reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Melduję się w dwupaku!

dzieńdoberek...

ja jeszcze nie urodziłam, ale już nie śpię :-)....do porodu mi się nie śpieszy, więc rozmawiam z moją kruszynką coby w mamusinym brzuszku z tydzień jeszcze posiedziała...

dziewczyny pewnie poupijały się wczoraj Picolo :tak: na wieść, że tyle bąbli już mamy na świecie, dlatgo tutaj dziś taka cisza ...pewnie kac-morderca je dopadł :-D

Monia ja z moją niunią rozmawiam,żeby się szykowała do nas :)

U nas dziś na deszcz się zapowiada, ale to dobrze bo wczoraj mąż nawóz po trawniku rozsypał ja zaraz pod inne kwiatki podsypię i nie będzie trzeba podlewać. Ale trochę zimno się zrobiło a to mi się nie podoba. Jak zwykle weekend się zbliża to pogoda się psuje:-p
Paulka jeśli się z ratami nie uda to się nie przejmuj, jest przecież trochę fajnych wózków za niższą cenę (np ten fyn4 z jedo za 1300zł albo x-lander za ok 1400-1600)

Kwiatuszku życzę ci dziś pożądnych skurczybyków:-D

Zmykam, zajrzę do was później :)

reklama
Witam i ja . Nocke znów przespałam bez przebudzeń z czego się bardzo cieszę :) wstałam dopiero o 9.00
super maluszki nam się wyklówają...teraz tylko patrzeć i wyglądać następne.
Dziś zapowiada się nudny dzień - nie mam co robić.... Wczoraj gość-szwagier posprzatał mi cały dom włacznie ze zmywaniem naczyń (czego nienawidze) więc dziś zajmę się lenistwem :)))
teraz tylko pozostało mi czekać na wtorek popołudnie-bo jeśli mały wczesniej nie wyjdzie, kłade się do szpitala, a z rana w środe czeka mnie cc..... Boże to już tylko 5 dni
masz cc w moje imieninki :)
TYmusia jednak namawiam żeby zrobił mi wcześniejszy prezent :)

Kwiatuszku oj i przeszło... no ja dziś idę trawę grabić:sorry: choć ostatnio nic to nie dało:-p

Przestaję oglądać DDtvn... pan dietetyk powiedział ze w ciąży można stosować racjonalne diety, ze rozsądnie jest przytyć 7 kg a reszta to dodatkowe zbędne kg:confused2: :confused2: :confused2: tylko z czego ten pan chce mieć energię na poród, powrót do formy i karmienie... głupoty...

A mi ubył 1 kg:eek: miałam 15 na + dziś mam 14... nie żebym się nie cieszyła -bo nawet czuję się taka mniej opuchnięta ale jak to się stało??? nie mam pojęcia.

Jutro na ktg i zobaczymy -wyjdzie "nic" zapewne więc czekamy... a L4 mam do 14go:eek:

też mam jutro ktg
a tuż przed porodem podobno waga stoi w miejscu lub ubywa o 0,5 kg lub 1 kg
więc tylko się cieszyć
u mnie ten objaw jak wszystkie inne niestety nie działa :)

Kwiatuszku pamiętam ,pamiętam , ze własnie masz wtedy im. to może ja już dziś zapamięci życzę wszystkiego najlepszego.
a ja już na objawy nie patrze . bo mój mały zrobił psikusa tak się pchał a teraz nawet nie czuje się jakbym była w ciązy bo wszystkie dolegliwości poooszłyyyy . i zresztą się cieszę. planowe cc jak to mój lekarz powiedział "im bliżej terminu tym lepiej"

Witamy i my! Mąż dziś w domu- porządki robi :-D Może ma syndrom wicia gniazda :-D
Właśnie mnie oświeciło, że 20 kwietnia mam imieniny- może ten mały bąk czeka, żeby z terminem zgrać się z mamusią??? Niedoczekanie jego!!!

Najgorsze jest to, że zarówno mąż, jak i Kuba są pociągający- kazałam im się wyleczyć i to już, bo inaczej bankowo mnie 'załatwią'! Kuba lekoman więc wit. C i syropek łyka, męża jeszcze nie udało mi się namówić- on z tych, co to uważają, że samo przyszło, samo pójdzie :no:

13x13 przed porodem podobno gubi się 0,5 do 1 kilograma... kto wie... może :tak:

Mnie tu na dole na suwaczku napisało, że jestem szczęśliwą mamą ... hihihi... no w sumie prawda, bo Kuba moje słoneczko, no i Bratuś w brzusiu też, także mamą się czuję, ale uparciuch dalej siedzi i się nie odzywa.

Jestem i ja nadal 2w1.

Ale fajnie że Dzidzulki nowe się pojawiają:-) Kwiecień pełną parą, jedynie coś ten Tymek uparciuszek i ciekawe jak tam z Margolką.

Noc taka sobie ale do wytrzymania, jedynie martwi mnie to że Mała naprawde sporadycznie się rusza, wiem że ma mniej miejsca ale coś mnie niepokoi a do tego cały czas brzuch mam napięty nawet czasem do 2-3 godzin tak bez przerwy. Chyba skończy się na ip.
Poza tym wszytsko po staremu.

Witam i ja;-)
Noc u nas wyjątkowo spokojna. Właśnie czekam na kuriera, który ma mi krzesła do biura przywieźć i wg zlecenia miał być do godz. 10:00 a wciąż go nie widać:-(
Poza tym mam dziś zaliczyć księgową i pocztę, a deszcz pada i z domu wyruszyć trudno:/

Pozdrawiam wszystkie oczekujące i przeterminowane mamy;-)
A świeżo upieczonym - gratuluję i życzę miłego dnia:-)

Kwiatuszek- No faktycznie- nie ma się co stresować :) Słowo dopiero jest BOMBA! Wczoraj mój gin stwrdził, że zbliża się niżowa pogoda i będzie więcej porodów, bo dzieci rodzą się przy spadku ciśnienia :-D Jest dla nas nadzieja :-D

Hej kwietniówki...powiedzcie mi czy wy też odczuwacie taki ból w kroczu szczególnie w nocy? Normalnioe czuje sie od paru dni jakby mnie skopano i cięzko mi sie przewrocic z boku na bok termin porodu mam na 14 kwietnia moze to jakas oznaka ze mały coraz nizej?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry, maiłam nadzieję, że troszkę dłużej dziś pośpimy, ale gdzie tam - Młoda mnie już szykuje do pobudek u Młodszej. Wróciliśmy po północy, a o 7.00 już słyszałam "Mamo, mamo, pić, buła..." Po tej wczorajszej akcji zastanawiam się, jak dam radę mieć na oku oba maluchy, skoro z jednym czasem jest trudno. Ale teraz to już trochę za późno na takie przemyślenia ;-)

Beti, nieco spóźnione ale baaaaaardzo serdeczne życzenia dla Joli :-)
Kwiatuszku - najlepsze jest to "dopiero". Może dzięki temu, że teraz dłużej ponosisz to w czasie porodu Tymek się zlituje i szybko wylezie, czego życzę

To kto oprócz Margolci i Tymusia i pewnie Idki Waniliowej (chyba, że to już po) dziś ma plan wyjścia?

Do góry