZONA! Pomozcie dziewczynki :-( Ten temat byl tu juz poruszany, ale nie skupilysmy sie na nim. Teraz potrzebuje Waszej rady... Malutka ma bardzo silny odruch ssania (przynajmniej mi sie wydaje, ze to o to chodzi), wczoraj po poludniu zaczela marudzic, jeczec, stekac i plakac, wiec przystawialam ja do piersi, ale jak to juz bylo za czesto (czyli widzialam, ze nie z glodu), to dalam jej smoczka i zalegla cisza do momentu gdy go wyplula - wtedy znowu placz i znowu cisza po ponownym wetknieciu... I tak bawilismy sie do 4 rano................ Jak sobie z tym poradzic? Macie jakies sposoby? Puszczalismy jej bialy szum, polozylismy kolo niej butelke z ciepla woda i moja koszulke i to w ogole nie pomagalo :-( Nie chce zeby zasypiala tylko przy mojej piersi albo tylko z nami w lozku, chce zeby bylo tak jak tydzien temu - jadla i nie protestowala przy odkladaniu i spala w swoim lozeczku. Inna sprawa - myslicie ze moze jej marudnosc miec cos wspolnego z tym, ze moglam zjesc cos co jej nie podpasowalo?

Jak sie sprawdza czy brzuszek jest twardy?

Brawa dla kolejnych bączków:-):-). Ciekawe co nam się dzisiaj wykluje.

U mnie dziś sprzątanie, prasowanie, gotowanie.
Cudnie za oknem, szkoda, że na weekend ma się schrzanić, na niedzielę by się słoneczko przydało, bo na komunię idziemy.

reklama
Co do tych implantów, to chyba jeszcze nie u nas... jak wszystko co nowe:-(

"Inną nowością na Zachodzie są implanty antykoncepcyjne. W USA najczęściej stosowany jest Norplant - to 6 maleńkich pręcików z gestagenem, które wszczepia się pod skórę przedramienia. Uwalniany hormon działa przez 6 lat. Potem wszczep trzeba usunąć. Z kolei w krajach europejskich pod skórą umieszcza kobietom Implanon. Przypomina on z wyglądu wykałaczkę i też zawiera gestagen, jednak przed ciążą chroni krócej ? 3 lata. Możliwe, że będzie on dostępny również w Polsce."
Implant antykoncepcyjny Seks - Antykoncepcja - Bezpieczny seks - Artykuł - Bezpieczny seks - Antykoncepcja - Seks - Polki - Kobieta - Metody i środki na bezpieczny seks

Do góry